Guide til odds, betting, tipping

Guide til tipping på nett

Det er veldig populært med oddstipping her til lands. Stadig flere norske spillere får hele tiden øynene opp for denne spennende formen for betting. Du kan i dag finne et gedigent utvalg av spilleselskaper på nettet som spesialiserer seg på oddstipping.

I tillegg byr også Norsk Tipping på et solid utvalg av oddsspill. Alle de mest populære idrettene er representert på menyene, og du kan tippe på alt mulig rart. I denne artikkelen kan du lære mer om odds og tipping. Vi har også inkludert en kjapp guide om hvordan oddstipping fungerer, samt litt info om de største tippesportene.

Gode bettingsider for odds og tipping på nett:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Oddstipping på nett 

Det har lenge vært sånn at norske tippere flest leverer kupongene sine på nettet. Ikke mange velger lenger å stikke innom nærmeste tippekommisjonær for å fylle ut en fysisk kupong. Det skulle jo bare mangle, når man har en hel verden av oddsspill tilgjengelig ved fingertuppene på telefonen og datamaskinen. Utvalget av spill er fenomenalt, og systemet er utrolig brukervennlig. Alle og enhver kan kjapt sette seg inn i hvordan det hele fungerer, og du oppretter en brukerkonto i en fei. Vær klar over at for å drive med oddstipping på nett, må du registrere deg hos et bettingselskap. Det er opp til deg om du foretrekker et utenlandsk foretak, eller om du holder deg til Norsk Tipping. 

Online tipping hos utenlandske bettingselskaper

Oddstipping hos bettingselskaper med hovedkontor i utlandet har slått voldsomt an her til lands. Bookmakere som Unibet, Betsson og LeoVegas har et stort antall norske kunder som foretrekker å drive med oddstipping hos dem fremfor Norsk Tipping. 

De utenlandske bettingselskapene byr gjerne på hakket mer gunstige odds enn sin helnorske motpart. Noen av dem kan også har enda bredere utvalg av idretter og spilleobjekter på menyen. Disse selskapene varter også opp med fristende bonuser og lignende kampanjer, noe du ikke finner hos Norsk Tipping. Mange avholder også turneringer for oddstipping med hundretusener i potten. 

Ulempen med å spille hos et av de utenlandske selskapene er at det foreligger en del restriksjoner når det gjelder å overføre penger fra norske konti til disse operatørene. Regelverket oppdateres hele tiden, og det kan være vanskelig å vite hvilke muligheter som til enhver tid foreligger. Dette kan gjøre det langt mer komplisert enn ønskelig å ta ut penger du har stående på en tippekonto i utlandet. Det hersker også en del uklarhet når det gjelder skattelegging av gevinster. Dette gjelder særlig hvis du tipper hos et selskap som opererer fra land utenfor EU.

Odds hos Norsk Tipping

Norsk Tipping har levert tipping til norske kunder siden sist på 1940-tallet. Selskapet begynte med oddstipping på 90-tallet, og var en pioner når det gjaldt å tilby nettbasert betting på begynnelsen av 2000-tallet. 

Oddsmenyen til selskapet er veldig komplett, både når det gjelder utvalg av idretter, eventer og spillobjekter. Nettsiden er brukervennlig og oversiktlig, og selskapets egen app er svært populær. 

Norsk Tipping er sammen med Rikstoto de eneste selskapene som har lisens i Norge for å drive med oddstipping. Dette medfører at du som kunde her ikke trenger tenke på komplikasjoner angjeldende å sette penger inn på kontoen, eller å ta dem ut igjen. Du kan også slappe av i trygg forvisning om at alle gevinster er helt og holdent skattefrie. 

Slik tipper du på odds online

Oddstipping online er veldig enkelt å komme i gang med. Det aller første steget er å finne et bettingselskap å åpne konto hos.

Når du har bestemt deg, følger du denne enkle oppskriften for å levere din første oddskupong på nettet: 

  1. Opprett konto via bettingselskapets nettside eller app
  2. Overfør penger til din nye tippekonto
  3. Finn frem til eventene du ønsker å spille på
  4. Klikk på objektet du ønsker å legge til kupongen
  5. Fastsett ønsket innsats
  6. Klikk «Plasser spill», e.l.

Det er alt som skal til. Oddsmenyer flest er delt inn i forskjellige idretter, så for å finne en event innen fotball åpner du fotballmenyen, for å spille på vintersport, går du til vintersportmenyen, osv. Merk at du kan kombinere mange forskjellige objekter fra alskens idretter på én kupong. 

Nå som du har plassert ditt spill, vil du kunne motta øyeblikkelige oppdateringer om hvordan det går. Hos mange selskaper kan du også se eventen du har spilt på direkte via live stream. Mange synes det gir oddstipping en ekstra spiss. Hvis du har hellet med deg og vinner, vil gevinsten overføres automatisk til din spillekonto. Så enkelt kan det gjøres. 

