Systemspill Odds

Med odds systemspill kan du øke størrelsen på potensielle gevinster, og samtidig redusere risikoen for å tape hele innsatsen hvis ting ikke går som planlagt. Les alt om systemspill nedenfor!

Når man spiller på sport er det flere måter å gjøre det på. Enten med enkeltspill, systemspill eller en mellomting av disse to variantene. Hva man velger er jo selvsagt helt opp til den enkelte, men om man ønsker å vinne mer når man vinner og eventuelt redusere risikoen for å tape hele innsatsen, kan systemspill være fornuftig.

Det enkleste systemspillet er kombinasjonsspill

Når man plasserer veddemål på sport er det enkleste singelspill. Da spiller man på bare en hendelse. Bruker man fotball som eksempel innebærer det at man spiller på utfallet av en fotballkamp. Satser man på riktig utfall vinner man, og man taper innsatsen om det ender med ett av de to andre utfallene.

For høyere totalodds og dermed større gevinst om man vinner, så lager mange spillere sitt eget system og kombinerer utfallet av flere fotballkamper. Dette kalles for kombinasjonsspill hos bettingselskapene og er egentlig den enkleste formen for systemspill. Hvor mange sportsbegivenheter man kan bruke på et kombo-spill varierer fra bookmaker til bookmaker, men ligger fra minst to og helt opp til tyve. Desto flere man har på kupongen, desto større blir også risikoen for at man bommer på en begivenhet.

Spill med systemspill hos disse anerkjente bettingselskapene:

Visa innskudd
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Kombo-spill i praksis

Tenker man seg at det spilles på tre fotballkamper med odds på henholdsvis, 1,35, 1,58 og 1,45, så multipliseres oddsene med hverandre for å komme frem til totaloddsen på kupongen. I dette tilfellet gir det en odds på (1,35*1,58*1,45) 3,09. Spill for 300 kroner på dette gir en premie på (3,09*300) 927 kroner om man lykkes. Singelspill for 100 kroner på hver av disse kampene hadde blitt premiert med 438 kroner om man hadde fått alle tre kampene riktig.

Dermed ser man at denne enkleste formen for systemspill gir større gevinst om man har suksess. Samtidig øker også risikoen. Bommer man på en kamp blir det ingen premie og man taper hele innsatsen. Ved tre enkeltspill vil man få premie for to av spillene om man bommer på utfallet av den ene kampen.

Hva er systemspill?

Om man ønsker høyere totalodds, redusere risikoen for å tape hele innsatsen og vinne selv om ikke alle kamper ender slik man satset på, så skal man vurdere en eller annen form for systemspill.

Hvor stort og avansert dette kan gjøres varierer mellom bettingselskapene, men for å spille system må man gå for minst tre forskjellige sportsbegivenheter. Oppad ligger begrensningene som oftest mellom 7 og 9 sportsevenementer. Ved å kombinere flere kamper i system spiller man med rekker på kupongen. Det gjør også at man betaler en rekkepris, og så er det antall rekker på kupongen som avgjør totalinnsatsen.

Det minste og mest vanlige er å bruke tre alternativer i det som betegnes som dobbeltsystem, men selv på denne enkle formen for systemspill kan man vedde på utfallet av inntil 6 begivenheter. Andre systemer det kan spilles på er trippel, firling, femling, seksling, syvling, åtter- og nierkuponger. Og det kan settes sammen gigantiske kuponger med alt dette inkludert. Med ni valgte begivenheter kan man hos enkelte bookmakere ha en kupong med tilsammen 502 rekker. Det kan også spilles trippel- og firlingsystem med henholdsvis 4-7 og 5-7 begivenheter.

Systemspill i praksis

Alle mulighetene som ligger i systemspill kan fort bli litt overveldende for de som ikke har holdt på med dette. Da kan det være greit med et eksempel på det minst avanserte systemet.

Dobbelsystem i fotball gir en god beskrivelse av dette. Her kan man spille på de tre samme kampene på en og samme kupong og man får premie for hver riktig kombinasjon av to kamper. Det betyr premie selv om den ene kampen ikke ender med suksess. Med tre kamper gir det tre mulige kombinasjoner med to riktige kamper. Dermed blir dette en kupong med tre rekker. Vil man spille for 300 kroner blir det dermed en innsats på 100 kroner per rekke.

Ender alle tre kampene man satset på riktig, gir det en premie per kombinasjon som er lik odds multiplisert med odds ganger innsatsen per rekke. I dette tilfellet en totalpremie på (((1,35*1,58)+(1,35*1,45)+(1,58*1,45))*100) 638 kroner. Med andre ord mindre enn på et kombi-spill, men om en kamp ender feil så vinner man på kombinasjonen med de to riktige kampene. Det vil si enten 213, 196 eller 229 kroner i dette tilfellet. Et slikt system kan også utvides med inntil tre kamper til. Da økes også antallet rekker eller vinnerkombinasjoner til 6, 10 og 15 rekker, noe som øker kupongprisen.

Fordeler og ulemper med systemspill

Uansett hvilket systemspill man går for så skjer det to ting. For det første så øker man den potensielle totalgevinsten om alle valgte alternativer går inn. For det andre kan man vinne selv om ikke alle valg blir riktig. Dermed mister man ikke hele innsatsen. Imidlertid betaler man en "forsikringspris" for dette ved at man må betale for antall rekker.

Legg også merke til at selv om man vinner om ett av tre utfall ikke går inn, så går man ikke i pluss med spillet. Man hadde faktisk tapt klart mindre med penger om man hadde valgt tre singelspill og to av dem endte med suksess.

Publisert: 14/05/2019 · Sist oppdatert: 30/09/2021