Odds på Magnus Carlsen Invitational

Verdenseneren Magnus Carlsen har lansert en helt ny sjakkturnering der alle verdenstoppene er forventet å delta. Og det beste med denne turneringen er at den skal foregå på nett. Les alt om odds på Magnus Carlsen Invitational her.

Magnus Carlsen sjakk turnering odds

Sjakkturneringen starter 18. april, og i forbindelse med den nettbaserte turneringen vil det bli gode muligheter for å spille på odds på sjakk igjen hos flere av de største bettingselskapene på nett.

Slik fungerer The Magnus Carlsen Invitational

Den eksklusive sjakkturneringen som Magnus Carlsen nå lanserer på nett begynner 18. april, og varer helt til 3. mai 2020.

Det er Magnus Carlsen selv, i samarbeid med nettstedet chess24, som har tatt initiativet til turneringen.

Odds på Magnus Carlsens sjakkturnering finnes hos disse bettingselskapene:

Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betfair

Betfair

LES OMTALE

1000 NOK

risikofritt spill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Guts logo
1250 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Det er forventet at mange av sjakkens mest kjente stjerner vil delta i turneringen. Selvfølgelig vil Carlsen selv også delta. Verdenseneren vil nok være en knepen favoritt i denne turneringen, men det vil være mange spillere som er sugne på å vinne den første store sjakkturneringen som er arrangert på nett.

Sjakkturneringen har fått navnet The Magnus Carlsen Invitational, og arrangeres i følgende format:

Åtte spillere vil møte hverandre i en såkalt «single round-robin» over syv runder, det vil si at alle spillerne møter hverandre én gang.

Hver kamp inneholder fire omganger med 15-10 hurtigsjakk. Vinneren får tre poeng og taperen null poeng. Dersom kampen ender 2:2 vil det spilles et Armageddon-spill (5 mot 4 minutter), der vinneren får to poeng og taperen ett poeng.

De fire beste spillerne etter runde syv vil gå videre til en «final four knockout» der det er om å gjøre å slå ut de andre.

Både semifinalen, bronsefinalen og finalen bruker samme oppsett med fire kamper for å avgjøre hvem som blir vinnerne.

Oddsobjekter

Alle de største bettingsidene på nett pleier å sette odds på de største sjakkturneringene. Det er ingen grunn til å tro at det ikke også vil bli mange oddsobjekter tilgjengelig på Magnus Carlsen sin nettbaserte sjakkturnering.

Vi regner med at kjente bettingselskaper som Bet365, Betsson, Unibet og Guts vil ha minst ett oddsobjekt du kan spille på under turneringen. Disse bettingselskapene kan også friste med egne oddsbonuser. Det gjør at du får ekstra penger å spille for når du gjør innskudd hos dem.

Det kan også være at noen bettingselskaper kjører egne kampanjer i forbindelse med Carlsen sin sjakkturnering på nett. Her vil det kanskje dukke opp oddsbooster og kanskje også live odds som endrer seg underveis i kampene.

Flere bettingselskaper har oddsen på plass

Det har allerede dukket opp odds på The Magnus Carlsen Invitational hos noen bettingselskaper. Dette er gjerne spill på hvem som vinner turneringen. Enn så lenge kan det se ut til at Magnus Carlsen er oddsfavoritt til å vinne turneringen, kanskje ikke så overraskende.

Det kan også tenkes at det vil dukke opp flere oddsobjekter på sjakkturneringen. Vi forventer å se odds på hvilke spillere som vinner hver av kampene, og også hvem som vinner med handicap.

Vi forventer også å se odds på hvem som avanserer videre til hver runde, og hvem som tar hvilke plasseringer i sjakkturneringen.

Det vil i alle fall endelig bli mulighet for å spille odds på sjakk igjen, noe mange av våre lesere helt sikkert vil sette pris på. For deg som er sjakkentusiast og oddsspiller er jo denne kombinasjonen av online turnering med oddsspill helt perfekt.

Sjakk er kanskje ikke den sporten som folk tenker på først når det gjelder odds og betting, men dette er faktisk en veldig morsom idrett å plassere penger på. Har man spilt på turneringen blir det selvfølgelig også enda morsommere å se på de ulike kampene.

Sendes live på chess24

Alle kampene i The Magnus Carlsen Invitational vil sendes live på nettstedet chess24. Her vil det også være dataanalyser av kampene og kommentatorer som kommenterer kampene på ni språk.

Magnus Carlsen er selv medeier av chess24 gjennom sitt selskap Play Magnus.

I runde 1 til 6 vil to kamper spilles om gangen, der hver runde spilles over to dager. I runde 7 vil alle fire kampene spilles samtidig. Spillere som ikke spiller på den aktuelle dagen vil bli en del av kommentator-teamet eller spille Banter Blitz mot chess24 sine lesere.

Magnus Carlsen sin sjakkturnering vil bli en glimrende mulighet for nye fans til å bli bedre kjent med sjakkens verden. Under turneringen vil også Magnus Carlsen sin treningsapp være tilgjengelig gratis for Android og iOS dersom man bruker rabattkoden «INVITATIONAL» når man laster ned appen.

2,5 millioner kroner i premiepotten

Magnus Carlsen er ikke kjent for å gjøre ting halvveis. Det gjør han naturligvis heller ikke når han arrangerer den viktigste sjakkturneringen på nett noensinne. For å kunne lokke til seg sjakkens skarpeste hoder har sjakkturneringen en heftig premiepott på hele 250 000 dollar. Det tilsvarer over 2,5 millioner kroner med dagens kurs.

Magnus Carlsen sin manager, Espen Agdestein, forteller i en pressemelding at Magnus Carlsen har hentet inn åtte av verdens beste spillere, inkludert seg selv. Han forklarer videre at dette er første gangen at verdens beste spillere møtes til en sjakkturnering på nett.

Det mange lurer på er om det er mulig å jukse siden sjakkturneringen forgår på internett. Til det svarer Agdestein at det vil være filmkameraer som følger spillerne hele tiden, og korte partier. I tillegg vil det bli installert antifusk-teknologi på spillernes datamaskiner. På det høyeste nivået i sjakken er det sjelden problemer med juks. Juks er mer vanlig på lavere nivåer.

Vi gleder oss til å følge med på The Magnus Carlsen Invitational som går av stabelen 18. april. Dette blir altså verdens første storturnering med de beste spillerne i verden på nett, og det er virkelig en sjakkturnering som vil gå inn i historiebøkene.

Publisert: 14/4/2020 · Sist oppdatert: 29/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.