Asian handicap

Asian Handicap snur vestlige bettingnormer på hodet, og gir oss en annen måte å tenke på når det kommer til odds. Les alt om Asian Handicap her: Finn ut hvor du kan spille, og lær mer om hvordan du kan vinne penger med denne bettingformen.

Slik fungerer Asian handicap

Her kan du spille Asian Handicap

Hos bookmakere som Unibet, Mr Green, Bethard og Mobilebet kan man spille med Asian Handicap på Champions League, Premier League og flere av de mest interessante ligaene i Europa. At dette kan gjøres på både odds og liveodds gjør det jo bare enda mer spennende.

Spill Asian Handicap hos disse bettingselskapene:

Visa innskudd
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Nøkkelen til å vinne med Asian Handicap er som med all annen betting online. Det handler om gode forberedelser på informasjonsfronten. Det holder ikke kun med å fokusere på hvem som vinner kampen. Det må også fokuseres på hvor stor seiersmarginen blir. Derfor er det viktig å følge lagene tett. Blir storscoreren plutselig skadet faller sannsynligheten for at laget lager mange mål.

Slik fungerer er Asian Handicap

Som navnet tilsier har Asian Handicap sin opprinnelse i Asia. Faktisk er Asian Handicap den dominerende bettingformen i Asia. Det tok sin tid før metoden gjorde sitt inntog i Europa, men etter begynnelsen av 2000-tallet har spillvarianten sett økt popularitet også her. Asian Handicap er i dag en av de mest populære bettingformene blant de som spiller på odds.

Grunnprinsippene

Innenfor tradisjonell vestlig tipping er det tre utfall av en fotballkamp: hjemmeseier, uavgjort og borteseier. Ofte er det lett å predikere hvem som vinner, men muligheten til å spille på uavgjort kompliserer bildet en smule. Da gjør Asian Handicap det enklere. Ved å sette fokus på forskjellen mellom de to lagene fjerner man uavgjort-muligheten i den asiatiske varianten. Ender veddemålet med uavgjort returneres innsatsen. Det kan også nevnes at det finnes en handikapvariant som inkluderer uavgjort, som går under betegnelsen European Handicap.

Mye brukt i fotball

Asian Handicap er en type veddemål som oftest benyttes i fotball, men det kan også overføres til mange andre idretter. Bettingformen ble utviklet som et verktøy for å gi spillerne flere valg i kamper hvor styrkeforskjellen mellom lagene er så stor at faren for at et lag vil styre hele kampen er svært overhengende. I en tenkt kamp hvor det er lave odds på favoritten gir man underdogen en teoretisk fordel for å gjøre kampen mer attraktiv å spille på. Favoritten får derfor en større utfordring og dermed blir oddsbetingelsene bedre og den potensielle utbetalingen høyere.

Den asiatiske varianten gir det antatt dårligste laget et forsprang på et visst antall mål. Dette gjøres for å gi begge lagene den samme sjansen til å vinne.

Den asiatiske varianten gir det antatt dårligste laget et forsprang på et visst antall mål. Dette gjøres for å gi begge lagene den samme sjansen til å vinne. Dette forspranget kan uttrykkes i hele, trekvarte, halve og kvarte mål. Og siden forspranget tildeles slik begge lag skal ha lik sjanse til å vinne, blir oddsen ganske lik for begge de to mulige utfallene.

Asian Handicap i praksis

Zero-ball

Det enkleste av handikapene å forstå er det som kalles Zero-ball. Da vurderes begge lagene likt og handikapet uttrykkes som 0:0. Da er det bare å spille på det laget som man tror vinner, og veddemålet ender med suksess uansett hvor mange mål laget du tipper på vinner med. Ved uavgjort får man som vanlig pengene tilbake.

Whole-ball og Half-ball

Det som det er mest vanlig å se hos bookmakerne er det som gir et av lagene et måls forsprang før kampen. Det går under betegnelsen "whole-ball". Tenker man seg da en kamp hvor man spiller på Huddersfield +1 mot Liverpool vinner man penger om Huddersfield vinner eller spiller uavgjort. Handikap med halve mål såkalte "half-ball" er også relativt enkle å forstå. Om Brann gis et forsprang på et halvt mål mot Rosenborg legger man bare et halvt mål til Branns scoringer og sammenligner med Rosenborg sine. Laget med flest mål vinner og her er uavgjort heller ikke mulig.

Quarter-ball og Three Quarter-ball

For å gjøre Asian Handicap enda mer innviklet deler man også inn i "quarter-ball" og "three quarter-ball" Med kvarte mål deles innsatsen i to. Er for eksempel Sevilla underdog i kampen mot Barcelona gis de et kvart måls forsprang. Velger man å spille på Sevilla deles dette på to veddemål. 50% på Sevilla +0,5 og resten på Sevilla +0. Det gir full gevinst om Sevilla vinner. Ender derimot kampen uavgjort vinnes spillet på Sevilla +0,5, mens innsatsen på Sevilla +0 returneres. Vinner Barcelona vil selvsagt hele veddemålet ende med tap.

Handikap med trekvart mål funger på samme måte som med kvarte mål, men innsatsen deles likt mellom hele og halve mål. Dermed blir det slik at om Sevilla får et forsprang på 0,75 mål før kampen blir det full gevinst om Sevilla vinner eller klarer uavgjort. Vinner Barcelona kampen med et mål får man tilbake innsatsen på Sevilla +1, mens innsatsen på Sevilla +0,5 går tapt.

Et spill har åtte mulige utfall

I Asian Handicap kan man som sagt spille på begge lagene. Tenker man seg en kamp med kvarte mål kan handikapet se slik ut: AC Milan -1,25, Parma +1,25. Velger man å satse på Milan plasseres innsatsen 50-50 på Milan -1 og Milan -1,5. Vinner Milan med to eller flere mål er veddemålet vunnet. Spill på Parma ender med tap. Kampen ender 2-0 og teoretisk resultat i kampen er (2-1,5=)0,5-0 og (2-1,0=) 1-0. Vinner Milan derimot med 1 mål refunderes halve innsatsen, den andre er tapt. Teoretiske resultater av kampen er (1-1=)0-0 og (1-1,)=-0,5-0. Spill på Parma ender med gevinst i henhold til odds på halvparten, men resten av innsatsen refunderes. Ender kampen uavgjort 0-0 (samme utfall uansett uavgjortresultat) er veddemålet på Milan tapt. Teoretiske resultater i denne kampen blir da (0-1,5=)-1,5-0 og (0-1=)-1-0. Spill på Parma er vunnet. Det samme gjelder selvsagt om Parma vinner selve kampen.

Publisert: 19/02/2019 · Sist oppdatert: 21/03/2022