Betting guide

Guide til tipping

Tipping har vært en svært populær fritidsaktivitet her til lands gjennom mange tiår. Norsk Tipping lanserte sitt første tilbud så langt tilbake som i 1948. I dag tipper nordmenn flest på oddsen online, og kanskje helst via telefonen. Antall bettingselskaper er gedigent, og det samme er utvalget av eventer du kan spille på. Nye tippe-trender dukker stadig opp, og det finnes en form for tipping som passer for enhver smak.

Nordmenn elsker tipping

Vi kan trygt si at tipping er en norsk besettelse. På 90-tallet ble det sagt at Norsk Tippings ukentlige Lotto-trekning var det pengespillet i verden som tiltrakk seg flest tippekroner per innbygger. Å levere tippekupongen var fast takst i utallige hjem land og strand rundt i en årrekke, mens et svimlende antall norske spillere i dag har konto hos online bettingselskaper. 

At Norge er et godt marked for tipping ser vi på hvor mange bookmakere som retter seg mot hjemmemarkedet vårt. Dette medfører at det finnes en rekke selskaper på nettet som byr på tilbud spesielt tilrettelagt for norsk smak. Det går både på utvalg av idretter, hvordan spillemenyene er designet, og hvilken type oddsbonuser som tilbys.

Noen av de beste selskapene for tipping på sport

Visa innskudd
Bankonbet logo

Bankonbet

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Olympus Bet logo

Olympus Bet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
GGBet logo
950 NOK

flere oddsbonuser

Visa innskudd
Powbet logo
2100 NOK

VIP-program

Visa innskudd
N1bet logo
6500 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Goldenbet logo

Goldenbet

LES OMTALE

500 EUR

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
iBet logo
3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Spill med Bitcoin
Shangri La Live logo

Shangrilalive.com

LES OMTALE

500 NOK

20 gratisspinn

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Norgesspill logo

NorgesSpill

LES OMTALE

500 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
betinia

Betinia

LES OMTALE

2100 NOK

reloadbonus

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
XLbet logo
300 NOK

ukentlig gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Lilibet logo

Lilibet

LES OMTALE

5000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Qbet Sports logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Ivibet logo
1500 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Tipping på sport

Det er ekstremt populært med tipping på sport i Norge. Oddstipping har vært en del av hverdagen for veldig mange spillere her til lands siden Norsk Tipping lanserte denne formen for pengespill på 90-tallet. I dag konkurrerer et hopetall med nettbaserte aktører med Norsk Tipping, og du kan finne odds på alle tenkelige slags idretter, eventer og spilleobjekter. 

Lagsport

Fotball har lenge vært den dominerende tippesporten her til lands, og sånn forholder det seg ennå. Mens det først og fremst var engelsk, og i noe mindre grad, norsk fotball som var klart mest populære blant tippere før om årene, har smaken siden blitt langt bredere. Hos tippeselskapene finner du odds på alle de store ligaene i Europa, og de store internasjonale turneringene og mesterskapene. 

Andre populære lagsporter blant norske oddstippere, inkluderer særlig håndball og ishockey, mens amerikansk idrett også får stadig flere tilhengere. En stor fordel med å tippe på lagsport er at mange eventer byr på et utall av spilleobjekter. En rekke enkelte fotballkamper kan ha opptil 100 forskjellige spilleobjekter. Det vil si at du kan sette penger på alle mulige slags utfall. Også basketball og ishockey gir deg et bredt utvalg av ting å spille på. 

Kampsport

I takt med at kampsport, anført av MMA, blir en større og større publikumsfavoritt i Norge og resten av verden, stiger også populariteten blant tippere. Mange tippeselskaper på nettet satser hardt innen dette segmentet, og gir odds på stadig flere kamper, innen stadig flere turneringer og serier. Antall spilleobjekter per kamp er også stigende. 

Boksing er en etablert tippefavoritt i mange deler av verden. Også her i Norge er det nå mange som liker å tippe på boksing. En fordel med tipping på denne idretten er at det kryr av kamper. 

Vintersport

Norge har dilla på vintersport, så da overrasker det vel ikke at i vårt tippeglade land, foreligger også sjansen til å tippe på alle slags ski- og skøyteøvelser og annen moro på snø og is. Det er særlig i anledning store mesterskap at dette er populært. I takt med større seertall, tipper også stadig flere på vintersport når det er VM eller OL. Når det er sagt, kan du også tippe på World Cup innen en rekke grener, Hoppuka og andre store eventer. Ikke overraskende er det særlig hos norske bettingselskaper at du finner de største og mest prominente oddsmenyene for vintersport. 

E-sport

E-sport har eksplodert i popularitet i løpet av de siste årene. Det gjelder både som deltakersport, tilskuersport og tippesport. Ikke uventet har bettingselskapene på nettet fått med seg denne trenden. Du finner et enormt utvalg av tippemuligheter på e-sport for tiden. Alle de store spillene, turneringene og seriene er representert, og antall spilleobjekter er i stadig økning. Veldig mange bookmakere gir deg også live stream-dekning av e-sport eventer tilgjengelig via nettside eller app.  

