Bookmakere

Bookmakere på nett

Hvilken bookmaker på nett skal du velge? Vi har alltid sagt at du bør velge flere forskjellige bookmakere, slik at du får den beste oddsen. I tillegg vil du da få mer penger å spille for, ettersom de fleste bettingselskapene gir bort generøse velkomstbonuser til nye spillere.

Du kan i dag velge og vrake blant et stort utvalg av bookmakere på nettet. Mange av dem retter seg mot Norge som marked. Det vil si at de har norskspråklige nettsider, byr på kampanjer som passer med norsk smak, og gir kundene sjansen til å tippe på de idrettene og arrangementene norske spillere flest foretrekker. 

Siden det finnes så mange selskaper i dette markedet kan det være krevende å velge riktig bookmaker å åpne konto hos. I denne artikkelen tar vi for oss både hva du bør vektlegge når du vurdere forskjellige bettingselskaper, og hvilke bookmakere vi synes er sterkest innenfor en del viktige parametere. 

De beste bookmakerne akkurat nå:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betway logo
1000 NOK

Rewards Club

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
bethard

Bethard

LES OMTALE

1000 NOK

combo Booster

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Librabet logo

Librabet

LES OMTALE

1000 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Zulabet sport logo

Zulabet

LES OMTALE

2100 NOK

5000 kr ukentlig cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
campobet logo

Campobet

LES OMTALE

2100 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Slik velger du bookmaker 

Hvilken bookmaker som passer best for deg, avhenger i stor grad av dine preferanser som spiller. Den store fordelen med at det foreligger så mange konkurrerende selskaper innenfor dette segmentet er at det gir stort mangfold. Du kan finne en operatør som passer for alle slags tippere. 

Forskjellene går for eksempel på utvalg av idretter, typer oddsspill som er tilgjengelig, hvilke betalingsmetoder som godtas og hva slags bonuser og øvrige kampanjer som foreligger. I tillegg er det enkelte bookmakere som er hakket hvassere på mobilspilling enn de øvrige. 

De aller fleste online bookmakere har åpne nettsider. Det vil si at du kan besøke dem, og se deg omkring. Hos gode selskaper ligger en god del informasjon tilgjengelig. Du kan åpne FAQ-seksjoner for å finne ut om vilkår og regler. Det er mulig å undersøke hvilke betalingsmetoder som er tilgjengelig og hvorvidt kundestøtte er tilgjengelig 24/7 og på norsk. Ja, du kan også kontakte kundestøtte med dine spørsmål selv om du ikke har konto.

I tillegg er det fritt frem for å bla gjennom oddsmenyene. På den måten danner du deg et klart bilde av hvilke idretter og eventer som er tilgjengelige. Du kan sjekke om du synes menyen er lett å finne frem på og om det er enkelt å sette sammen en oddskupong. I det hele og store skal det være mulig å avdekke en hel del på egen hånd. 

Når det er sagt, kan det bli ganske arbeidskrevende å personlig besøke alle de mange bettingselskapene du enkelt finner ved et Google-søk. En praktisk snarvei er å besøke nettsider som spesialiserer seg i å skrive anmeldelser av bookmakere. De kan gi deg all infoen du behøver enkelt som bare det, og i tillegg gi deg et inntrykk av selskapets omdømme. Selvsagt bør du like fullt avlegge enhver bookmaker et besøk for å ta en titt på egen hånd får du kaster deg i det og åpner en konto. 

Det som er viktig er at du kan finne en bookmaker som er helt riktig for deg, om du bare tar deg tiden til å sette deg inn i hva som er tilgjengelig. I neste avsnitt ser vi litt nærmere på noen ledende bookmakere, og hvilke av dem som er sterkest på hvilke punkter. 

Beste bookmaker for… 

Her får du en kort oppsummering om hvilken bookmaker vi anser som sterkest på en del viktige punkter som mange norske oddsspillere prioriterer: 

Fotball oddsBetsson lar deg spille på et bredt spekter av kamper fra konkurranser over hele kloden. Stort utvalg av forskjellige spilleobjekter per kamp. Også mulig å spille live på mange kamper i et utall serier. Generelt sett får du gode odds, sammenlignet med det som tilbys hos konkurrentene.

Odds på nordiske sporter og eventsNordicBet gir deg odds på all slags vintersport, og byr på mange forskjellige spilleobjekter per event. De har også mye håndball på menyen. Dette er sporter som særlig norske oddsspillere liker å satse på. 

Odds på kampsportBetsafe har en stor kampsportmeny med særlig fokus på boksing og MMA. Her får du gode odds, og kan spille på mange objekter per kamp. Antall kamper og konkurranser som foreligger på menyen er imponerende. 

