Odds på gruppe A i fotball-VM 2022

Odds på gruppe A fotball-vm 2022

Du finner odds på alle grupper i det forestående fotball-VM i Qatar. Det er dermed mulig å tippe på Gruppe A i fotball-VM 2022 hos alle gode bettingselskaper på nettet. Det er i gruppe A du finner årets vertsnasjon, samt en av de mulige outsiderne i formsterke Nederland. 

Men ingen bør undervurdere Sadio Manes Senegal, regjerende afrikanske mestere, eller Ecuador. Tar du deg til VM fra den sør-amerikanske kvaliken er du per definisjon ikke noe dårlig fotballag. Les videre for å finne ut alt du trenger å vite om å tippe på Gruppe A i fotball-VM 2022

Odds på gruppe A i fotball-VM 2022 finner du her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
NordicBet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
BetsAmigo logo

BetsAmigo

LES OMTALE

150 EUR

Free bet-fredager

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Gruppe A oversikt 

Det er altså i Gruppe A at vi finner Qatar – årets ikke rent lite kontroversielle vertsnasjon for VM i fotball. Hele mesterskapet sparkes i gang med kampen mellom nettopp Qatar og Ecuador. Den har for øvrig blitt omberammet slik at de som betaler for ballet skal få første dansen. Vanligvis er det de regjerende verdensmestrene som spiller åpningskampen. Bare ett av mange eksempler som viser t dette er et annerledes og unikt fotball-VM.

Før trekningen ble Qatar plassert i den øverste seeding-puljen, sammen med Brasil, Frankrike og resten av de største kanonene. Det gjør at Gruppe A kun har ett genuint topplag, Nederland. Grunnen til å gi Qatar – sannsynligvis et av de svakeste lagene i hele mesterskapet – topp rangering var å øke sjansene for at vertene skulle få være med på festen også et stykke ut i sluttspillet. Mer sannsynlig er at det gir enten Senegal eller Ecuador – Gruppe As to siste deltakerland – en fin mulighet til å ta seg videre til åttendedelsfinalen bak de nederlandske storfavorittene. 

Lagene i Gruppe A 

La oss nå ta en nærmere titt på hvert av de fire lagene som skal møtes i Gruppe A i fotball-VM 2022 i Qatar.

Qatar

At fotball-VM skal arrangeres av en bitteliten ørkenstat med under 3 millioner innbyggere fikk en hel fotballverden til å heve øyenbrynene. Det er det svært mange gode grunner til, men en av de mindre åpenbare er at vi dermed har fått et av de antatt dårligste vertslagene i moderne VM-historie.

Svake fotballnasjoner har fått arrangere VM før. USA stilte med et amatørlag i 1994, og Japan og Sør-Korea var milevis bak sine nåværende respektable nivåer da de sammen var verter i 2002.

Hjemmefordelen gjorde at USA klarte å nå åttendedelsfinalen i sitt VM, mens Sør-Korea sjokkerte ved å slå ut både Italia og Spania og nå semifinalen i 2002. Lignende askeladd-historie venter ingen fra Qatar selv om laget har meritter. I 2019 vant Qatar det prestisjetunge Asiamesterskapet hvor de slo et sterkt japansk mannskap 3-1 i finalen.

Siden laget er kvalifisert automatisk til årets fotball-VM som vert, har de kun spilt vennskapskamper mot diverse motstander i senere tid. Det har gått så som så. Høydepunktet var nok å klare 2-2 mot Chile, mens 3-0 tap mot Kroatias U-23 mannskap må anses som en bunnotering. Hjemmebane kan muligens inspirere vertsnasjonen til å overprestere, men med tre klart bedre lag i gruppa er det nesten umulig å se for seg noe annet enn at Qatar blir slått ut allerede på dette stadiet. 

Nederland

Nederland har slitt med ujevnhet i en årrekke nå. Hyppige trenerskifter, og et par mislykkede kvalikkampanjer (de oransjekledte deltok ikke i hverken EM 2016 eller VM 2018) har satt en demper på optimismen i den normalt sett bunnsolide fotballnasjonen. Men nå er Luis van Gaal tilbake i trenerstolen. Med den gamle ringreven ved roret har ting tatt seg kraftig opp. 

Nederland kvalifiserte seg til dette mesterskapet med glans etter å ha vunnet gruppen til Norge uten problemer. De har også vært sterke i Nations League. De har ikke like mange store stjerner som for noen år siden, men stammen er sterk. Med de Ligt i forsvar, de Jong på midten og Depay på topp er det nok klasse til å slå hvem som helst. 

