Alpint / slalom odds

Alpint, eller slalåm som det også kalles, er den nest mest populære skisporten i Norge bak langrenn. Det er ikke alle som har motet til å sette utfor fjellveggen i opptil 100 kilometer i timen! I en idrett hvor vi til stadighet er blant de beste, så kjører alpint over TV-skjermen til mange nordmenn. Da er det også naturlig å sette spill på odds på alpint. 

Odds på alpint og slalom

Odds på alpint

Odds på alpint er sesongavhengig, og derfor selvfølgelig ikke like populært som idretter som holder det gående året rundt. Allikevel kan du sette oddsspill på denne tilnærmet ekstreme sporten når vinteren kommer. Alpint handler om fart og spenning, og derfor er odds og alpint den perfekte kombinasjonen for ekstra spenning i vintermånedene.

Beste bettingsider for odds på alpint:

comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
betinia

Betinia

LES OMTALE

2100 NOK

reloadbonus

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Nordmenns store suksess i denne idretten, gjennom navn som Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen blant annet, spiller også en viktig rolle for hvorfor odds på alpint er populært. Det er tross alt få ting nordmenn liker bedre enn å sette et par spill på sine egne gutter når mesterskapene og TV-sendingene fra vinteridretter ruller inn.

De beste bettingselskapene for betting på alpint

Norske bettingselskap leverer gladelig oddsspill på vinteridretter der Norge er i front, slik som langrenn, skihopp, og ikke minst alpint. Enkelte ganger må man lete litt for å finne slike mindre populære idretter i en sportsbook. Men alpint odds finnes hos de aller fleste bettingselskaper som opererer i det norske markedet. Dette inkluderer også odds på Super G og odds på utfor.

... alpint odds finnes hos de aller fleste bettingselskaper som opererer i det norske markedet. Dette inkluderer også odds på Super G og odds på utfor.

Derfor vil faktorene som skiller de beste bettingselskapene for odds på alpint være hvor høy odds som tilbys, samt hvor mange oddsobjekter som er tilgjengelig for enkelte renn. Her er selvfølgelig bettingselskap som Unibet og Betsson frempå, da de har en rekke norske spillere som følger vinteridretten tett.

I tillegg er NordicBet, Betsafe, og andre bettingselskap som er aktive i Norge stadig frempå med gode fordeler. Det kan være en idé å spille hos flere bettingselskap på en gang, og ikke minst dra nytte av et par oddsbonuser. Dette sikrer deg ekstra penger å spille for hos bettingselskapene, samt tilgang til den beste oddsen på alpint til enhver tid.

Slik fungerer betting på alpint

Alpint er som nevnt en sport der det går fort unna. Det er derfor ingen live spill her, og alle oddsspill må settes før rennet starter. Allikevel lønner det seg å være raskt ute. Bettingselskapene poster gjerne odds på alpint minst et par uker i forveien av et mesterskap, og innen den tid bør du ha en ganske klar formening om hvem det er som vinner rennet.

Den viktigste faktoren her er faktisk ikke form, selv om denne unektelig også er viktig. I stedet er det løypa du først og fremst skal se på, og hvilken utøver som passer løypa best. Noen av utøverne er best i utfordrende terreng, mens andre liker løyper der det går fort og mer eller mindre rett ned til målstreken.

Oddsobjekter på alpint

Alpint er på ingen måte en idrett der du får et titalls forskjellige oddsobjekter tilbudt. Sporten begrenser seg som oftest til enkle spill på vinner av omgang, rennet i helhet, spill på under en bestemt tid for utøveren, og selvfølgelig hvem som tar gullet. Spesialspill kan også forekomme hos bettingselskap med mange norske kunder.

De fleste mesterskap begynner med kvalifisering, slik at du kan satse på dine favoritter her. Du kan selvfølgelig også velge å stå over, og heller benytte kvalifiseringen som en indikasjon på at din favoritt er i form. Det kan derimot også være farlig, da oddsen kan synke om din favoritt gjør det bra. Et oddsobjekt som pallplass kan alltids være et godt spill.

Betting på turneringer som Verdenscupen, VM, og OL

Alpint er først og fremst en mesterskapssport, og det finnes ingen ligaer eller lignende turneringer for idretten. Det nærmeste man kommer er Verdenscupen, der sammenlagtvinneren på slutten av sesong blir belønnet med en stor slump med penger. Vinnerne underveis får også store premier for sin innsats.

Det er derimot vanskelig å argumentere mot at alpint utøvere ikke ser mer frem til VM og OL. Begge mesterskapene er store mål for unge utøvere. Merk at det finnes en Europacup i alpint. Denne kan sammenlignes med EM i andre sporter, men dette mesterskapet når simpelthen ikke helt opp. Det mangler for mange av de aller beste.

Norge, USA, Østerrike og Canada har de siste tiårene dominert denne sporten. Det at Norge har gjort det såpass bra har ført til ekstra stor interesse her til lands, og akkurat det er kanskje en av de beste grunnene til å sette spill på odds på alpint. Bygd inn i oss er i hvert fall en noe god magefølelse på hvem som er best, og om enn ikke, så kan en alltids sette pengene på den norske favoritten for litt ekstra underholdning.

Publisert: 31/10/2019 · Sist oppdatert: 4/1/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.