Odds på langrenn under vinter-OL 2022

Odds på langrenn, vinter-OL i Beijing 2022

Vinter-OL i Beijing 2022 er rett rundt hjørnet. Vintersport har alltid engasjert nordmenn, men det er lite som slår populariteten til langrenn. Norge gjør det alltid godt i denne grenen, og det blir spennende å se hvilke langrennsstjerner som får representere landet vårt når startskuddet går 5. februar 2022.

Langrenn engasjerer ikke bare skifolket, men også odds-tilhengere. Her kan mye endre seg på kort tid og det er alltid høye odds å finne rundt de store mesterskapene. Skal du tippe odds på langrenn i Beijing 2022? Da bør du fortsette å lese videre.

Vi har satt sammen en guide med alt av viktig informasjon knyttet til langrenn, odds og vinter-OL. Hvilke utøvere holder verdenen et godt øye med? Når foregår de forskjellige rennene? Hvem er vinnerfavoritt og hva er prognosene? Svaret får du her. 

Bettingselskaper med odds på langrenn under vinter-OL 2022

Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
20Bet logo
1000 NOK

VIP-program

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Langrenn, OL 2022

Langrenn er en av de originale øvelsene i vinter-OL. Helt siden de første vinterlekene begynte i 1924, har langrenn vært en fast favoritt. I neste års OL i Beijing 2022, skal det deles ut hele 36 medaljer fordelt på 12 renn. Norge er kjent for sine prestasjoner innenfor sporten, og mange gleder seg til å se hva de norske langrennsløperne har å by på i februar.

Rennene vil finne sted mellom 5. februar og 20. februar, og dramatikken skal utspille seg i Zhangjiakou-området på Kuyangshu langrenns-arena. Total 296 utøvere skal delta i langrenn, 148 menn og 148 kvinner. 

Vi vet enda ikke hvilke nordmenn som stiller i Beijing 2022, dette blir avklart rundt 17. januar. Men Norge kommer nok til å sende flere av sine gullfavoritter som blant annet Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo.

Oddsobjekter på Langrenn

Langrenn byr på en mengde spennende oddsobjekter i seg selv, men under OL er det flere spesialer du kan tippe på. Hvem gjør det best og hvem gjør det dårligst i enkelte renn eller hele turneringen? 

Hvem får flest gull, flest sølv eller flest bronsemedaljer? Hvilket land og hvilken utøver havner på hvilken plassering? Når du tipper odds på langrenn, blir det enda mer underholdende å se løpet på TV-skjermen.

Vi anbefaler at du velger en stor og kjent sportsbook, gjerne en som fokuserer på nordiske spillere. Da er sjansene store for at du finner unike oddsobjekter knyttet til vintersport og OL. Det er mange bettingsider å velge fra, men registrer deg i god tid før vinter-OL starter 5. februar.

Selv om det er mulig å tippe live odds, er det også en god del ordinære odds på langrenn. For å sikre at spillerkontoen står klar til bruk når de norske langrennsløperne setter i gang, er det lurt å opprette kontoen noen dager i forkant. Da får du også tid til å gjøre deg kjent med de aktuelle oddsobjektene.

Live odds

På de lengste rennene kan du tippe live, hvilket er ekstra spennende. Når du tipper live fremfor ordinære odds, vil oddsen være i konstant endring. Mye kan skje i løpet av renn, noen imponerer og overrasker, mens andre skuffer – dette gjenspeiler seg i oddsen.

Enkeltrenn

Enkeltrenn handler om hvem som vinner det enkelte rennet du tipper på. Det skal være flere renn under OL, og derfor er det flere muligheter for å tippe på vinneren. På enkeltrenn kan du også tippe på hvem som får sølv og bronse. 

Vinneroddsen

Har du en god magefølelse på hvem som stikker av med den gull til slutt? Den store gullmedaljen i hver øvelse går under «vinneroddsen». Her gjelder det å tippe på vinneren av hele øvelsen – hvilket land og hvilken utøver vinner gull i langrenn i Beijing 2022?