Laget burde være stinne av selvtillit og har da også herjet i oppvarmingskampene før mesterskapet. Nederland er en gigantisk favoritt til å vinne Gruppe A. De fleste antar at de vil gjøre det uten å tape poeng.

Senegal

Senegal antas å være det sterkeste laget fra Afrika i fotball-VM 2022. Den store stjernen på laget er selvsagt Bayern Münchens Sadio Mane. Den tidligere Liverpool-spilleren har en fenomenal landslagsstatistikk med 34 mål på 92 kamper, og mye vil avhenge av han. 

Når det er sagt er det generelt høyt nivå på senegaleserne. Kapteinen er Chelseas bunnsolide stopper, Kalidou Koulibaly. Også Chelseas keeper, Edouard Mendy, spiller for Senegal, og resten av troppen spiller til vanlig i meget gode klubber i Premier League, La Liga og øvrige ligaer på øverste nivå.  

Senegal har den gamle storspilleren, Aliou Cisse, som trener. Han har fått jobbe i fred og ro i rollen siden 2015. Stabilitet har bragt resultater, og Senegal vant det afrikanske mesterskapet for første gang i 2021. De kvalifiserte seg til VM 2022 ved å danke ut Egypt i kvalik. Dette er et solid lag som er vante til å vinne. 

De afrikanske mesterne er å anse som gruppens nest sterkeste lag, og forventes å slå Qatar og ta poeng mot Ecuador. Når Senegal først åttendedelsfinalen kan mye skje, da de to beste lagene i Gruppe A skal møte de to beste i Gruppe B – en av de klart svakeste gruppene i mesterskapet. 

Ecuador

Ecuador har langt opp til de mer veletablerte sør-amerikanske storlagene, som tidligere VM-vinnere av typen Brasil, Argentina og Uruguay. Ja, både Colombia og Chile har atskillig mer å skryte av som fotballnasjoner. Men Ecuador har nå kommet seg til 4 av de siste 6 verdensmesterskapene siden de kvalifiserte seg for første gang til VM 2002. 

Å kvalifisere seg fra Sør-Amerika til fotball-VM er steintøft. Alle ni lag i den sør-amerikanske føderasjonen møtes til seriespill hvor alle møter alle to ganger. Å havne blant de 4 beste for å komme seg til VM er en glimrende prestasjon, rett og slett.

Selv om Ecuador mangler de store stjernene, og kun et fåtall av spillerne representerer klubber på europeisk toppnivå, har de levert godt i treningskamper inn mot VM. De forventes å tape mot Nederland, mens de bør slå Qatar. Det store spørsmålet i Gruppe A er hvem som vinner kampen mellom Ecuador og Senegal. Vi holder en knapp på sistnevnte, men det er under tvil. 

Oversikt over alle kamper i gruppen

GruppeLag 1Lag 2DatoKlokkeslett (norsk tid)Arena
AQatarEcuador20.11.202217:00Al Bayt Stadium, Al Khor
ASenegalNederland21.11.202217:00Al Thumama Stadium, Doha
AQatarSenegal25.11.202214:00Al Thumama Stadium, Doha
ANederlandEcuador25.11.202217:00Khalifa International Stadium, Al Rayyan
AEcuadorSenegal29.11.202216:00Khalifa International Stadium, Al Rayyan
ANederlandQatar29.11.202216:00Al Bayt Stadium, Al Khor

Fotball-VM 2022 oddstips for Gruppe A 

Vårt klareste tips for Gruppe A er at Nederland kommer til å vinne. Ikke bare har hollenderne det suverent beste mannskapet av lagene i gruppen. De er også i meget god form, og har en rutinert topptrener på benken i form av Luis van Gaal. Ellers er gruppen relativt åpen, selv om Qatar er helt avhengige av hjemmefordelen om det ikke skal ende med ydmykelse på eget gress. La oss nå ta en titt på hver av kampene i gruppen. 

Qatar – Ecuador

Åpningskampen i fotball-VM er litt kinkig å spå. På papiret skal Ecuador slå vertene greit. Nivået på enkeltspillerne er atskillig høyere hos gjestene fra Sør-Amerika enn det Qatar kan vise til. Ecuadorianerne er også i god form, og burde ha godt med selvtillit etter en solid kvalifiseringsinnsats. 

Men så var det det med hjemmefordelen. Den har historisk sett hatt svært mye å si i VM-sammenheng. En rekke vertsnasjoner har overprestert opp gjennom årene. Store eksempler inkluderer Sør-Koreas sensasjonelle marsj til semifinalen i 2002 og Russland som leverte atskillig bedre enn forventet i 2018. 

