Spill med units

Har du lest analyser og tips av oddseksperter så har du garantert stiftet bekjentskap med begrepet units. Hva er units og hvordan spiller man med units når man skal plassere veddemål på sport?

Dette er units

Enkelt sagt er unit et mål på størrelsen på innsatsen man spiller for. Units-systemet går fra 1-10, hvor 1 er laveste innsats, mens 10 er høyeste innsats. Units brukes dermed som en felles valuta blant de som spiller på sport. Siden oddsspillere har forskjellig økonomi gir det mening å bruke et slikt begrep. Noen satser stort og har råd til det, mens andre spiller mer beskjedent. Uansett hvilken måte man spiller på så er det ikke lurt å fyre av alt på en og samme kupong. I den forbindelse er det at begrepet unit kommer inn. Ved bruk av dette blir det enkelt å fremstille gevinst og tap uavhengig av hvor mye penger man satset. Ved bruk av units kan man dermed på generell måte beregne overskuddet på sportsbettingen.

Du kan spille med units hvor som helst, siden du uansett er nødt til å følge opp systemet på egenhånd.

Gode bettingsider som er godt likt blant norske spillere:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Spill med 100 units

Spiller man kun for moro er dette kanskje ikke så viktig, men om man plasserer mange kuponger i måneden er det essensielt å ha en strategi å holde seg til.

Er målet med sportsbettingen å vinne penger i det lange løp anbefales det at man setter av et bestemt beløp for spill på odds. Denne kontantbeholdningen (eller bankroll som mange sier) kan for eksempel være på 10 000 kroner. Dette er da 100 units. Når man har definert dette beløpet er det enkelt å vite hva 1 unit er. Ekspertene sier at man aldri bør satse mer enn 1-5 prosent av bankrollen på en og samme kupong.  Det betyr mellom 100 og 500 kroner per kupong. 100 kroner blir da 1 unit, mens 500 kroner tilsvarer 5 units. Satser man utover dette vil maks innsats på 10 units tilsvare 1000 kroner.

Dette er en litt risikofull strategi da en bankroll på 100 units fort kan forsvinne. Samtidig kan den også bygges på svært kort tid.

Spill med 1000 units

Risikovurderingen er selvsagt opp til den enkelte spiller. Noen velger derfor en mer forsiktig strategi med en bankroll på 1000 units. Denne strategien er mer robust og anbefales derfor til mer måteholdne spillere, og til nybegynnere. Som en tommelfingerregel vil maks innsats på 10 units være 1 prosent av kontantbeholdningen. Velger man denne strategien tåler man svingninger i form av opp- og nedturer. Dermed kan man sakte, men sikkert bygge opp kontantbeholdningen på en tryggere måte.

Hvordan komme frem til antall units?

Hvor mange units man velger å satse på et spill er en funksjon av verdi og sannsynlighet. Har spillet høy verdi bruker man høy innsats. men dette alene er ikke nok. Man må også ta hensyn til sannsynligheten for at spillet blir en suksess. Er denne sannsynligheten lav, anbefales det lav innsats selv om verdien er høy.

Før spillet plasseres må spilleren gjøre en vurdering av dets verdi i hvert enkelt tilfelle. Da kommer verdisystemet med units fra 1 til 10 inn i bildet. Om man kommer frem til 1 unit på et spill kan det bety to ting. Enten at verdien på spillet er lav og ikke fortjener en høyere innsats. Eller at det er mindre sannsynlighet for at det ender med suksess selv om oddsbetingelsen er både høy og god. Går man all in og satser maks med 10 units bør verdien av spillet være meget høy. Eller at det er så bankers at det nærmest "garantert" går inn.

I vurderingen som avgjør verdien til hvert enkelt spill og hvor mange units som skal benyttes, tas det hensyn til en rekke faktorer. Rett og slett all informasjon som man kan benytte til sin fordel. På bakgrunn av informasjonen gjør man en analyse og estimerer sannsynligheten for utfallet av spillet målt opp mot bookmakerens oddsbetingelser. Er det forskjell i egen sannsynlighet og bettingselskapets odds, så indikerer det om spillet har verdi. Desto større denne forskjellen er, desto flere units kan man satse om egen sannsynlighet er størst. Forutsatt at den informasjonen man sitter på er mer korrekt enn bookmakerens.

Tabell for spillverdi

Noen benytter tabellen under når de skal fastsette units i tilfeller hvor spillet har merverdi i forhold til bookmakerens odds. Merverdien er i prosent.

  • 1-5% : 1
  • 6-10% : 2
  • 11-15% : 3
  • 16-20% : 4
  • 21-25% : 5
  • 26-30% : 6
  • 31-36% : 7
  • 37-40% : 8
  • 41-45% : 9
  • Over 46% : 10

Bruk units til å sammenligne resultater

Om man bruker units som strategi når man spiller på sport, er det også en grei måte å "konkurrere" mot venner og eksperter på uten å bruke like mye penger. En venn kan ha tjent 10 000 kroner, men samtidig ha vunnet på kun 10 units. Selv har du kanskje tjent halvparten av dette, men dine 5000 kroner er kommet ved å ha vunnet på 50 units. Da har du vært en bedre oddsspiller i den samme perioden.

Publisert: 14/5/2019 · Sist oppdatert: 28/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.