Live betting

Live betting er i vinden som aldri før, og det blir stadig flere muligheter til å spille på idrettsarrangementer i sanntid, mens de utspiller seg. På denne siden ser vi nærmere på hvordan live betting fungerer. Vi ser også på hvilke bettingselskaper som har det beste tilbudet når det kommer til betting på sport i sanntid.

Live betting på odds Betsson

Innenfor sportsbetting er det mye det kan spilles på, og siden dette spillmarkedet er i rivende utvikling blir det bare mer og mer. Det blir flere idrettsbegivenheter tilgjengelig for, både i form av store internasjonale, mer regionale, og lokale arrangementer. Tidligere handlet oddsspilling om odds som det kunne spilles på i forkant- og frem til et arrangement startet. Slik er det ikke lenger. Nå blir det også mer og mer vanlig å spille samtidig som et idrettarrangement pågår.

Live betting på sport

Det som vokser mest innenfor sportsbetting er live bets mens begivenheten holder på. Dette kalles livespill eller live betting. Tjenesten er fremdeles ikke like utbredt som spill til såkalte vanlige odds, men det blir stadig flere idretter som det kan spilles på live. Innenfor de sportene hvor live betting er tilgjengelig er spillmuligheten tilnærmet like stor som ved vanlig betting, noe som betyr at valgalternativene er mange per idrettsbegivenhet.

De beste bettingselskapene for live betting akkurat nå:

Visa innskudd
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Slik fungerer live betting

Det fine med live betting er at det er noe man kan gjøre samtidig som for eksempel en fotballkamp eller en langrennsøvelse pågår. Det betyr at man kan kaste seg på, så lenge det er mulig å spille. Dette kan være med å øke spenningen betraktelig om man ser arrangementet live på TV, eller via livestreaming hos et bettingselskap.

Om man tenker seg for eksempel fotball, som er den store sporten innenfor sportsbetting generelt, så er det utrolig mye det kan spilles på bare under en kamp. Man selvsagt spille på sluttresultatet. Men det kan også spilles på pauseresultatet og hvor mange mål som scores. Det kan spilles på hvem som leder til pause, hvilket lag som scorer først, om alle målene kommer i andre omgang, om begge lagene scorer, hvilken spiller som scorer det første målet - og om målet kommer på corner, straffespark eller frispark. Det er enda flere muligheter, men dette viser bare hvor mye det kan spilles på innenfor bare ett idrettsarrangement. Skulle du fatte interesse for live betting blir det altså fort mye å forholde seg til, men det er også en del av moroa.

Foreløpig er det ikke like mange spillmuligheter innenfor live betting, som på tradisjonelle odds, men dette gapet blir stadig mindre fordi livespill blir mer og mer populært. I dag er store idretter som cricket, fotball, ishockey og tennis på plass i live-seksjonen hos bettingselskapene, men det er også mindre sporter som volleyball og snooker. Med utviklingen som er innenfor spill på sport er det nok ikke lenge før valgmulighetene er like store, enten man spiller før eller etter at et idrettsarrangement har startet.

Live betting vs. standard betting

Om man ikke har så mye erfaring med spill på odds så kan det kanskje være greit med en avklaring på live betting og standard betting. Eller odds og liveodds som det som oftest er delt inn i hos bettingselskapene. Så veldig komplisert er det ikke siden mesteparten av forskjellen egentlig ligger i ordet live. Vil du lære mer om betting og odds kan du ta en titt på vår bettingskole, hvor vi tar for oss alt det grunnleggende innenfor betting.

Tenker man seg en fotballkamp i den engelske FA-cupen mellom Liverpool og Wolverhampton, så kan man spille på odds på denne kampen i et visst tidsrom før og svært nært opp til kampen starter. Etter at spillefristen har gått ut er det for sent. Da er toget gått i forhold til å spille på (vanlige) odds. Ønsker man da å plassere et veddemål på denne kampen så er det liveodds som gjelder. Med andre ord snakker vi om spill på en idrettsbegivenhet som pågår. Hva man spiller på er stort sett det samme enten det er på odds eller liveodds, men betingelsene kan være ganske forskjellige. Imidlertid gjelder det å spille tidsnok, også når det kommer til liveodds. Etter at den første scoringen er kommet er det for sent å sette et livebet på det.

Fordeler og ulemper med live betting

Om man ser på odds og liveodds har begge spilltyper sine fordeler og ulemper, og det er vanskelig å si om det ene er bedre enn det andre. Det er vel mer slik at de utfyller hverandre og gir flere spillmuligheter som man ikke hadde hatt om det bare var en type odds det kunne spilles på.

Fordeler

  Ulemper

   Derfor bør du prøve live betting

   Om man aldri har prøvd live betting tidligere, men kun holdt seg til tradisjonell betting, vil man fort merke at det å spille samtidig som for eksempel en fotballkamp pågår legger til en ekstra dimensjon når det kommer til spenning. En annen ting er at det ofte gir dobbelt så mange spillmuligheter på det man ønsker å spille på. Ikke minst er det verdt å merke seg at live betting er en fin måte å redusere et tap på, for eksempel hvis man i forkant av en kamp plasserte et bet som viste seg å bli helt feil når kampen startet.

   Publisert: 08/01/2019 · Sist oppdatert: 29/09/2021