Oddstips

Her får du noen oddstips som kan hjelpe deg å vinne penger på oddsen. Enten du spiller langoddsen eller hos utenlandske bettingselskap er dette tips som kan gi deg bedre odds.

Mange som driver med tipping på nett leter etter en mirakeloppskrift til hvordan de kan vinne så mye som mulig på odds. Hemmeligheten er ikke å bli en ekspert på det du tipper på.

Se på oddsen

De virkelige ekspertene er de som setter oddsen, og bettingselskapene sørger for å ha noen av de beste med på laget sitt når de skal sette odds på spillobjekter. Derfor er det ganske logisk at du kan bruke odds i seg selv som et redskap når du spiller.

Det første du bør gjøre når du skal spille på oddsen er å velge hvilke bookmakere du skal bruke.

Tips: Spill der du får best odds

Som vi har vært inne på tidligere: Det lønner seg å benytte utenlandske bookmakere i stedet for norske spill i statlig regi, fordi du da får de beste utbetalingsprosenter: fra 40% til 50% på norske spill og 90% til 95% hos utenlandske bookmakere! Dette er en vesentlig forskjell!

Her er en liste over bookmakere med beste odds.

MERK at det aldri sjelden er de samme selskapene som har den mest fordelaktige oddsen, så dette bør du sjekke før hver gang du spiller, dersom du skal maksimere vinnersjansene dine. Det holder imidlertid å være registrert på 5-7 forskjellige spillselskaper, se linken ovenfor – det er alltid ett av disse selskapene som har de beste odds enten det er norske eller utenlandske kamper det dreier seg om.

Odds

Leter du etter odds resultater? Da anbefaler vi at du benytter deg av sidene hos bookmakere nevnt hos oss. Vi har funnet ut at den beste måten å få oversikt på er å sjekke resultatene hos bettingselskaper på nett, der får du ryddige oversikter og det er enkelt å holde orden på hvilke spill du har deltatt i og hvor mye du har vunnet til enhver tid. Se også vår liste over bettingselskap.

Hvis du vil ha flere odds tips eller tips om betting, kan du lese rundt om på Bettingselskaper.com – vi gir deg mange tips som kan hjelpe deg med å vinne mer.

Slik settes odds innenfor sportsbetting

Innenfor sportsbetting kan det spilles på odds og liveodds innenfor de fleste idretter. Det finnes massevis av bookmakere enten på nettet eller hos fysiske kommisjonærer. Imidlertid er det en ting som er fundamentalt for at det skal kunne spilles, i tillegg til alle spillalternativene og bookmakere som tilbyr dette, det er odds. Uten det er det vanskelig å tilby spill. Til å sette odds på det som er av spillmuligheter trenger bookmakerne hjelp av eksperter.

Dette er odds

Odds handler om sannsynligheten for at et gitt utfall skal inntreffe. Dermed er det sannsynlighetsberegning som ligger til grunn når det skal settes odds. De som setter oddsen kommer frem til dette basert på informasjon. Innenfor fotball kan det være formkurve, tabellposisjon, innbyrdes oppgjør, tabellposisjon, fordel av hjemmebane, tidligere resultater og statistikk. I fotball betyr det rett og slett alt som kan legges til grunn for å beregne sjansen for de tre mulige utfallene av en fotballkamp. Enten hjemmeseier, uavgjort eller borteseier.

Hvem setter oddsen?

De som setter oddsen hos spillselskaper og bookmakere på nettet er eksperter innenfor den aktuelle idretten. De følger engasjert med på sport og vet det meste om det som skjer innenfor idretten. Både på og utenfor idrettsarenaen. De sitter på mye informasjon.

Personene som setter odds kan være ansatte hos bookmakerne, men like vanlig er det at spillselskapene kjøper disse tjenestene av frittstående eksperter. Oddsen som settes skal være troverdig og fair. Derfor må de som setter odds følge strenge etiske retningslinjer. Ikke minst med tanke på integritet og habilitet.

Beregning av odds

Odds kan uttrykkes i formater som desimalodds, amerikanske odds eller brøkodds. I Norge benyttes desimalodds. Uansett er uttrykksformen et middel for å tilby spill som en risikovurdering målt i sannsynlighet. Høye odds indikerer liten sannsynlighet for at det vil skje. Lave odds indikerer stor sjanse for at utfallet av sportsbegivenheten vil bli slik.

Tenker man seg en skala fra 0 til 1, kan man på en enkel måte vise hvordan odds beregnes. 0 betyr at dette ikke blir utfallet, mens 1 betyr at dette blir utfallet. Alle andre potensielle sannsynligheter ligger mellom disse to tallene.

Et myntkast med to utfall beskriver dette enkelt. Enten krone eller mynt. Sannsynligheten for at ett av disse to utfallene skal inntreffe er tilsammen lik 1. Sannsynligheten for krone beregnes ved å benytte denne formelen;

Ønskede resultater/alle mulige resultater (1/2=0,5)

For å komme frem til sannsynligheten for krone deles det derfor på de to alternativene krone eller mynt. Sannsynligheten i prosent finner man enkelt ved å multiplisere sannsynligheten for krone (0,5) med 100%. Det blir dermed en sjanse på 50 prosent.

Når man har kommet frem til sannsynligheten brukes denne til å sette desimaloddsen for å få krone ved myntkastet. Til det brukes følgende formel; 1/sannsynligheten for det ønskede resultatet=desimalodds (1/0,5=2,00)

Motsatt kan desimaloddsen brukes til å beregne sannsynligheten for et gitt utfall. Det gjøres på følgende vis; 1/desimalodds=sannsynlighet (1/2,00=0,5).

Legger man sammen alle sannsynlighetene vil man logisk nok finne at de tilsammen blir 100 prosent. Gjøres den samme øvelsen på ekte odds hos bookmakerne vil man få et høyere tall. Gjerne 108 prosent. Det betyr at oddsen ikke er den virkelige sannsynligheten for resultatene. Bookmakerne skal tjene penger uansett utfall, derfor blir summen høyere enn 100. I et perfekt marked med 100 prosent ville ikke bookmakerne tjent penger.