Odds på utenomsportslige eventsUnibet er selskapet for deg som liker å spille på andre ting enn idrett. Her får du odds på politikk, underholdning og mye annet. Husk å sjekke menyen hyppig, siden selskapet stadig legger til nye spilleobjekter.

Stort oddsutvalg – veldig mange av de store bookmakerne på nettet har virkelig gedigne oddsutvalg. iBet er kanskje et særlig godt eksempel. Dette bettingselskapet lar det spille på utrolig mange forskjellige idretter og annet. I tillegg lar de deg spille på et utall forskjellige objekter per kamp, per event, og så videre. 

Oddsbonuser og kampanjerLeoVegas er kanskje aller fremst i rekken når det gjelder å slå i bordet med digre bonuser. Her får nye spillere som regel en velkomstbonus som monner på første innskudd. Det finnes kampanjer hvor du også kan sikre deg bonuser uten innskudd hos denne operatøren. I tillegg vil du hele tiden motta kampanjetilbud mens du er kunde hos LeoVegas.

Innskudd med Visa - Betsson-gruppen (Betsson, Betsafe, NordicBet) lar deg som norsk kunde fremdeles gjøre innskudd med ditt Visa-kort. Dette markedet har nylig blitt utsatte for nye restriksjoner. Norske myndigheter har slått ned på antall tilgjengelige betalingsmuligheter spillere her til land kan bruke for å overføre penger til spilleselskaper i utlandet. Dermed er det en stor fordel at disse velrennomerte selskapene fremdeles lar oss bruke Visa-kortet.  

Betting med kryptovaluta – Blant annet fordi det foreligger restriksjoner på hvordan norske kunder kan gjøre innskudd og uttak hos utenlandske spilleselskaper har det blitt mer populært å benytte kryptovaluta til betting. Enn så lenge tilbyr ingen av de ledende bettingselskapene som retter seg mot Norge denne muligheten. CyberBet er en bookmaker med en solid oddsmeny og nettside på norsk som lar deg gjøre innskudd med kryptovalutaer som Bitcoin. Et godt alternativ hvis dette er noe du prioriterer høyt.

Betting på mobil – de aller fleste norske oddspillere foretrekker å spille via mobilen. Så å si alle gode bookmakere byr på bunnsolide mobilnettsider og mange har brukervennlige apper. Mobilebet er et av de sterkeste navnene her, med en markedsledende app. Det går både på oversiktlighet og tilgjengelige funksjoner. 

Spill hos en bookmaker på nett 

For å spille hos en utenlandsk bookmaker på nettet må du først opprette en brukerkonto. Dette kan du i all hovedsak gjøre på en av to måter. Du kan enten:

 • Besøke din utvalgte bookmakers nettside og registrer deg via den
 • Installere bookmakerens app på din telefon (eller annen kompatibel enhet) og registrere deg via den

Fremgangsmåten er i bunn og grunn ganske lik for de fleste selskapene, og hvorvidt du går via nettsiden eller en app. Som regel består prosessen av følgende (eller veldig lignende) steg:

 1. Oppgi e-postadresse/mobilnummer 
 2. Velg passord
 3. Del personopplysninger som adresse, fødselsdato, m.m.
 4. Bekreft kontopprettelsen via epost/mobilmelding
 5. Du er nå medlem og kan sette inn penger for å spille på oddsen

Merk at du i tillegg vil måtte bekrefte identiteten din og bostedsadressen din for å kunne ta ut penger fra din nye bettingkonto. Denne prosessen varierer litt fra selskap til selskap, avhengig av hvilket land de er registrert i og har fått utstedt lisens fra. Stort sett vil du måtte sende inn et bilde av din DU, pluss en regning e.l. med navn og adresse på. 

Å legge et bet hos en online bookmaker er utrolig enkelt, og kan gjøres i en fei. Du kan bruke enten nettsiden eller app. Slik gjør du:

 1. Klikk ønsket spilleobjekt på oddsmenyen for å legge det til kupongen
 2. Velg system om ønskelig
 3. Oppgi innsats
 4. Klikk «Plasser innsats», e.l.

Det er det hele. Selvsagt kan du legge til så mange objekter som ønskelig på en kupong. Hvis din boomaker har en god app, kan du følge utviklingen via den og få automatisk oppdatering om du vinner eller ei. 

For å spille på liveodds er fremgangsmåten veldig lik. Selvsagt bør dette gjøres kjapt, siden oddsen hele tiden endrer seg lynraskt i henhold til kamputvikling. 

Trygge norske bookmakere

Det finnes mange bookmakere som retter seg mot det norske markedet. Merk at ingen av dem strengt tatt er norske i juridisk forstand. De har lisenser fra utenlandske lisensutstedere og opererer i henhold til lovene som gjelder i landet hvor virksomheten er registrert. Det vil si at de ikke er underlagt norsk lovgivning. 

