Odds på skihopp under vinter-OL 2022

Odds på skihopp, vinter-OL i Beijing 2022

Skihopp er en av de klassiske vinteridrettene, og er blant idrettsgrenene du kan tippe på under vinter-OL i Beijing 2022. I denne idretten handler alt om å hoppe lengst mulig på ski, noe som kan være veldig underholdende å følge med på.

Helt siden de første olympiske vinterlekene først ble arrangert i 1924, har skihopp vært en del av programmet. I starten var det kun stor bakke som var en del av programmet, men i 1964 ble også normalbakke inkludert. I 1988 ble lekene utvidet med også lagkonkurranse.

Det var imidlertid først i 2014, da OL ble arrangert i russiske Sotsji, at også kvinner fikk delta. I 2022 arrangeres vinter-OL for 24. gang, og mange ønsker å tippe på skihopp. Sporten er både nervepirrende og fascinerende, enten du heier på Norge eller en annen nasjon!

Bettingselskaper med odds på skihopp under vinter-OL 2022

Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
20Bet logo
1000 NOK

VIP-program

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Skihopp i OL 2022

Skihopp under vinter-OL i Beijing 2022 vil bli avholdt på Kuyangshu Nordic Center and Biathlon Center, lokalisert i den kinesiske byen Zhangjiakou. Du vil kunne se konkurransene mellom 5. og 14. februar, noe som inkluderer hopp både i normalbakke og stor bakke.


Det vil også være lagkonkurranse for herrene i skihopp. Totalt vil det kunne delta inntil 105 utøvere, noe som inkluderer 40 kvinner og 65 menn. 

Oddsobjekter på skihopp

Innen skihopp finnes det mange spennende oddsobjekter. Et oddsobjekt er utfall du kan tippe på i en idrett, enten det handler om hvem som vinner eller andre faktorer.

I skihopp er det flere muligheter, men de mest populære oddsobjektene er i kategorien vinnerodds. Dette er også de oddsobjektene du vil finne hos flest bettingsider. La oss se nærmere på noen av mulighetene som finnes.

Vinnerodds – hvilke individuelle utøvere tar gull?

Det kan være spennende å tippe på enkeltutøvere i skihopp. Hvem klarer å stikke av med gullmedaljen i de individuelle hoppkonkurransene? Her kan du for eksempel tippe på at Halvor Egner Granerud stikker av med gullet, eller kanskje Ryoyu Kobayashi.

Du kan naturligvis også tippe på andre individuelle plasseringer. Det er for eksempel mulig å satse penger på hvilke utøvere som havner på andre pallplasseringer, som sølv eller bronse. 

Du kan også gjette på hvem som havner på øvrige plasseringer – som åttende eller niende plass. Her er mulighetene mange.

Vinnerodds – hvilken nasjon tar gull i laghopp?

Laghopp er spennende. Her kan du satse penger på hvilken nasjon som havner på ulike plasseringer. Hvem stikker av med gullmedaljen i laghopp i vinter-OL 2022? Kan det være Norge, eller kanskje Tyskland, Japan eller Østerrike?

Også her kan du tippe på hvilke nasjoner som havner på øvrige plasseringer, enten det er sølv, bronse eller andre plasseringer.

Hvor langt vil utøverne hoppe?

Innen skihopp kan du også tippe på hvor langt lag eller utøvere vil hoppe. I den forbindelse er det også mulig å stille ulike skihopputøvere opp mot hverandre, og tippe på hvem av de som vil hoppe lengst eller kortest.

Det er mange faktorer som kan påvirke hvor lang utøverne hopper, inkludert dagsform, vær, vind, vekt og eventuelle skader. Det gjør dette til et veldig spennende oddsobjekt.

Live odds på skihopp

Du kan velge å tippe på skihopp enten live eller før hoppkonkurransen starter. Når du tipper live kan du se at oddsen varierer en del fra sekund til sekund, siden både vær og andre faktorer kan påvirke resultatet.

Du kan også velge å tippe på resultatet før konkurransen starter, dersom du foretrekker det. Det kan variere hvilke bettingsider som tilbyr live odds. Dette er ikke noe alle har, og da særlig når det gjelder skihopp.

