Odds på vinneren av fotball-VM i Qatar 2022

Odds på vinneren av fotball-VM i Qatar 2022

Nå står endelig VM i fotball for døren igjen. Mange norske fotballfans gleder seg, og det gjør sannelig oddsspillerne også. Å tippe på vinneren av fotball-VM er svært populært. 

Ved å sette noen slanter på hvem som til sist blir kronet til verdensmester etter en knapp måned med fotball gir seeropplevelsen et stort løft. Skulle din utkårede favoritt ryke ut underveis, er det ingenting i veien for å velge seg et nytt lag å tippe som vinner av årets VM i fotball. 

Bettingselskaper med odds på vinneren av fotball-VM i Qatar 2022

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
NordicBet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
BetsAmigo logo

BetsAmigo

LES OMTALE

150 EUR

Free bet-fredager

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Å tippe på hvem som vinner fotball-VM 

Det er utrolig enkelt å tippe på hvem som vinner fotball-VM 2022 i Qatar. Alt som skal til er å bestemme seg for hvem du tror blir mester, og så legge landet til oddskupongen din. Siden VM i fotball er et gigantisk satsingsområde for alle gode bettingselskaper på nettet, er vinnerodds på fotball-VM tilgjengelig overalt. 

Du vil også se at VM er å finne på forsiden, så du trenger slettes ikke lete lenge for å finne vinnerodds på mesterskapet. Når du åpner vinneroddsmenyen hos ditt bettingselskap, presenteres du for en liste med alle 32 deltakerland med tilhørende odds. 

Du bare klikker på din favoritt, og fastsetter innsatsen. Det er alt som skal til. Siden dette er et vinneroddsspill kan det ikke kombineres med andre objekter på samme kupong, i en akkumulator eller som del av et system.

Her har du oppskriften i en punktliste:

 1. Opprett konto hos et godt bettingselskap på nettet
 2. Åpne menyen for fotball-VM 2022
 3. Åpne vinneroddsmenyen
 4. Klikk på laget du tror vil vinne VM
 5. Fastsett ønsket innsats
 6. Klikk på «Fullfør spill», e.l.

For å kunne tippe på VM i fotball med penger som innsats, må du ha en brukerkonto hos et online bettingselskap. Det ordner du i en fei. Her hos oss finner du lenker til en rekke velrennomerte selskaper som spesialiserer seg i å tilby oddstipping til norske spillere.

Hvem vinner fotball-VM 2022?

Det er som regel ikke fryktelig vanskelig å fastslå hvem som er reelle vinnerkandidater i forkant av et VM. Historien viser oss at enten vinner et av storlagene som allerede har vunnet fotball-VM, eller så vinner vertslandet. Da Spania ble verdensmestere i Sør-Afrika i 2010 hadde ingenting vunnet VM for frøste gang på fremmed jord siden Brasil vant i Sverige i 1958. 

Årets fotball-VM blir arrangert i knøttlille Qatar, en stat med under 3 millioner innbyggere. Det er ingen realistisk sjanse for at de skal hevde seg i mesterskapet overhodet. Dermed blir det vel en av de vante traverne, som Tyskland eller Brasil som stikker av med tittelen denne gang? 

Et unikt fotball-VM med en unik vinner?

Det som taler imot den antakelsen er at dette på mange måter er et unikt fotball-VM. Det skal spilles på vinteren, midt i den europeiske klubbsesongen – noe som aldri før har skjedd. 

Siden Qatar er et bittelite land kan alle reiser mellom laghotell, treningsanlegg og kamparenaer gjennomføres i buss på svært kort tid. Også dette er uhørt. 

Det er også at VM spilles i en ørken. Kan alle disse faktorene føre til at vi får en oddsbombe, og et nytt lag kan kapre mesterskapstittelen? 

La oss nå ta en nærmere titt på noen av de mest aktuelle kandidatene til å vinne VM. Vi tar med både de åpenbare storfavorittene, noen interessante outsidere og et par skikkelige rå-sjanser.

Brasil

Brasil er oddssetternes favoritt i forkant av VM. Dette trenger ikke si stort om brassenes faktiske vinnersjanser i Qatar-VM 2022. Siden landet er det mest suksessrike i VM-historien med sine 5 gull, og de alltid kvalifiserer seg, er Brasil blant favorittene uansett. 