Mange av disse selskapene satser hardt på å appellere til spillere her til lands. Det gjør de ved å by på norskspråklige nettsider og kundestøtte. Mange byr også på en god del norsk idrett på sine oddsmenyer. Det kan dreie seg om norsk fotball til et godt stykke ned i divisjonene, norsk håndball og selvsagt et solid knippe med vinteridrett. 

Det finnes mange trygge og gode selskaper innenfor dette segmentet. De har operert i det norske markedet gjennom mange år, og opparbeidet seg sterke merkenavn ved å levere gode spilleopplevelser til sine kunder. Enhver bookmaker som har holdt det gående i mange år er høyst sannsynlig til å stole på. Du varer ikke lenge i en så konkurranseutsatt bransje som dette hvis du ikke vet å blidgjøre spillerne.  

Her har du noen pekepinner for å hjelpe deg velge et sikkert og troverdig bettingselskap: 

Lisens fra anerkjent lisensutsteder: online bookmakere som retter seg mot Norge som marked har lisenser utstedt i andre land. Det kan kanskje virke litt merkelig at de ikke oprerer med norsk lisens, men det er ingen grunn til bekymring så lenge de har lisens fra en troverdig myndighet. Noen av lisensutstederne du bør være på utkikk etter hos gode online bookmakere er MGA fra Malta, Gambling Commission fra Storbritannia og GGC fra Gibraltar. Lisens fra en av disse instansene er et klart kvalitetstegn.

Norske betalingsmetoder: sørg for å velge en bookmaker som godtar betalingsmetoder som er tilgjengelige her til lands. Dette er mer komplisert enn det kanskje høres ut. Norske myndigheter har i lengre tid slått ned på norske kunders evne til å overføre penger til bookmakere som er basert utenlands. Dette har ført til at du som spiller må holde deg oppdatert om hvilke betalingsmetoder som til enhver tid er gyldige. Du må også passe på at du kan overføre penger til og fra dit bettingselskap på en trygg og effektiv måte. 

Rykte og historikk: du bør alltid prioritere merkenavn og omdømme høyt. Kjente, veletablerte aktører er alltid å foretrekke. Alle bookmakerne som vi inkluderte i listen over har lang fartstid i det norske markedet. De har alle opparbeidet seg sterke navn ved å drive seriøst og levere rettferdig spilling. 

Omtaler fra bettingsider på nett: sjekk alltid hva som skrives om bookmakere du vurdere på nett. Det finnes mange online ressurser hvor du kan finne førstehåndserfaringer om nettbaserte spilleselskaper. Det kan forresten være lurt å være litt kritisk, og ikke svelg alt rått. Mange nettsider gir alle slags selskaper topp omtale fordi de kun bryr seg om å drive trafikk via sin side til aktuelle bookmakere. Sørg for at du stoler på nettsider som gir både ros og ris, og byr på nyttig kunnskap – ikke bare reklame. 

Slik settes oddsen hos bookmakerne 

Odds på sport settes av oddsanalytikere. Dette er statistikere som er eksperter på å studere faktorene som kan påvirke utfallet av en event. Mye av denne jobben gjøres nå ved bruk av spesialiserte analyseprogrammer. Basert på all tilgjengelig data vil oddsanalytikerne bestemme sannsynligheten for ethvert utfall, og sette oddsen deretter. Jo mer sannsynlig et utfall er, dess lavere blir oddsen. 

Bookmakere kan enten ansette egne analytikere eller benytte seg av selskaper som spesialiserer seg på oddssetting, såkalte oddsleverandører. To av de mest kjente oddsleverandørene som blir brukt av bookmakere som opererer i det norske markedet er Kambi og SBTech

Grunnen til at enkelte selskaper velger denne løsningen er at det er en ressurskrevende oppgave å skulle sette egne odds. Ulempen er at man får samme odds som konkurrentene, og ikke selv kontrollerer odds og tilhørende risiko. Generelt sett vil du kun få unike odds hos de store selskapene som har ressurser til å ansette egne oddsanalytikere. 

Odds på visse eventer vil settes av oddsanalytikere, men så flyte fritt i henhold til hvor mye spillerne satser. For eksempel vil oddssetteren sette odds på hvem som vil vinne EM i 2024 mange år før mesterskapet begynner. Så, vil oddsen variere i henhold til utviklingen (den vil synke for lag etter hvert som de kvalifiserer seg, f.eks.) helt til vi kommer til finalen og oddsen på de to finalistene nødvendigvis er brøkdel av hva den var før mesterskapet. For ikke å snakke om, da kvaliken begynte.

Publisert: 1/7/2017 · Sist oppdatert: 1/7/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.