OddsMatrix

OddsMatrix betting dataleverandør

OddsMatrix er et foretak som leverer odds til et stort antall online bookmakere, med til sammen flere titallstusen spillere. Selskapet gir odds på alle de ledende internasjonale tippesportene, med særlig spisskompetanse innen e-sport. 

OddsMatrix eies av selskapet EveryMatrix, som er en ledende europeisk leverandør av igaming programvare. De tilbyr komplette tjeneste- og produktpakker for bettingselskaper og lignende aktører som opererer innenfor online spilling. 

OddsMatrix driver med lisens fra Malta, og har dermed forankring i Europas viktigste gaming-nasjon. Selskapet har et solid omdømme, og deres odds testes daglig av et stort antall operatører og spillere på internasjonal basis. 

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Fakta om OddsMatrix 

OddsMatrix leverer en komplett pakke med gaming-løsninger for online bookmakere. Det inkluderer interaktive oddsmenyer, data, dataanalyse og odds. 

Som et underbruk av storselskapet EveryMatrix er OddsMatrix i stand til å tilby betalingssystemer, bonussystemer, lojalitetsløsninger og mere – i tillegg til odds og analyser. Selskapet har sitt hovedkontor i Malta, og sitter dermed strategisk plassert i forhold til mange av de ledende online bettingselskapene som retter seg mot Norge som marked. 

Helst spesifikt byr OddsMatrix’ plattform særlig på følgende viktige tjenester for nettbaserte bookmakere:

 • Komplett sportsbok – alt en bookmaker trenger, både når det gjelder kunderettet plattform og back-office. Dette inkluderer sportsdata og analyse av sportsdata for å levere best mulige odds på en lang rekke eventer.
 • Støtte til bygging av topp interaktive nettsider for bookmakere.
 • Egen e-sport-løsning som enten kan brukes som del av OddsMatrix egen plattform, eller for integrering i tredjeparts eksisterende plattform.

OddsMatrix startet driften allerede i 2002, og het da BetBrain.com. Selskapet kan altså nå se tilbake til mer enn to tiår med suksessfull aktivitet i sportsdatamarkedet. Dette er å anse som en virkelig langvarig historikk innenfor en såpass volatil bransje som igaming. 

De viktigste fokusområdene for OddsMatrix dreier seg først og fremst om å levere odds og data for de mest populære idrettene blant europeiske oddstippere. Her har du en kjapp oversikt over markedene og eventene de gir odds på: 

 • Antall konvensjonelle idretter: 70
 • Antall e-sporter: 20+
 • Kamper per måned: 120 000 +
 • Live-kamper per måned: 100 000 +
 • Hesteveddeløp per dag: 8500 +
 • Antall virtuelle e-sporter: 7
 • I tillegg kommer virtuell tennis og fotball 

Hvis vi ser nærmere på hver av de individuelle idrettene OddsMatrix gir odds på, ser vi at de store internasjonale tippesportene dominerer. Her har du en kjapp oversikt over noen av de viktigste, med antall events OddsMatrix dekker, inkludert: 

 • Fotball: ca. 1400 serier / mesterskap / turneringer
 • Tennis: 626 turneringer 
 • Basketball: 442 serier / mesterskap / turneringer
 • Volleyball: 342 serier / mesterskap / turneringer
 • Håndball: 209 serier / mesterskap / turneringer

Merk at selskapet byr på komplette pakker. Dette vil si at de lar bookmakere bygge hele nettsiden sin via OddsMatrix. Dette inkluderer automatiske utbetalinger av vinnerkuponger til spillere, og alt annet som behøves for å få en god bookmaker-side. 

Bettingselskaper som benytter OddsMatrix

I alt over 50 online bettingselskaper benytter seg av odds og øvrige tjenester og løsninger fra OddsMatrix. Her har vi noen av de mest kjente navnene vi kan trekke frem: 

 • BetBrain.com
 • BetOxygen
 • efBet
 • BetOnValue.com
 • Tipico
 • Johnnybet.com
 • The Stars Group

Det som kjennetegner en rekke av disse selskapene er at de ikke selv nødvendigvis tilbyr oddsspilling til sine kunder direkte, men heller driver trafikk via sine sider til veletablerte bookmakere på nett. Mange av dem byr på hjelpsomme artikler, gode råd og eksperthjelp når det gjelder tipping. Flere av sidene har også forum hvor tippere kan utveksle råd og erfaringer. 

Altså er det flere av disse aktørene som først og fremst brukere OddsMatrix sine odds og analyseverktøy, menyer og så videre, for å illustrere kommende kamper, og til å gi gode råd – ikke til å faktisk la deg satse penger der og da, via deres nettside. Dette gjelder for all del ikke alle operatører som bruker OddsMatrix, men nok til at vi kan si at dette er noe som kjennetegner selskapets kunder. 

Vi ser også at ingen av de virkelig store kanonene når det gjelder online oddspilling er på kundelisten. Det skyldes nok at dette selskapet leverer komplette pakker som er enkle å integrere og bruke. Altså, er de myntet på aktører som ikke har ressurser til å håndtere utvikling, implementasjon og drift av egne bookmakersider fra topp til tå. 

OddsMatrix sine største konkurrenter

OddsMatrix leverer altså sportsdataløsninger for bruk i spillindustrien. Det vil si at de driver i en meget konkurranseutsatt bransje. Det foreligger en rekke andre aktører i samme segment, og her er det mange om beinet. Noen av de mest aktuelle konkurrentene til OddsMatrix, inkluderer navn som: 

 • Softgamings – selskap som også leverer komplette programvarepakker for bruk hos online bookmakere. Inkluderer sportsdata og analyse. 
 • Betradar – markedsleder når det gjelder å levere sportsdata og analyse av sportsdata til nettbaserte spilleselskaper.
 • Betsys – leverer komplette programvarepakker, sportsdata og analyse av sportsdata for mindre og mellomstore online bettingselskaper.  
 • Kambi – en annen aktør som leverer komplette pakker, samt data og analyse av data for oddsselskaper på nettet. Startet som en del av tippegiganten Unibet.
 • SBTech - En global aktør som gjerne sammenlignes med Kambi, fordi disse to leverandørene er blant de aller største i bransjen, særlig her i Europa.

Listen over er alt annet enn komplett. Den er kun ment som en illustrasjon for å vise at det finnes mange selskaper som konkurrerer om kundene. Konsekvensen av dette for oss oddsspillere er først og fremst at vi vet at selskapene som leverer oddsen våre bookmakere byr på er nødt til å levere topp kvalitet i alle ledd. Ellers varer de ikke lenge i denne tøffe bransjen.

Sikkerhet og lisens 

OddsMatrix eies av EveryMatrix. Dette er en stor aktør når det gjelder å levere alle typer løsninger og programvare til online spilleselskaper. Selskapet har holdt det gående i mer enn 12 år, og har nå over 550 ansatte, fordelt på 9 kontorer i Europa, Amerika og Asia. 

Hovedkontoret er plassert i Malta som er Europas viktigste land når det gjelder iGaming. EveryMatrix har både lisens utstedt fra Malta Gaming Authority (MGA) og Gambling Commission i Storbritannia. Dette er to av de mest velrennomerte lisensutstederne innenfor online oddstipping på verdensbasis. 

At eierselskapet til OddsMatrix har slike lisenser, og dermed driver i henhold til lovverket i Malta og Storbritannia, er et betydelig kvalitetstegn. Du kan trygt stole på at selskapet driver på en redelig måte, og ikke vil tilby sine tjenester til lite troverdige tredjeparter.

Publisert: 10/3/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.