Dueller

Under OL kommer vi garantert til å se «duller» florere på bettingsidene. Her blir det lagt frem en mengde dueller mellom utøverne. Hvem gjør det best av disse to deltakerne? Det handler ikke nødvendigvis om hvem som vinner, men hvem som presterer best av de to navngitte utøverne.

Duller kalles ofte for «head to head» på utenlandske bettingsider, og kan være både spennende og underholdende. Denne typen odds gjør det ekstra gøy å følge med på løpet, da du ikke kun er opptatt av hvem som vinner, men hver utøvers individuelle prestasjon.

Prognose og vinnerfavoritter

Det er ingen hemmelighet at mange holder en knapp på de norske langrennsløperne i neste års OL. Men det er heller ikke til å stikke under en stol at Sverige, Sveits og Frankrike også gjør det godt i skiløypene. 

Vi tar en nærmere titt på utøvere vi mest sannsynlig kommer til å se i Beijing 2022, og de navnene verden holder en ekstra knapp på når det hele starter i februar.

Damer 

De svenske damene Charlotte Kalla og Jonna Sundling er storfavoritter i OL 2022. Begge langrennsløperne har gjort det stort nasjonalt og internasjonalt. Norges Therese Johaug er dog sterk konkurranse og det blir ekstra spennende når disse tre skal møtes i løypen.

I tillegg kommer amerikanske Kikkan Randall og Jessie Diggins nok til å imponere, spesielt i sprint og langdistanse.

Herrer

Norge gullfavoritt Johannes Høsflot Klæbo, har flere gullmedaljer å vise til. Tidligere har han gjort det stort i OL 2018 og VM i 2019 og 2021. Både Norge og verden forventer gode prestasjoner fra denne dyktige utøveren. 

Det samme gjelder norske Simen Hegstad Krüger som også har vunnet gull med Klæbo. Mange forventer også et godt løp fra sveitsiske Dario Cologna, en OL-veteran med flere medaljer i lommen.

OL program – Langrenn

Gjennom 12 arrangementer kan vi følge de norske langrennsløperne i Beijing 2022. Det hele starter 5. februar, dagen etter åpningsseremonien, og avsluttes 20. februar sammen med avslutningsseremonien. 

Hvis du skal tippe på oddsen, er det viktig å få med seg de store datoene og klokkeslettene – spesielt om du planlegger å tippe live. Vi gir deg det foreløpige programmet, men merk at datoer og klokkeslett kan endre seg før vinter-OL starter.

Damer

 • Lørdag 5. februar kl. 08:45: Langrenn, 15 kilometer fellesstart med skibytte
 • Tirsdag 8. februar kl. 09:00: Langrenn, sprint, fri teknikk, (damer og menn)
 • Onsdag 9. februar kl. 12:00: Langrenn, kombinert
 • Torsdag 10. februar kl. 08:00: Langrenn, 10 kilometer klassisk
 • Lørdag 12. februar kl. 08:30: Langrenn, stafett
 • Tirsdag 15. februar kl. 12:00: Langrenn, kombinert
 • Torsdag 17. februar kl. 12:00: Langrenn, kombinert lagkonkurranse
 • Søndag 20. februar kl. 07:30: Langrenn, 30 km, fri teknikk

Herrer

 • Søndag 6. februar kl. 08:00: Langrenn, 30 kilometer fellesstart med skibytte
 • Tirsdag 8. februar kl. 09:00: Langrenn, sprint, fri teknikk, (damer og menn)
 • Onsdag 9. februar kl. 12:00: Langrenn, kombinert
 • Fredag 11. februar kl. 08:00: Langrenn, 15 kilometer klassisk
 • Søndag 13. februar kl. 08:00: Langrenn, stafett
 • Tirsdag 15. februar kl. 12:00: Langrenn, kombinert
 • Torsdag 17. februar kl. 12:00: Langrenn, kombinert lagkonkurranse
 • Lørdag 19. februar kl. 07:00: Langrenn, 50 km, fri teknikk
FAQ – Langrenn i Beijing 2022
Hvilke nordmenn stiller i Langrenn i Beijing 2022?
+
Hvem er vinnerfavoritt i Langrenn i Beijing 2022?
+
Publisert: 11/1/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.