bettingselskaper.comOddsleverandører

Oddsleverandører

Hvem er det egentlig som står bak betting- og oddsplattformene hos de ulike bettingselskapene på nett? Mens noen bettingselskaper setter sine egne odds, henter andre inn odds fra tredjeparter.

I denne guiden kan du lære mer om oddsleverandører, hvorfor de benyttes og annen interessant informasjon.

Hva er en oddsleverandør?

Har du noensinne lurt på hvem det er som bestemmer oddsen på de ulike utfallene som bettingselskapene lar deg tippe på? Det finnes en rekke aktører som til daglig jobber med å levere odds til bettingsidene.

Det å bestemme oddsen på ulike utfall i en kamp krever analytiske evner og baseres ofte på statistikk. Dette tar oddsleverandørene seg av!

Hvorfor bruker bettingselskapene oddsleverandører?

Det er en omfattende jobb å analysere, oppdatere og sette odds på ulike utfall i for eksempel en fotballkamp. Bettingselskaper som tilbyr mange oddsobjekter på mange ulike sporter, må derfor ha enorme ressurser om de skal gjøre jobben selv.

Eksterne oddsleverandører sikrer bettingsidene oppdaterte og veloverveide odds. Ulike bettingselskaper benytter gjerne ulike oddsleverandører, siden samme leverandør betyr samme odds. For å oppnå fordeler overfor hverandre, benyttes gjerne ulike selskaper.

Bettingselskaper med egne oddssettere

Ikke alle bettingsider mottar oddsen fra eksterne analytikere. Enkelte bettingselskaper har egne bookmakere som setter oddsen.

Blant selskapene med egne oddsanalytikere finner vi Betsafe, Bet365, Betfair, Betsson og Nordicbet. Du vil derfor stort sett finne unike odds hos disse aktørene.

Leverandører som er en del av GiG (Gaming Innovation Group) får oddsene sine derfra. Dette inkluderer blant annet Rizk og Guts.

De mest populære oddsleverandørene

Det finnes mange leverandører av odds og software til bettingselskapene. Blant de største bettingsidene i Europa benyttes ofte selskaper som SBTech eller Kambi.

Vi skal nå se nærmere på ulike oddsleverandører. Visse du for eksempel at det er Kambi som er oddsleverandøren til LeoVegas, mens SBTech leverer odds til bettingsiden ComeOn?

Betting tips: Skal du teste betting-strategien surebetting? Da bør du ha kontoer hos bettingselskaper med ulike oddsleverandører.

SBTech

SBTech er en oddsleverandør som leverer odds til ComeOn og en rekke andre spillsider. Denne software-leverandøren er blant annet kjent for å levere programvare av høy kvalitet som samtidig er brukervennlig.

Bettingselskaper med SBTech som oddsleverandør:

Betway logo
1000 NOK

Rewards Club

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
bethard

Bethard

LES OMTALE

1000 NOK

combo Booster

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Scandibet logo

ScandiBet

LES OMTALE

0 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

SBTech står blant annet bak live odds-plattformer og leverer generelt sett svært høy oddskvalitet. Leverandøren oppdaterer oddsene sine hyppig, slik at du til enhver tid har full oversikt over oddsen på spillene dine.

Blant oddsleverandørene på markedet, er nok ikke SBTech den som står bak det beste utvalget av markeder, men ellers er det lite å pirke på. I dag er SBTech den leverandøren som benyttes av flest bettingsider – inkludert ComeOn, Bethard og Betway.

SBTech har lisens fra både Malta Gaming Authority og UK Gambling Commission, og er dermed en høyst pålitelig oddsleverandør.

Kambi

Oddsleverandøren Kambi er kjent for sitt store utvalg av markeder og oddsobjekter. Bettingsider med odds fra Kambi lar deg tippe på et bredt utvalg av sporter, ligaer og arrangementer, noe som gjør spillopplevelsen ekstra innholdsrik.

Bettingselskaper med Kambi som oddsleverandør:

Visa innskudd
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Denne leverandøren leverer odds til blant annet LeoVegas, og har i likhet med SBTech lisenser fra både Malta Gaming Authority og UK Gambling Commission, men også Alderney Gambling Control Commission.

Kambi har ikke alltid markedets høyeste odds, noe som kanskje trekker litt ned. Det kan også forekomme begrensninger for oddsspillere som har en lang rekke seire på rad. Dette gjelder først og fremst for storspillere som vinner enorme summer grunnet ugreie betting-metoder.

Finn en bettingside med gode odds

Sjekk ut bettingsidene vi anbefaler på siden vår. Noen av disse setter sine egne odds, mens andre henter odds og programvare fra eksterne leverandører som Kambi og SBTech.

Det viktigste er ikke hvor betting-sidene får sine odds fra, men at du velger en trygg og pålitelig betting-side med lisens og godt spillutvalg, samt gode odds. Sammenlign gjerne oddsen hos flere selskaper før du satser penger. Lykke til med spillingen!

Les mer om spesifikke oddsleverandører nedenfor:

Publisert: 15/01/2021 · Sist oppdatert: 30/09/2021