Vi skal også huske på at Ecuador er et svært sterkt hjemmelag, mye grunnet at de spiller kamper i hovedstaden Quito – 2700 meter over havet. Hvordan takler de overgangen fra Andesfjellene til arabisk ørken? En åpen kamp, med mange usikkerhetsmomenter.

Senegal – Nederland

Her møtes gruppe As på papiret sterkeste lag. Nederland kvalifiserte deg til VM uten større problemer, og vant også sin gruppe i Nations League på imponerende vis – blant annet med en utklassingsseier mot Belgia (4-1). Depay scorer jevnt og trutt og laget strutter av selvtillit. 

Det gjør også Senegal som vant siste utgave av Afrika-mesterskapet, og kvalifiserte seg til VM ved å slå et sterkt egyptisk lag i kvalik. Stjernen selv, Sadio Mane, er i godt slag for landslaget selv om de har lugget litt for Bayern München siden overgangen fra Liverpool. 

En kamp for Nederland forventes å vinne. For Senegal blir et poeng en bonus. Vi tipper at Nederland kommer til å ha ballen svært mye. Så blir spørsmålet om Depay og lagkameratene har nok kreativitet, tålmodighet og giftighet til å bryte ned de afrikanske forsvarslinjene. Det skal nemlig en hel del til for å overliste et lag med Koulibaly som kaptein og en meget habil sisteskanse i form av Edouard Mendy.  

Qatar – Senegal

Denne kampen må Senegal vinne om de skal kvalifisere seg på bekostning av Ecuador. Her møtes enkeltspillere som tilhører helt forskjellige nivåer til dyst. Er Senegal tilnærmelsesvis på sitt beste skal det være enkel seier. 

Eneste motargument er hjemmefordelen. Kan Qatar la seg inspirere av å spille på eget gress, foran egne supportere? Vi tror ikke det. Senegal har for mye rutine og er inne i et godt vinnerspor. At de skal la seg vippe av pinnen av et entusiastisk hjemmepublikum og et hjemmelag som spiller med maks innsats og tæl virker ikke sannsynlig. Her tipper vi på en knapp seier til gjestene. 

Nederland – Ecuador

Som i alle sine kamper i gruppen er Nederland favoritter også mot Ecuador. Hvis sør-amerikanerne klarte å overliste Qatar i åpningskampen spiller de her uten press. Alt vil avhenge av resultatet i den avgjørende kampen mot Senegal. Skulle de klare å kapre et poeng mot den antatte gruppevinneren er det ren bonus. 

Ingenting tilsier egentlig noe annet enn at Nederland skal hamle opp med Ecuador. De har langt bedre enkeltspillere og fungerer godt som lag for tiden. Historisk sett har Nederland slitt med harmonien, med mye krangling mellom spillerne og den slags. Unngår de komplikasjoner av den arten, vinner de klart mot Ecuador. 

Ecuador – Senegal

Dette er nok den mest spennende kampen i Gruppe A. Hvis – som antatt – begge lag har slått Qatar og tapt mot Nederland i de foregående kampene er dette en ren finale hvor vinnere går til åttendedelsfinalen og taperen må ta den lange turen hjem.

Så hvem vinner? Det er klart at Senegal har de beste mannskapet. Deres spillere opererer generelt sett på høyere nivå enn Ecuador sine. Mens søramerikanerne spiller på mindre lag i Europa, i MLS eller i Latin Amerika, tjener Senegals representanter til livets opphold i klubber som Chelsea, Bayern München, AC Milan og Marseille. 

Men hvem håndterer presset best? Hvem har dagen, og hvem har formen inne? Ecuadors stjernespiller, Enner Valencia, hadde en nokså middels karriere i England hos Everton og West Ham, men på landslaget er han livsfarlig med 35 mål på drøye 70 kamper. Det er dermed farlig å undervurdere Ecuador, men vi holder uansett en knapp på Senegal her. 

Nederland – Qatar

Dette er kampen i Gruppe A hvor vi potensielt sett kan få se et målkalas. Nederland satte nylig 4 baller i nettmaskene til Belgia. Hvor mange de kan hamre forbi et antatt svakt Qatar kan man jo bare tenke seg. 

Verter blir sjeldent ydmyket på hjemmebane i VM. Brasils spektakulære fiasko i semifinalen i 2014, hvor de tapte 7-1 mot Tyskland tilhører unntakene. Likevel er det lett å forestille seg at Nederland her kan sende et signal til resten av de store landene om at de har kommet til Qatar for å gå langt. 

Vi tipper på en meget uproblematisk seier for gjestene. Her kan det også være lurt å sette noen kroner på at det blir godt med mål, eventuelt hattrick på Depay.

Publisert: 19/10/2022 · Sist oppdatert: 21/11/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.