Årets sportskommentator 2018

Årets sportskommentator 2018 skal kåres, og TVkampen.com har nominert 5 av årets beste sportskommentatorer. Det har vært et knallbra år for sportsinteresserte, og dermed er det på sin plass at de beste kommentatorene gjennom året får en velfortjent anerkjennelse. Hvem er din favoritt?

Nå kan du stemme på årets sportskommentator 2018

Sportskommentatorene får ofte kjeft av de som ser på en aktuell idrettsbegivenhet. Det kan være for alt fra hva de sier til hvordan de er kledd eller ser ut på håret under sending. I stuene rundt omkring i de tusen hjem sitter det mange som mener at de er bedre egnet som kommentatorer enn de som faktisk er det. Noen ganger kan kritikken delvis være berettiget, men stort sett kunne nok besserwisserne rundt omkring gått litt stillere i dørene, eller holdt sine kritiske synspunkter for seg selv. Stort sett er de som sitter i studio både kunnskapsrike og gode formidlere. Derfor fortjener de mye mer ros enn hva de gjerne får. Uten dem hadde mange sportssendinger blitt mye blodfattigere.

Heldigvis kan man også gi dem gode tilbakemeldinger, og ikke minst gi dem en skikkelig påskjønnelse for den gode innsatsen. En av disse mulighetene er kåringen Årets Sportskommentator i regi av TVkampen.com. Her kan alle som har lyst gå inn og stemme via nettsiden til Norges største TV-sportsguide. Ved å gjøre dette kan du være med å hylle heltene som guider oss gjennom både medgang og motgang i sportens verden. Nominasjonene er klare, og vil man stemme går man inn på nettsiden og trykker på stemmeknappen under den man har som favoritt.

Og de nominerte er ...

Alle har nok sine favoritter, men i denne kåringen er det fem dyktige sportskommentatorer som har blitt nominert.

De nominerte, årets sportskommentator 2018:

  • Harald Bredeli
  • Øyvind Alsaker
  • Anne Sturød
  • Petter Veland
  • Christian Paasche

Av disse er Alsaker, Sturød og Veland velkjente for de som følger med på fotball. Alsaker har holdt på med dette siden TV2 ble lansert i 1992 og er en populær formidler hos svært mange. Sturød og Veland er ferskere i gamet, men gode formidlere av Eliteserien og Champions League/La Liga i henholdsvis Eurosport og Viasport. Bredeli og Paasche arbeider begge i TV2 og kan god kalles for henholdsvis Mr Håndball og Mr Sykkel. Bredeli har underholdt med stort engasjement under de store mesterskapene i en årrekke. Og sommeren blir aldri den samme uten Paasches store innsats i tospann med Johan Kaggestad under verdens største sykkelritt Tour de France.

Og vinneren er ...

Hvem som kommer til å vinne er selvsagt helt åpent til avstemningen er over og stemmene er talt opp. Derfor er det vanskelig å si hvem som kommer til å vinne, men siden fotball er den mest populære idretten er det fort gjort at vinneren kommer til å være en av sportskommentatorene som har dette som hovedfelt. I så fall er det veldig sannsynlig at Øyvind Alsaker trekker det lengste strået. Mest på grunn av stor faglig kunnskap og innlevelse i formidlingen, men også litt på grunn av at han er den med mest fartstid på de store kanalene og derfor er det best kjente navnet.

Imidlertid er det også en viss fare for at fotballstemmene fordeles relativt likt på de tre med fokus på fotball, og det kan åpne opp for at enten Harald Bredeli eller Christian Paasche drar avgårde med tittelen. Skulle det skje ligger nok Paasche best an, men samtidig er håndball i fokus i disse dager så man vet aldri før avstemningen og opptellingen er over.

Publisert: 11/12/2018 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.