I år vil Brasil reise til VM med et lag som har utelukkende meget gode spillere, men strengt tatt kun en verdensstjerne - Neymar. Den lille tryllekunstneren fra Santos begynner å bli godt voksen, og har båret sitt enorme hjemlands forventningspress på sine smale skuldre i åtte år allerede. Skal det klikke denne gangen? 

Vinicius Junior har slått ut i full blomst i Real Madrid, mens Brasil kan velge mellom to keepere i den ypperste klassen. Kvaliken gikk som sedvanlig helt problemfritt, men det er lenge siden de har slått europeisk motstand overbevisende. Brasil kan gjerne vinne VM i fotball i år, men favorittstempelet er alt annet enn klart.

Tyskland

Tyskland er laget i Qatar med nest flest VM-titler med sine 4 stykker (Italia har også 4, men er ikke kvalifisert til fotball-VM 2022). Laget har i tillegg tapt en rekke finaler, og er uten tvil det jevneste deltakerlandet i mesterskapets historie. Siden triumfen i Brasil i 2014 har det lugget kraftig for Die Mannschaft, dog. De ble totalt ydmyket i Russland i 2018, og dummet seg ut mot England i EM i fjor. Langvarig trener, Joachim Löw, trakk seg og ble erstattet med Hansi Flick. 

Det resulterte i en særdeles sterk kvalifisering til VM 2022, men laget var ujevnt og tidvis tannløst i årets Nations League-kamper. Tyskerne har spillere som er mer enn gode nok. Joshua Kimmich, Kai Havertz og Ilkay Gündogan holder toppnivå, mens Jamal Musiala er en av de mest lovende unge spillerne på planeten. Finner de først formen kan de gå langt i Qatar, men går ikke inn i VM som en av de store favorittene. 

Frankrike

Frankrike, på sin side, burde lide under et tungt favorittstempel hvis vi utelukkende ser på spillerstallen. Men franskmennene sliter med at de rett og slett ikke spiller særlig bra. De har vært stort sett tamme og uinspirerte gjennom lang tid nå. 

At et lag med Kylian Mbappe og Karim Benzema ikke gnistrer er knapt til å tro, og trener Deschamps ligger nok dårlig an om han ikke får fart på sakene i Qatar. Han håper nok at Paul Pogba blir frisk tidsnok til å sette seg på flyet, og at Ngolo Kante omsider rister av seg sine mange skadeproblemer.

Argentina

I Argentina krysser alle finger for at Lionel Messi endelig skal lede hjemlandet til et tredje verdensmesterskap. Han klarte å omsider å vinne Copa America i 2021. Han er nå 35 år gammel, og har varslet i media at dette er hans siste sjanse. Trollmannen fra Rosario har ikke de samme superstjernene rundt seg nå som han har hatt før, men Argentina virker mer som et velfungerende lag. 

De har en bedre keeper enn på lenge, og et solid forsvar. Får de det beste utav Messi vet alle hva som kan skje. Han førte la albiceleste til finalen i 2014. Skal han ta dem steget lengre denne gang er han avhengig av marginer, men det er ikke umulig.  

Spania

Spania har vunnet VM så nylig som i 2010, og har en skokk med gode, unge spillere, samt noen skikkelige ringrever i stallen. De kvalifiserte seg overbevisende, og vant gruppa si i Nations League. Skal dette bli mesterskapet da unggutter som Fati, Gavi og Pedri skriver seg inn i historiebøkene sammen med navn som Xavi og Iniesta? 

De fleste tror Qatar 2022 er et VM for tidlig for den nye spanske generasjonen, men unge lag har gått langt før. Treneren, Luis Enrique, er rutinert og høyt ansett. Skal det bli spansk suksess, er de avhengige av at spissen, Alvaro Morata, omsider klarer å omsette sjanser i mål med høy frekvens. Han står med 27 mål på 57 landskamper, så virker hakket giftigere i den spanske trøya enn når han spiller klubbfotball.

England

England leverte sitt sterkeste VM siden de vant i 1966, med fjerdeplass i 2018, og sitt beste EM noensinne med sølv i fjor. Allikevel er det ikke stor optimisme på balløya. 

