Odds på gruppe H i fotball-VM 2022

Odds på gruppe H fotball-vm 2022

Gruppe H i det forestående fotball-VM i Qatar er nok mesterskapets klart minst forutsigbare. Her kan alle slå alle, og samtlige 4 lag har en realistisk mulighet til å ta seg videre til åttendedelsfinalen. Du kan nå tippe på Gruppe H i fotball-VM 2022 hos alle gode bettingselskaper på nettet. 

På den måten kan du øke spenningen når du følger kampen mellom fire jevnbyrdige motstandere, Portugal, Uruguay, Ghana og Sør-Korea, om hvem som går videre. Med storscorere som Ronaldo, Son og Cavani på plass, burde det ikke mangle på mål. 

Odds på gruppe H i fotball-VM 2022 finner du her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
NordicBet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
BetsAmigo logo

BetsAmigo

LES OMTALE

150 EUR

Free bet-fredager

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Gruppe H oversikt 

Gruppe H er nok den jevneste av alle gruppene i fotball-VM 2022. Her møtes et godt europeisk lag, Portugal, det tredje beste landet fra Sør-Amerika, Uruguay, det nest beste laget i Asia, Sør-Korea, og et av de beste i Afrika, Ghana. Kvaliteten på spillerstallene er gjennomgående høy. 

Et interessant poeng med denne gruppa er antallet rutinerte storscorere som barker sammen. Cristiano Ronaldo, Portugals selvskrevne kaptein, har ubegripelige 117 mål på 191 landskamper. Han er med det den mestscorende herrelandslagsspilleren gjennom tidene. 

I Gruppe H får han måle krefter med karer som Edison Cavani (58 mål på 133 kamper) og Luis Suarez (68 mål på 134 kamper) på Uruguay, og Son Heung-min (35 mål på 104 kamper) på Sør-Korea. Klarer disse veteranene å prestere på godt, gammelt nivå burde det være duket for mange lekre mål i gruppa. 

Ghana har ingen superspiss å slå i bordet med, men har gjort et aldri så lite varp i forkant av mesterskapet. Athletic Bilbaos gnistrende gode angrepsspiller, Inaki Williams, har nylig sagt seg villig til å representere foreldrenes fødeland i VM. Det burde gi laget en seriøs vitamininnsprøytning. 

Å spå hva som vil skje når disse fire jevne lagene møtes er ikke enkelt. Vi er overbeviste om at vi vil se høyt drama, og sikkert intens underholdning gjennom alle tre runder. Her vil ingenting bli avgjort før siste spark i siste kamp.

Lagene i Gruppe H 

La oss nå ta en nærmere gjennomgang av hvert av lagene i denne spennende gruppen.

Portugal 

Portugal har nok den sterkeste stallen på papiret av deltakerne i Gruppe H, men laget har ikke klikket helt i det siste. Den store stjerna, Ronaldo, er inne i en skuffende klubbesesong, og det ble ingen stor innsats i Nations League denne gangen.

Kvaliteten i rekkene er det ingenting å si på. Gutter som Bernardo Silva og Bruno Fernandes sørger for teknikk og kreativitet på midten, mens yngre krefter som Jao Felix og Rafael Leao kan banke inn mål hvis gamlefar sjøl er rusten. 

I mål kan Portugal velge og vrake blant to keepere i toppklassen, Rui Patricio og Jose Sa, mens forsvaret ledes av Ruben Dias – en av de beste stopperne i Premier League. Problemet er bare at portugiserne ikke har spilt god fotball over tid siden de vant Nations League i 2019. 

De lot seg slå av Serbia på hjemmebane i Lisboa i den avgjørende kvalifiseringskampen til VM 2022, og måtte ut i kvalik for å komme seg videre. I Nations League tidligere i år ble de slått av Spania.

Vi tipper Portugal går videre fra Gruppe H som vinner, men det blir neppe med stor margin. Laget må starte godt for å bygge opp selvtillit. Kommer de først inn i vinnersporet kan de potensielt sett nå langt i VM.

Uruguay

Få lag kan vise til større rutine enn Uruguay. De reiser til fotball-VM 2022 i Qatar med de fire spillerne som har flest kamper for landslaget gjennom tidene, stopper-legenden Diego Godin (159 landskamper), de to superspissene, Luis Suarez (134) og Edinson Cavani (133), samt keeper, Fernando Muslera (133). Spilleren med sjette flest landskamper, høyrebacken Martin Caceres (125) er også med i stallen. 

Laget har fornyet seg ved å erstatte Oscar Tabarez, som var landslagstrener i 15 år, med nesten 30 år yngre, Diego Alonso. Skiftet kom i 2021, etter at Uruguay tapte 4 VM-kvalikkamper på rappen, og drømmen om Qatar hang i en tynn tråd. Siden har ting tatt seg kraftig opp, og laget tok seg til VM 2022 takket være 4 trake seiere i kvalifiseringen.