Derfor er internett tipping så populært

Det er mange gode grunner til at oddstipping på internett har blitt så populært. Viktig er nok at du har tilgang til så mange spennende spillemuligheter på en veldig enkel måte. Har du lyst til å tippe, ja så kan du gjøre det på noen få øyeblikk. Alt som skal til er å åpne telefonen, og gjennomføre et spill. Siden du kan spille på eventer fra hele kloden, er det alltid noe å spille på. 

En annen viktig årsak er at du kan spille på utrolig mye forskjellig rart. Det vil si at uansett hva slags idretter du er interessert i, så finner du noe som er relevant for deg. Mangfoldet strekker seg også til oddsobjekter. Det vil si hva du kan tippe på for hver event. For de store idrettene – sånn som fotball – er utvalget svimlende. Du kan sette penger på hvem som scorer, antall offside, gule kort, cornere og mye, mye mer. Konsekvensen er a du kan finne et tilbud som frister – uansett hva slags type tipping du er mest interessert i. 

Mest populære sporter å tippe på i Norge

Det finnes nå for tiden mulighet til å spille på alle slags idretter hos de store tippeselskapene på nettet. Her i Norge er det en del idretter som skiller seg ut som de mest populære når det gjelder oddstipping. Noen av dem har dype røtter her til lands, mens andre er tilvekster av nyere dato. Under, tar vi en nærmere titt på de mest populære sportene å tippe på blant norske oddstippere. 

Fotball

Fotball er og blir den soleklare eneren blant tippesporter i Norge. Det er lang tradisjon med å tippe på fotball her til lands. Norsk Tipping lanserte tippekupongen med engelske fotballkamper allerede i 1948. Siden har norske spillere fortsatt å tippe på fotball. Mens mange fremdeles liker å holde seg til de engelske seriene, har også global fotball blitt mer og mer populært. Merk at du finner et stort utvalg av kamper fra norsk fotball, selv et stykke ned i divisjonene, hos alle de store tippeselskapene – også de som er basert utenfor landets grenser. 

Kampsport

Å tippe på kampsport er noe som virkelig har tatt av i Norge i løpet av senere tid. Dette skyldes i stor grad at MMA har eksplodert i popularitet som tilskuersport. I takt med at stadig flere norske seere benker seg foran skjermen for å følge med på de store kampene, velger flere og flere av oss også å sette noen kroner på utfallet. Hos de store selskapene finner du et gedigent utvalg av MMA-kamper, og oddsobjekter. 

Boksing har lenge vært en stor tippesport i utlandet, og har også mange fans i Norge. Alle tippeselskaper har betydelig utvalg av bokseoppgjør på sine menyer. 

Vintersport

Å tippe på vintersport er en særnorsk aktivitet. Hos tippeselskaper som satser på Norge som marked, kan du finne odds på alle de store vinteridrettene, som hopp, langrenn, skiskyting, skøyteløp og mye mer. Du finner alle de store mesterskapene og turneringene på menyen. Denne formen for oddstipping er naturlig nok ekstra populær når det er OL eller VM med stor norsk deltakelse.  

Håndball

Håndball er en av de mest populære lagidrettene i Norge, både som deltaker- og tilskuersport. Da overrasker det neppe at tipping på håndball også har slått an. Du kan tippe på håndball i inn- og utland hos bettingselskaper på nettet. Det inkluderer de store europeiske ligaene, både for menn og kvinner, deriblant de norske håndballseriene. Du finner grundig dekning av håndball Champions League, og selvsagt kan du tippe på alle landslagsmesterskap også. 

E-sport

Dette er en form for sport som også har tatt Norge med storm de siste årene. Videospilling som konkurranseidrett er et globalt fenomen som tiltrekker seg store tilskuermengder på nettet. På de store oddsmenyene hos online bookmakere finner du et virkelig gedigent utvalg av e-sport. Det gjelder for alle de mest populære spillene, de største seriene og mest prestisjetunge turneringene. 

Du kan spille på mange forskjellige ting per event. Akkurat hva, avhenger fra spill til spill. Merk at mange bettingselskaper gir deg live stream-dekning av e-sport via nettside eller app. 

Hesteløp

Tipping på hest, er den eneste formen for oddsspill i Norge som nærmer seg fotball engang hva gjelder dype røtter. Rikstoto har vartet opp med tipping på norsk trav i mange tiår, og tilbudet er svært populært. 

Både hos Norsk Tipping og de utenlandske bettingselskapene kan du i tillegg spille på hesteløp fra hele verden. Dette inkluderer både trav og galopp. Mange nettbaserte bookmakere har så store menyer for hesteløp at de skilles ut fra resten av spillemenyen. Utvalget av løp er enormt, og du kan tippe på mange forskjellige måter, med varierende risiko. Også hesteløp kan du ofte finne live stream-dekning for hos selskapene. 

Andre nyttige sider for tipping på nett

Hvis du ønsker å lese mer om tipping på nett for nordmenn kan du ta en titt på https://www.norgecasino.com/betting. Her vil du finne oppdatert informasjon om alt fra online tipping til hvilke casinoer som er best til dette formålet. Du kan også lese om andre former for spilling på nett og finne ut hva slags type nettspill som passer deg best.

Publisert: 1/7/2017 · Sist oppdatert: 19/4/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.