Slik fungerer oddsbygger

Dersom du er en ivrig oddsspiller blir spillingen enda mer spennende dersom du benytter deg av en oddsbygger.

Alt om oddsbygger

Bruker du en oddsbygger vil du få en helt annen spillopplevelse enn å spille odds på vanlig måte. Med en oddsbygger kan du nemlig bygge opp en kupong ved å kombinere flere ulike odds i samme spill.

I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan en oddsbygger fungerer.

Oddsbyggeren øker oddsen og gir større gevinster

De fleste av de mest populære bettingselskapene gir spillerne sine muligheten til å bruke en oddsbygger når de spiller.

Å bruke en oddsbygger når du spiller på oddsen er en perfekt måte å løfte spillet til nye høyder. Oddsbyggeren lar deg skreddersy din egen oddskupong med flere oddsobjekter i en og samme kamp.

Si for eksempel at vil skal spille på en fotballkamp. Du tror at din favorittspiller scorer mål på straffespark og ønsker å spille på det. Samtidig har du også følelsen av at samme spiller får gult kort i løpet av kampen, og at favorittlaget ditt scorer over 4,5 mål i løpet av kampen.

Skulle du spilt på disse oddsobjektene enkeltvis ville du fått mye lavere odds en dersom du spiller på alle objektene på samme kupong og får multiplisert oddsen.

Ser man på eksempelet over vil en kupong med tre oddsobjekter samlet i samme spill gi langt høyere odds enn et enkelt oddsobjekt på en kupong. Dersom spillet først går inn vil gevinsten derfor kunne bli veldig stor.

Mange av de mest populære bettingselskapene har introdusert en oddsbygger.

Spill med oddsbygger hos disse aktørene:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
888 Sport

888sport

LES OMTALE

1000 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Hos Betsson kan du kombinere inntil 6 ulike oddsobjekter på en og samme kamp. Unibet lar deg kombinere hele 12 kombinasjoner av oddsobjekter.

Hvordan bruker man oddsbygger?

For å bruke oddsbygger når du spiller odds på nett må du først og fremst ha en konto hos et nettbasert bettingselskap.

Det finnes mange forskjellige bookmakere på nett, men noen av de best populære er NordicBet, Betsson, LeoVegas, Unibet og 888Sport. Alle disse bettingselskapene lar deg bygge opp kupongen din med en oddsbygger.

Flere av bettingselskapene tilbyr kun oddsbyggeren dersom du spiller fra mobil. Dette kan variere fra bookmaker til bookmaker. Heldigvis har de fleste av bettingselskapene flotte mobilnettsider som er tilgjengelig direkte i nettleseren på mobiltelefonen eller via en egen app som du laster ned.

Så fort du har registrert deg må du sette inn penger på kontoen din. Som ny spiller vil du i mange tilfeller også få tilgang til en flott oddsbonus første gang du gjør et innskudd.

Når pengene er på konto er det bare å klikke seg inn på kampen du ønsker å spille på. Under hver kamp dukker det opp mange ulike oddsobjekter.

Dersom vi tar en fotballkamp som eksempel kan typiske oddsobjekter være:

 • 1x2 Begge lag scorer mål
 • Over/under antall mål
 • Spiller gult kort
 • Riktig resultat
 • Seiersmargin
 • Mål til bortelag
 • Mål til hjemmelag
 • Målscorer – når som helst
 • Første målscorer

Med en oddsbygger vil du kunne kombinere flere av disse oddsobjektene i ett og samme spill.

Er du Liverpool fan kan du for eksempel sette penger på at Salah scorer første mål i kampen mot Burnley, og at han får et gult kort i kampen samtidig som Liverpool totalt scorer over 4,5 mål i løpet av kampen.

Det er ikke helt usannsynlig at et slikt spill vil kunne gå inn, og dersom det går inn vil høye odds gjøre at gevinsten blir relativt stor.

Fordeler med oddsbygger

Det er mange åpenbare fordeler ved å bruke en oddsbygger når du spiller oddsspill på nett.

I et vanlig kombinasjonsspill har du ikke muligheten til å spille på flere oddsobjekter i samme kamp. Dersom du bruker en oddsbygger vil du imidlertid kunne kombinere flere oddsobjekter og hendelser i samme kamp på spillkupongen og dermed få en langt høyere odds enn om du veddet på hendelsene enkeltvis.

Dersom du tror at favorittlaget ditt vil vinne kampen og at det kommer til å bli mange mål under kampen, kan du altså ha begge disse kombinasjonene på samme spill i stedet for å ha hendelsene på to ulike spillekuponger.

Oddsbygger på ligaer som Premier League og Champions League

Hos bettingselskapene kan du spille på tusenvis av ulike idretter. For norske oddsspillere er det imidlertid fotball odds som står i førersetet innen odds og betting på nett.

Nordmenn elsker fotball, og hos de fleste bookmakerne kan du bruke oddsbygger til å spille på kamper i de mest kjente fotballigaene og turneringene i Norge, England og internasjonalt.

Du kan blant annet bruke oddsbygger på kamper i:

 • Premier League
 • Champions League
 • League One
 • FA Cup
 • Charity Shield
 • Eliteserien
 • Cupfinalen
 • Europa Leage
 • La Liga
 • Spansk Cup
 • Tysk Cup
 • Serie A
 • Bundesliga
 • Allsvenskan
 • UEFA Euro
 • UEFA Nations League
 • Copa America

Restriksjoner ved bruk av oddsbygger

Oddsbygger er et super instrument for deg som vil kombinere ulike oddsobjekter i samme kamp for å øke oddsen og potensielle gevinster.

Bettingselskapene forbeholder seg imidlertid retten til å innføre en del restriksjoner på bruk av oddsbygger. Dette gjør de for at ikke spillerne for enkelt skal bygge opp spill med alt for god odds i forhold til vinnersjanser.

Oddsbygger er kun tilgjengelig «pre-match» hos de fleste bookmakere, altså før kampen begynner.

Dersom du bruker oddsbygger vil «Cashout»-funksjonen normalt ikke være tilgjengelig. Dette betyr at du ikke kan løse inn kupongen mot gevinst før eller under kampen.

Hvor mange oddsobjekter du kan kombinere med oddsbyggeren varierer fra bettingselskap til bettingselskap. Unibet lar deg f.eks. kombinere 6 oddsobjekter, mens Betsson lar deg kombinere 12 oddsobjekter.

I en enkelt kamp kan bookmakeren ha fjernet muligheten til å kombinere ulike oddsobjekter. Dette skjer gjerne litt tilfeldig.

Oddsbygger oppsummert

Kort oppsummert er oddsbygger et morsomt instrument for deg som spiller odds og betting på nett.

Oddsbyggeren lar deg kombinere ulike oddsobjekter i samme kamp på samme kupong, noe som øker oddsen og de potensielle gevinstene.

Ønsker du litt ekstra spenning i hverdagen bør du definitivt teste ut oddsbygger på dine favorittkamper. Kanskje går alle kombinasjonene inn?

Publisert: 5/9/2019 · Sist oppdatert: 16/2/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.