Vi skal forresten heller ikke stirre oss blinde på de erfarne stjernenavnene. Uruguay har flere yngre spillere som nok vil bli langt mer innflytelsesrike i VM 2022. Her kan vi nevne Tottenhams midtbanestrateg, Rodrigo Bentancur, Real Madrid-vingen, Federico Valverde og Liverpools dyrekjøpte spiss, Darwin Nunez. Sistnevnte vil nok være desperat etter å vise hva han er god for etter en noe skuffende start på karrieren i England. 

Vi tipper at Uruguay klarer å kapre andreplassen i gruppa. De har så mye rutine og mesterskapserfaring, at de bør klare brasene. 

Ghana

Ghana går inn i mesterskapet med en formkurve som peker rakt nedover, etter grimme resultater i de siste oppvarmingskampene. De klarte å kvalifisere seg for VM 2022 på bekostning av Nigeria, noe som er en stor prestasjon, og har en rekke meget gode spillere i rekkene. Ghana må rett og slett finne tilbake til formen de hadde inne for noen måneder siden for å hevde seg i Gruppe H.

Et løft i så henseende kom da Athletic Bilbaos stjernespiller, Inaki Williams, sluttet seg til laget. Han er født i Bilbao og dermed som ekte basker å regne, men foreldre stammer fra Ghana. Williams, som har en rekke U-21 kamper og en A-landskamp for Spania, er virkelig en god spiller. Ingen har spilt flere La Liga-kamper på rad enn de 224 han leverte for Athletic over 6 sesonger. 

Sammen med seg har han Arsenals midtbanekriger, Thomas Partey, og brødrene Jordan og Andre Ayew som begge har mer enn 20 landslagsmål. Ghana har dessuten en rekke unge, lovende spillere i stallen, som for det meste består at karer som til daglig spiller på høyt nivå i Europa.

Hvis Inaki Williams kan gi laget løftet det trenger etter en dårlig periode, skal det bli vanskelig å slå Ghana. Vi tipper det ikke holder mot Uruguay og Portugal, men umulig er det ikke. 

Sør-Korea

Få lag i fotball-VM 2022 har en mer åpenbar stjernespiller en Sør-Korea. Gutter som Ronaldo, Messi og Neymar er sine respektive nasjoners fremste profil. Men selv de blir en av mengden sammenlignet med koreanernes store helt: Son Heung-min.

For mens de forannevnte tre stjernene er omgitt av andre betydelige navn i landslagstroppen, er Son mutters alene i Sør-Korea. Den lynraske Tottenham-spissen som skyter med dødelig presisjon og kraft med begge bein og er regjerende toppscorer i Premier League har ikke lagkamerater av typen Harry Kane og Richarlison når han spiller for hjemlandet. 

De fleste øvrige navnene i Sør-Koreas stall spiller til daglig i den hjemlige serien, og kun et fåtall representerer klubber på høyt nivå i Europa. Det nærmeste vi kommer en annen stjerne er Napoli-stopperen Kim Min-jae som gjør det meget bra i Serie-A.

Sør-Korea er fast inventar i VM, og deltar nå for 10. gang på rad. De kvalifiserte seg uten dramatikk, og har gjort det OK i de siste treningskampene. I en så jevn gruppe som denne, er det mulig at en genistrek eller fem fra Son kan redde dem, og ta dem videre. Men vi har våre tvil.

Bortsett fra den sensasjonelle semifinalen som Sør-Korea nådde som vertsnasjon for VM i fotball i 2002, har de kun gått videre fra gruppa i ett tidligere mesterskap. Vi tipper de vil ta poeng, og bite godt fra seg i Gruppe H, men plass i åttendeldesfinalen blir det ikke. 

Oversikt over alle kamper i gruppen

Gruppe Lag 1 Lag 2 Dato Klokkeslett (norsk tid) Arena
HUruguaySør-Korea24.11.202214:00Education City Stadium, Al Rayyan
HPortugalGhana24.11.202217:00Stadium 974, Doha
HSør-KoreaGhana28.11.202214:00Education City Stadium, Al Rayyan
HPortugalUruguay28.11.202220:00Lusail Iconic Stadium, Lusail
HGhanaUruguay02.12.202216:00Al Janoub Stadium, Al Wakrah
HSør-KoreaPortugal02.12.202216:00Education City Stadium, Al Rayyan

Fotball-VM 2022 oddstips for Gruppe H

Stikkordet for Gruppe H er jevnhet. Her kan hvilket som helst lag vinne, og hvilket som helst lag bli slått ut. 

Vi tipper at Portugal vinner til slutt. De har enkeltspillere som holder svært høy kvalitet, og selv om Ronaldo skulle fortsette tam klubbform inn i VM har han støttespillere som er gode nok til å berge laget videre. 