Harry Kane og co. sliter for alvor med å score mål, og formen har ikke vært god på lenge. Det toppet seg med nedrykk fra nivå A til nivå B i Nations League nylig. Ja, faktisk er laget inne i sin dårligste formkurve siden 1993 med seks kamper på rad uten seier.

Men kvalitet er det i laget, med spillere som Grealish, Mount og Foden, foruten Kane. Solide mesterskapsprestasjoner under Southgate viser dessuten at det er vanskelig å slå three lions. Nok avhengig av en god start for å få opp selvtillit og entusiasme.  

Portugal

Portugal har aldri vunnet VM, og det er nok å anta at landets store sønn, Cristiano Ronaldo, stod for karrierens fremste landslagsprestasjon da han ledet nasjonen til EM-gull i 2016. Når det er sagt, har laget mange gode yngre spillere som Bernardo Silva og Bruno Fernandes. 

Portugiserne måtte gjennom kvalik for å nå mesterskapet, og nådde ikke opp i Nations League heller, hvor de havnet bak Spania i gruppen. Er ikke en av de åpenbare kandidatene til å nå langt i VM 2022, med mindre Ronaldo kan skru tilbake klokka noen år.

Nederland 

Nederland har null VM-gull, men derimot tre sølv (1974, 1978, 2010). De oransje-kledte er i forrykende form med den gamle luringen van Gaal som trener. Vant en tøff Nations League-gruppe, blant annet ved å banke Belgia både hjemme og borte,

Har ikke nært samme stjernegalleri som for noen år siden, men Depay scorer godt med mål, mens de Ligt er en topp forsvarsspiller og de Jong en juvel på midten. Får en myk start på mesterskapet i den klart svakeste gruppen i fotball-VM 2022.

Belgia

Belgia var en av de store favorittene til å vinne forrige VM, og mange mener de spilte den beste fotballen i Russland 2018 til de tapte forsmedelig 1-0 i semifinalen mot Frankrike. De har vært så heldige å ha en gyllen generasjon med superstjerner som Eden Hazard, De Bruyne, Lukaku, Mertens og resten av gjengen. 

Men har de ennå nok energi i tanken? Forsvaret er eldgammelt, og etterveksten av nye stjerner skrinn. Tielemans og Trossard er bra, men milevis bak de etablerte belgiske heltene. Det er nå eller aldri for Belgia. Vinnersjansene avhenger av at Hazard finner toppformen – noe han ikke har gjort på mer enn to år nå.

Kroatia

Kroatia vant et utrolig sterkt VM-sølv i Russland i 2018. Deres store stjerne, Luka Modric, begynner for alvor å dra på årene, men det er det visst ingen som har husket å varsle han om. Han spiller akkurat som han har gjort de siste 15 årene - på det aller høyeste nivået. 

Modric får selskap av flere klassespillere på midten, hvor både Brozovic og Kovacic holder topp europeisk nivå. Rebic og rutinerte Perisic byr på kreativitet og målpoeng. Laget mangler en spiss som holder helt samme nivå, og det er tvil om keeperen også.

Kroatene kommer neppe til å vinne VM, men får de først vind i seilene så vi forrige gang at de er i stand til det aller meste. Fulle av mesterskapserfaring og svært samspilte.

Danmark

Skandinavia har kun en representant i fotball-VM 2022. Det er til gjengjeld en av de store formlagene i europeisk fotball, Danmark. Danskene viste at de har mye inne ved å levere et sterkt EM i fjor. 

Nå er Christian Eriksen tilbake, og i topp form. Med en ypperlig sisteskanse, og et utrolig samspilt mannskap til landslag å være blir det vanskelig å stanse de røde og hvide i Qatar. Det er ikke utenkelig at de kan gå hele veien og vinne – som de gjorde som store outsidere i EM i 1992 med et langt svakere lag.

Serbia

Serbia har vært mye omtalt i Norge nylig etter at de slo vårt kjære landslag på eget gress, g med det vant vår Nations League-gruppe. Den seieren var overbevisende, og serberne vant også sin VM-kvalifiseringsgruppe foran selveste Portugal. Anført av superspissparet, Vlahovic og Mitrovic, blir de svært vanskelige å stagge. 

