Odds og betting med Visa og norske bankkort

Visa er et av de mest kjente betalingskortene i verden, og et kort som de aller fleste nordmenn har. Det er også et av de mest brukervennlige betalingskortene som finnes, og norsk Visa bankkort kan også brukes til odds og betting på nett.

Odds og betting med Visa kort

Fungerer norsk Visa hos norske bettingselskaper?

De fleste norske bettingselskaper aksepterer norsk Visa bankkort som betalingsmetode. Du kan bruke Visa hos kjente norske bettingsider som for eksempel Unibet, Betsson, Betsafe og Mobilbet.

Når du befinner deg på en norsk bettingside er det bare å lete etter den velkjente Visa-logoen i listen over betalingsmetoder. Deretter fyller du inn dine kortdetaljer for å gjøre et innskudd.

Dersom du planlegger å bruke norsk Visa bankkort som betalingsmetode hos norske odds og bettingsider er det imidlertid viktig å være klar over at norske myndigheter for en del år siden innførte en rekke strenge restriksjoner for bruk av norske bankkort til utenlandske pengespill.

Disse restriksjonene kan medføre at transaksjoner fra norsk Visa ikke går igjennom dersom banken skjønner at pengene går til odds og betting, det vil si at transaksjonskoden er en kode som brukes til pengespill.

For å omgå disse restriksjonene bruker norske bettingselskaper ofte tredjepartsløsninger som de lar korttransaksjonene gå igjennom. Ved å bruke slike tredjepartsløsninger er det vanskeligere å identifisere hva betalingen går til, slik at transaksjoner med norsk Visa bankkort som skal brukes til odds og betting ofte vil fungere.

En populær tredjepartsløsning for korttransaksjoner er ePro, men det finnes flere ulike løsninger på markedet.

Slik fungerer norsk Visa

Visa bankkort er kanskje det mest kjente betalingskortet i verden, og kan brukes hos de fleste fysiske utsalgssteder og nettsider som aksepterer kort som betalingsmetode.

Norsk Visa kan komme som både debetkort og kredittkort. Visa debet er knyttet direkte opp mot bankkontoen din, mens Visa kreditt gir deg tilgang til å låne penger på kortet.

Hos de fleste norske bettingselskaper vil du finne norsk Visa bankkort som betalingsmetode for odds og betting.

Selv om norske myndigheter har forsøkt å stenge for bruk av Visa som betalingsmetode til pengespill på nett, har bettingselskapene heldigvis vært et hestehode foran slik at kortbetaling likevel fungerer i de fleste tilfeller.

Norsk Visa til innskudd

Det er enkelt å bruke norske Visa til innskudd til odds og betting. Se etter Visa logoen i oversikten over innskuddsmetoder hos din bettingside.

Når du velger Visa til innskudd må du fylle inn ditt kortnummer, utløpsdato på kortet samt CVC-koden, som er de tre sifrene ved signaturfeltet på kortets bakside.

På grunn av norske myndigheters restriksjoner for kortbruk til pengespill på nett, vil transaksjonen ofte gå gjennom en tredjepartsløsning for å sikre at betalingen går igjennom. For deg som spiller har dette ikke noe å si for brukervennligheten, og pengene vil raskt være på plass på din bettingkonto.

Norsk Visa til uttak

Det er går dessverre ikke å bruke norsk Visa bankkort som uttaksmetode hos det fleste bettingselskaper. Dersom du har gjort innskudd med norsk Visa må du derfor velge en annen uttaksmetode, som for eksempel bankoverføring eller overføring til en digital wallet som Skrill eller Neteller.

Avgifter og kostnader

Norsk Visa bankkort er en trygg og effektiv betalingsmetode for å spille odds og betting på nettet.

Selv om Visa er en populære betalingsmetode er det imidlertid også viktig å være klar over at dette også er en relativt dyr betalingsmetode.

De norske bettingselskapene må gjerne betale avgifter for korttransaksjoner, og dette medfører at bettingsidene også ofte opererer med relativt høye gebyrer for å bruke Visa som betalingsmetode.

Selv om det nok er mulig å finne odds og bettingsider der du kan bruke norsk Visa gebyrfritt, så er nok heller normalen at du må betale et gebyr på mellom 2 og 2,5 prosent av innskuddsbeløpet per transaksjon. Gjør du et innskudd på 1000 kroner vil du altså måtte betale inntil 25 kroner i kortgebyr.

Dersom du er opptatt av å betale minst mulig gebyr på innskuddene dine bør du heller benytte deg av andre betalingsmetoder som for eksempel ulike elektroniske lommebøker som Neteller, Skrill og MuchBetter. Bruker du dette er ofte innskuddene gebyrfrie.

Sikkerhet og kundeservice

Visa er et betalingskort som er meget sikkert i bruk, og bruker du et norsk Visa bankkort så er du beskyttet av den avanserte teknologien til norske banker.

Bruk av Visa til kjøp av varer og tjenester på nett kan likevel medføre risiko for kortsvindel dersom uvedkommende får tak i kortopplysningene dine.

Heldigvis har bettingsidene og tredjepartsløsningene de benytter seg av tatt i bruk avansert teknologi for å hindre kortsvindel og misbruk av kortopplysninger. Transaksjonene bruker den samme avanserte SSL-krypteringen som norske banker bruker.

Konklusjon: Anbefaler vi norsk Visa eller et alternativ?

Norsk Visa bankkort er en trygg og effektiv betalingsmetode for odds og betting på nett der dette fungerer.

Visa vil dessverre ikke alltid fungere som betalingsmetode hos bettingselskapene på grunn av norske myndigheters restriksjoner for kortbetaling til pengespill på nett.

Dersom betaling med Visa ikke fungerer på din bettingside bør du heller forsøke andre betalingsmetoder som for eksempel Neteller, MuchBetter eller Skrill.

Publisert: 30/9/2021 · Sist oppdatert: 1/10/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.