Uruguay er det laget vi tror har størst sjanse til å ta seg videre, sammen med portugiserne. Det skyldes at de for alvor har funnet formen, og at de har flere gode spillere i sin beste alder. At de har fem spillere i troppen med over 100 landskamper betyr massevis med rutine, men hvor mage minutter klarer veteranene å faktisk levere i Qatar?

Ellers antar vi at både Sør-Korea og Ghana er fullt i stand til å bite fra seg. Son kan score mot hvem som helst, og ved å danke ut selveste Nigeria i kvaliken viste Ghana at de ikke er noen lettvektere. 

Uruguay – Sør-Korea

Her møtes en rekke særs meriterte spisser. Hvem som faktisk får spilletid av Nunez, Cavani og Suarez på Uruguay gjenstår å se, mens Son garantert spiller fra start for Sør-Korea. 

Vi det bety målkalas? Neppe. Uruguay spiller tøft og med tæl. Laget er bygget rundt en rutinert kjerne som vet hva som skal til for å ta seg videre fra gruppespill. Det er ikke festfotball nødvendigvis, men å begå færrest mulig tabber. 

Vi er bra trygge på at Uruguay ikke taper denne kampen. Det kan derimot bli uavgjort.  

Portugal – Ghana

Portugal må tåle et betydelig favorittstempel i denne kampen. Spiller for spiller er de sterkere enn Ghana, som i tillegg har vært i svak form i det siste. 

Men portugiserne har heller ikke herjet nylig. Det er absolutt fullt mulig at vi får en aldri så liten bombe her, hvis Ghana spiller på sitt beste og Portugal ikke finner flyten.

Vi tipper Portugal kommer til å klare dette, og vinne kampen. Er oddsen på hjemmeseier så lav som vi forventer, frister det mer å sette noen kroner på uavgjort eller borteseier.

Sør-Korea – Ghana

Dette er nok kampen som i stor grad vil avgjøre skjebnen til disse to lagene. Vinneren har mulighet til å gå videre, taperen er nok ute. Blir det uavgjort ligger begge dårlig an. Så hvem tar denne? Sør-Korea eller Ghana? 

For Sør-Korea er saken enkel. Det gjelds at kaptein og superstjerne, Son, leverer varen. Hvis han ikke gjør det, har Ghana mer enn nok kvalitet i rekkene til å straffe dem. 

Vi har på følelsen at Ghana kan ta denne. Å bygge et landslag rundt en spiller, med alt det medfører av press og forventninger er sjeldent vellykket. At Son skal berge laget på egenhånd betviler vi. Dermed blir det en noe avventende borteseier på kupongen her.

Portugal – Uruguay

Dette er kampen hvor vi forventer at det avgjøres hvem som vinner Gruppe H i fotball-VM 2022 i Qatar. Faktisk er det ganske betydningsfullt hvem som kommer på andreplass og hvem som tar førsteplassen. Det skyldes at i neste runde venter i all sannsynlighet Brasil for laget som kommer som nummer to i denne gruppen. 

Så, hva skjer her da? Uruguay har rutine så det holder, jevnt over sterke spillere og laget har fått seg et løft under ny trener. Portugal har også erfaring og en jevn og god stall. Men de har i motsetning til Uruguay forblitt lojale til sin gamle trenerhelt, Fernando Santos, selv om resultatene ikke har vært overbevisende på flere år. 

Vi tipper dette fort kan ende med uavgjort. Ingen av lagene har det spor lyst til å tape. Og Uruguay er tøffe og hardbarka nok til å stenge igjen – selv mot portugisernes mange kreative krefter. 

Ghana – Uruguay

Dette er nok en kamp mange i Ghana ser på som en sjanse til å ta hevn for den legendariske kvartfinalen mellom de to lagene i VM 2010. Da reddet Luis Suarez ballen med hendene på streken i sluttsekundene av andre ekstraomgang, Ghanas Gyan bommet den påfølgende straffen og Uruguay gikk videre til semien etter straffekonk. At den samme Suarez etter all sannsynlighet vil få spilletid også i denne kampen gjør nok ingenting for å legge en demper på følelsene.

Så, kommer vest-afrikanerne til å få etterlengtet hevn? Vi tviler på det. Litt avhengig av hvordan det har gått i gruppens tidligere kamper, kan Uruguay fort spille med kniven på strupen her. Da vil de neppe la seg slå. Her blir det uavgjort eller borteseier, men vi kommer neppe til å legge denne kampen til kupongen.  

Sør-Korea – Portugal

Dette bør være grei skuring for Portugal - med mindre de har gjort seg bort i de tidligere kampene, og nervene spiller dem et puss. En annen mulighet er at Sør-Korea har fått vind i seilene etter overraskende sterke resultater i sine to første kamper og spiller med maks selvtillit. 

Men vi tipper dette blir en Portugal-seier, og at de unngår Brasil i neste runde ved å vinne denne gruppen. Stor margin blir det derimot ikke.

Publisert: 19/10/2022 · Sist oppdatert: 21/11/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.