Midtbanen, med Kostic, Tadic og Milinkovic-Savic, er full av kreativitet og klasse. Men forsvaret er ikke på samme nivå og keeperen er rett og slett ikke nært. Med den gamle storspilleren Stojkovic på trenerbenken kan nok Serbia by på stor underholdning, men med klare mangler bakover holder det neppe til noe VM-gull denne gangen.

Disse har tidligere vunnet fotball-VM 

VM har blitt avholdt 21 ganger siden oppstarten i 1930. Siden den gang har kun 8 forskjellige nasjoner klart å kapre den gjeveste tittelen i fotballverdenen. 

De 4 første mestrene

Uruguay var vertsland i 1930, og vant på eget gress. De fulgte opp med å slå Brasil i finalen i 1950 – foran 200 000 brasilianere på Maracana i Rio de Janeiro. Siden har de lyseblå fra nordbredden av Rio de la Plata fortsatt å kvalifisere seg jevnlig, og å utvikle langt flere stjernespillere enn det et land med under 4 millioner innbyggere strengt tatt har noen rett til. 

I 1934 og -38 vant Italia VM. Først på hjemmebane, siden i Frankrike. Italia vant igjen VM i 1982 og 2006, og står dermed med hele 4 titler. I 1954 var det Vest-Tysklands tur til å vinne. De slo Ungarn i finalen som stod i Bern i Sveits. Tro det eller ei, men den gangen var det et sjokk at tyskerne klarte å hamle opp med Ungarn som var store favoritter. 

Vest-Tyskland vant igjen på hjemmebane i 1974, og i Italia i 1990. Som et forent Tyskland vant de i 2014 for å sikre seg mesterskap nummer 4.

Brasil vant VM for første gang i Sverige i 1958, anført av en purung Pele. Brassene fikk blod på tann, og fulgte opp med å vinne fotball-VM i 1962 og 1970. Deretter ble det en liten pause før det igjen ble gull i 1994 og 2002. Ingen kan måle seg med Brasils 5 VM-gull.

De fire neste VM-kongene

England står med ett gull i fotball-VM. Det vant de i sensasjonelt dramatiske omstendigheter mot Vest-Tyskland på Wembley i 1966. Geoff Hurst er og blir den eneste spilleren som har scoret hattrick i en VM-finale.

Argentina tapte den aller første VM-finalen i 1930, og måtte vente helt til de var vertsland for første gang, i 1978, før det ble revansj. Landet fulgte opp med å kapre VM-gull nummer to, anført av legendariske Diego Maradona i 1986. Siden har det blitt to sølv men ingen gull. Over til deg, Lionel.

Frankrike er en durabelig fotballnasjon med et utall stjerner, så det overrasker kanskje at de ble kronet til verdensmestere for første gang såpass nylig som i 1998. Da vant de på hjemmebane, med Zidane som den store profilen. Franskmennene kapret gull nummer to i 2018, med Mbappe som det heteste navnet. 

Blir det et tredje gull i Qatar, vil det si at Frankrike blir den først mesteren som forsvarer tittelen siden Brasil presterte det i 1962. Da de skulle forsvare 1998-gullet i VM 2002 – som brennhete favoritter - ble de dumpet ut i gruppa.

Spania er hjemlandet til to av de soleklart beste klubblagene i verden, men landslaget var ikke mye å skryte av før det plutselig løsnet voldsomt på tampen av århundrets første tiår. La Roja vant EM i 2008, VM i 2010 og EM i 2012. Mannskapet, med stjerner som Xavi, Iniesta, Alonso, Villa, og så videre, anses av mange som en av de sterkeste landslagstroppene gjennom tidene. 

Hvem har vunnet flest VM-titler? 

 • Brasil: 5
 • Tyskland: 4
 • Italia: 4
 • Argentina: 2
 • Frankrike: 2
 • Uruguay: 2
 • England: 1
 • Spania: 1

VM i fotball-vinnere siste 10 mesterskap 

 • 2018: Frankrike
 • 2014: Tyskland
 • 2010: Spania
 • 2006: Italia
 • 2002: Brasil
 • 1998: Frankrike
 • 1994: Brasil
 • 1990: Tyskland
 • 1986: Argentina
 • 1982: Italia
Publisert: 19/10/2022 · Sist oppdatert: 21/11/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.