Motorsport

Det finnes mange typer motorsport som er uhyre populære rundt om i hele verden. Her i Europa er et særlig Formel-1 og MotoGP (motorsykkel-grand prix) som dominerer, mens det i USA er NASCAR som er klart størst. Det alle store, internasjonale motorsport-eventer har til felles er at du kan tippe på dem på nettet. For alle løp av betydning, foreligger et gedigent utvalg av forskjellige spilleobjekter, og mange synes live tipping gir seeropplevelsen et spennende løft hvis du følger med foran skjermen selv. Klart du i tillegg kan tippe på din favoritt som sammenlagtvinner også. 

Olympiske leker

Tipping på både sommer- og vinter-OL er superpopulært i Norge. Hos oss er det gjerne vinterøvelsene som tiltrekker seg flest tippere, men også de store eventene om sommeren er det mange som liker å satse på. Utvalget av odds på OL-øvelser er gedigent. Du kan spille på alt mulig rart, og dermed gi seeropplevelsen foran TV-en et realt løft. 

Hestesport og hundeløp

Å tippe på hest har lange tradisjoner her til lands, og Rikstoto forblir en populær spilleverandør. Mens Rikstoto spesialiserer seg på norske travløp, kan du hos online bettingselskaper tippe på galopp og trav fra bokstavelig talt hele verden. Det gjør det mulig å tippe 24/7. Også hundeløp fra baner under alle himmelstrøk er tilgjengelige på de store oddsmenyene.

Virtuell idrett

En av de hurtigst voksende segmentene innen online tipping er virtuell idrett. Dette går ut på at du tipper på en simulert event, sånn som en fotballkamp. Utfallet avgjøres av slumptallsgenerator (samme som med spilleautomater), og kampforløpet kan følges som dataanimasjon. Virtuell tipping er populært fordi eventene går unna i et forrykende tempo, sånn at du kan tippe hurtigere. Idretter som er populære i virtuelle utgaver inkluderer hesteløp, hundeløp, basketball og tennis, foruten fotball.

Du kan tippe på en rekke utenomsportslige begivenheter

Tipping på utenomsportslige begivenheter har lenge vært populært i utlandet. Blant annet er dette en spesialitet hos mange britiske bookmakere. Stadig flere norske tippere har etter hvert fått sansen for denne formen for tipping.

Politiske valg

Du kan tippe på utfallet av mange politiske valg rundt om på kloden hos de stor online bettingselskapene. Det kan være mulig å satse mange år i forveien, eller du kan vente til valgnatta nærmer seg. 

Underholdning

Du kan tippe på et stort utvalg av eventer innenfor underholdningsbransjen. Dette gjelder i stor grad for premieutdelinger som Oscar, Grammy, BAFTA og lignende. Du kan i tillegg tippe på store konkurranser, sånn som Eurovision. De norske tippeselskapene lar det satse både på norsk MGP, og den internasjonale finalen. Hos de britiske bookmakerne kan du i tillegg spille på annet, sånn som hvem som vil bli den neste James Bond. 

Online tipping - mer populært enn noen gang

Nettbasert tipping har gradvis tatt over spillmarkedet i Norge. I dag er det kun de færreste som holder seg til sin lokale tippekommisjonær. Ved å spille online får du tilgang til en enorm verden av oddstilbud uten å forlate godstolen, så det er jo ikke så rart. En betydelig andel av norske menn og kvinner over 18 år har konto hos en online bettingside, være det seg Norsk Tipping eller et utenlandsk tippeselskap.  

Tipping hos utenlandske bettingselskaper

Det er kun to bettingselskaper som har norsk lisens, og tillatelse til å operere i det norske markedet. Det er Norsk Tipping og Rikstoto. Likevel foretrekker mange tippere også her til lands å opprette konto hos selskaper i utlandet. De byr gjerne på større menyer, hakket mer gunstige odds, live stream og fristende bonuser. De store foretakene som retter seg mot Norge som marked, er seriøse aktører som byr på sikker spilling i trivelige omgivelser. Bare vær obs på at det foreligger begrensninger hva gjelder å overføre penger til og fra bettingselskaper i utlandet for norske spillere.

Tipping via mobilen

Flertallet av norske oddsspillere velger i dag å spille via mobilen. Mange av de beste bettingselskapene har lansert meget brukervennlige tippe-apper som du kjapt kan installere på din mobil. Også mobilversjonene av nettsidene fungerer veldig sømløst. Ved å benytte deg av mobiltipping kan du tippe mye enklere. Du kan også tippe langt hurtigere, og nyte godt av liveodds. Du kan få varsel direkte i appen, og hos mange operatører se eventer via live stream. 

Norsk Tipping sitt tippetilbud

Du kan tippe på veldig mye forskjellig som kunde hos Norsk Tipping. Det inkluderer selvsagt eventer fra alle de sportene som er mest populære blant tippere her til lands. Utvalget står ikke så mye tilbake for det du finner hos de store internasjonale bettingselskapene. Det gjelder både på pre-match-spill og liveodds. Menyene er ryddige, og lett å finne frem på og selskapet har også live stream-dekning av en rekke populære eventer. Norsk Tipping begynte med utelukkende fotball på menyen, men mye har skjedd siden den tid. Nå foreligger all slags global idrett, deriblant e-sport, motorsport, golf, ishockey, håndball, vintersport, og mye mer. 

Norsk Tipping-appen lar deg tippe veldig enkelt, og følge med på hvordan det går med dine spill. Over 1 million norske tippere har så langt lastet ned denne appen. 

Publisert: 01/07/2017 · Sist oppdatert: 19/04/2022