Surebetting

Betting kan være risikofylt, og dermed veldig spennende. Visste du imidlertid at du kan benytte deg av en betting-strategi som medfører at du vinner uansett hva utfallet av kampen blir? Dette kalles surebetting.

Vi skal her forklare deg hva surebetting er, og hvordan du setter i gang. Du kan også ta en titt på de andre artiklene i vår bettingskole.

Hva er surebetting?

Surebetting går ut på at du tipper på alle utfall i en kamp eller et arrangement, og at du dermed ender opp med profitt uansett hvem som vinner. Konseptet kalles også for arbitrasje-betting eller arbitrasjetipping.

Fordelen med surebetting er at bettingkonseptet har relativt lav risiko sammenlignet med ordinær betting der du typisk tipper på ett eller to utfall.

Fordeler ved surebetting:

  • Du tipper på alle utfall
  • Vinn gevinster uansett utfall
  • Lav risiko
  • Fortjeneste

Surebetting gjøres på tvers av flere bettingselskaper. Her er noen av våre favoritter:

Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
betmaster

Betmaster

LES OMTALE

1500 NOK

4 x gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betway logo
1000 NOK

Rewards Club

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betfair

Betfair

LES OMTALE

1000 NOK

risikofritt spill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Slik utføres surebetting

Surebetting går ut på at du spiller på det samme utfallet hos flere ulike bettingselskaper med ulike odds, og at du tipper på flere potensielle og ulike resultater. Dermed vil du teoretisk sett vinne uansett hva utfallet måtte bli.

Du kan for eksempel tippe på ett utfall hos Unibet, et annet utfall hos NordicBet og et tredje utfall hos Betsson.

Innsatsene som plasseres hos de ulike bettingselskapene må være proporsjonale med oddsen. Ulike bettingselskaper har ofte ulike odds på utfallene.

Når du kryssrefererer oddsen for ett utfall hos den ene bookmakeren med et annet utfall hos en annen bookmaker, vil du snu tippemarginen i din favør. Det er helt avgjørende at innsatsen din er proporsjonal med oddsen om du skal sitte igjen med garantert gevinst.

Eksempel på arbitrasjetipping

Se for deg at et bettingselskap X har 1,3 i odds på spiller A, og 3,9 på spiller B. Bettingselskap Y har 1,4 i odds på spiller A og 2,9 i odds på spiller B.

Dersom du kryssrefererer oddsen oppgitt for spiller B hos bookmaker X (3,9( med spiller B hos bookmaker Y (1,4), vil marginen snus til din favør, og du vil sitte igjen med en gevinst tilsvarende 4,1 %. Regnestykket for dette er 100–95,9 = 4,1 (beregning av tippemarging).

For å forklare det hele litt enklere, kan du se for deg at Spania skal spille landskamp mot England. En bookmaker som rettes mot et britisk publikum har gjerne lavere odds på seier til England, enn et spansk bettingselskap.

Satser du på at England vinner kampen hos den spanske bettingsiden, mens du satser på Spania hos den engelske bookmakeren, og kanskje uavgjort hos et tredje bettingselskap, er dette surebetting. Du sitter igjen med en gevinst uansett resultat.

Derfor oppstår det muligheter for surebetting

Det er i prinsippet mulig å få en fortjeneste om du benytter deg av surebetting eller arbitrasjetipping. D

et er imidlertid viktig å forstå hvorfor tippemetoden i det hele tatt oppstår:

  • Ulike bettingselskaper kan ha ulike meninger
  • Bettingselskapet kan være tregt med å justere oddsene
  • Bookmakeren tar feil

Utfordringer med surebetting

Dersom du skal prøve deg på surebetting, er det greit å tenke på at du bør ha budsjettet til det. Det kreves nemlig litt kapital for å lykkes med strategien, siden du må tippe flere steder. Samtidig kan du gjenta prosedyren med de samme pengene flere ganger.

Surebetting er med andre ord nokså komplekst. Du må som regel ha en rekke bettingkontoer med en grei saldo, og det tar tid å utnytte systemet fullt ut. Det finnes dem som har arbitrasjetipping som inntektskilde og levebrød, og de vier mye tid til surebetting.

Du kan også oppleve at bettingselskapene kansellerer innsatsen din dersom det har blitt gjort en feil med oddsen. Da sitter du kanskje igjen med bare halvparten av arbitrasjen, og fortjenesten du har opparbeidet ødelegges.

Merk også at bettingselskaper kan ha ulike innsatsgrenser. Dette kan føre til at det blir utfordrende for deg som spiller å utnytte surebetting. Det er derfor lurt å velge bettingselskaper med høye innsatsgrenser.

Kansellert betting

En annen utfordring med surebetting er at enkelte bookmakere kansellerer innsatsen din. Dette kan for eksempel være fordi du ikke passer til bettingsidens spillerprofil, eller at bookmakeren har opplyst om feil odds.

Husk at oddsen også kan endres uten forvarsel, slik at strategien din svikter. De færreste bettingselskaper kansellerer innsatsen din, men dette kan altså forekomme om oddsen er feil.

Hva mener bettingselskapene om surebetting?

Mange bettingselskaper har et negativt syn på surebetting, naturlig nok. Praksisen avdekkes ofte av bettingselskapet, som da kan finne på å stenge kontoen din eller kansellere innsatsen.

Det finnes imidlertid også bettingsider som er åpen for surebetting. Et eksempel på dette er Pinnacle. Sjekk gjerne ut flere bettingsider om du ønsker å teste ut strategien.

Surebetting med bonuser

Du kan bruke bonuspenger du får av casinoet på surebetting, noe som lar deg spille med «gratis penger». Dette vil naturligvis medføre mindre risiko for deg som spiller, men samtidig bør du tenke over eventuelle omsetningskrav på bonusene.

Omsetningskrav på oddsbonuser ligger gjerne på rundt 3x–5x, og går ut på at du må spille gjennom bonuspengene dine 3 til 5 ganger før pengene er dine. Jo lavere omsetningskrav bettingsiden har, jo mer gunstig er bonusen for deg som spiller.

Du kan også være heldig og finne oddsbonuser uten omsetningskrav. Slike bonuser er perfekte for deg som ønsker å sette i gang med surebetting på en online bettingside.

Hvilke bettingsider er best?

Uansett om du ønsker å prøve deg på surebetting eller «vanlig» betting, gjelder det å finne en bettingside som er av høy kvalitet. De beste bookmakerne gir deg et større utvalg av oddsobjekter og sportsgrener å tippe på, så vel som live odds-muligheter.

En god bettingside bør også ha god kundeservice, et bredt utvalg av oddsbonuser og trygge betalingsmetoder.

Det er også viktig at nettsiden til bettingselskapet er brukervennlig og ryddig, slik at du enkelt kan registrere brukerkonto, sette inn penger og finne dine ønskede spill. På vår forside lister vi noen av de beste bettingselskapene for norske spillere.

Publisert: 15/1/2021 · Sist oppdatert: 30/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.