Prognose og vinnerfavoritter

I motsetning til mange andre vinteridretter under OL, er det ikke noen klar norsk dominans i hoppsporten. Her møter vi sterk motstand fra både Tyskland, Polen, Japan, Sveits og en rekke andre nasjoner. 

Norge tok imidlertid gull i lagkonkurransen under OL i Pyeongchang i 2018, med Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Johann André Forfang og Robert Johansson. Samme år stakk også Maren Lundby av med gull i normalbakke på kvinnesiden.

I stor bakke og normalbakke var det henholdsvis Kail Stoch fra Polen og Andreas Wellinger fra Tyskland som stakk av med gullmedaljen. Norge tok imidlertid bronse i stor bakke og sølv og bronse i normalbakke.

Så, hva er prognose og vinnerfavoritter i vinter-OL 2022? Norske utøvere er blant favorittene. Her er en oversikt over oddsen for at ulike utøvere skal ta gull i skihopp, basert på de foreløpige prognosene til betting-selskapene:

Herrer

 • Ryoyu Kobayashi (Japan): 4,50
 • Halvor Egner Granerud (Norge): 5,00
 • Karl Geiger (Tyskland): 5,50
 • Stefan Kraft (Østerrike): 9,00
 • Markus Eisenbichler (Tyskland): 10,00

Kvinner

 • Silje Opseth (odds ikke fastsatt)

OL program i skihopp

OL-programmet i skihopp byr på mange spennende konkurranser, både individuelt og i lag. Kvinnene har kun normalbakke, noe som gjør at sporten har flere grener på herresiden. Herrene har også storbakke og lagkonkurranse.

Konkurransene i skihopp vil finne sted mellom 5. og 14. februar, og tidspunktene vi oppgir nedenfor er i norsk tid. Heldigvis vil mange av konkurransene vises til «normale» tider, slik at også vi nordmenn kan følge med på TV.

Det er Discovery+ som har sikret seg rettighetene til OL i Beijing 2022, og det er derfor mulig å følge OL på TV Norge, Eurosport og andre Discovery+-kanaler. NRK vil imidlertid også dekke OL, men kun på radio. Her finnes det altså flere muligheter.

Her er det vi vet om OL-programmet for skihopperne i 2022 foreløpig:

Damer

 • 5. februar 2022 (11:45): Hopp (normalbakke) 

Herrer

 • 5. februar 2022 (07:20): Hopp (normalbakke) kvalifisering
 • 6. februar 2022 (12:00): Hopp (normalbakke)
 • 7. februar 2022 (12:45): Hopp (lagkonkurranse) 
 • 11. februar 2022 (12:00): Hopp (stor bakke) kvalifisering
 • 12. februar 2022 (12:00): Hopp (stor bakke)
 • 14. februar 2022 (12:00): Laghopp (stor bakke)

Hvilke bettingsider har odds på skihopp i vinter-OL 2022?

Det finnes mange populære bettingsider som tilbyr odds på skihopp under OL i Beijing 2022. Du vil derfor kunne finne odds på sporten hos de fleste oddssidene, og i hvert fall blant de største aktørene. 

Vi har anmeldt og testet ut en rekke bettingsider, og kan anbefale deg å se nærmere på disse. Da kan du enklere finne en bettingside som passer dine krav til spillutvalg, odds, kundeservice, betalingsløsninger, sikkerhet og brukervennlighet.

Husk at du ikke bare bør velge bettingside basert på oddsobjekter og hvor høye oddsene er, men også andre faktorer. Uten gunstige betalingsmetoder eller kundeservice som lever opp til forventningene, kan spillopplevelsen fort bli en annen enn du hadde håpt på.

Bettingsidene vi anbefaler kjennetegnes av at de er sikre, noe som blant annet betyr at sidene har lisens og at nettsiden er kryptert. Sidene tar også ansvarlig spill på alvor, og kan by på et stort utvalg av odds – både innen skihopp og andre idrettsgrener i OL.

FAQ – Skihopp i Beijing 2022
Hvilke nordmenn stiller i skihopp i Beijing 2022?
+
Hvem er vinnerfavoritt i skihopp i Beijing 2022?
+
Publisert: 10/1/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.