Odds og betting med EcoPayz

Odds og betting med EcoPayz

E-lommeboken EcoPayz har forsvunnet fra norske bettingselskaper. Vi ser nærmere på hvorfor norske spillere ikke kan bruke betalingsløsningen lenger og hvilke alternativer du har.

Ikke lenger mulig å bruke EcoPayz hos bettingselskaper

EcoPayz er en e-lommebok som ble redningen for mange norske spillere etter frafallet til Skrill, Neteller og Paysafecard. Gleden ble dog kortvarig og kun fire måneder senere kunngjorde EcoPayz at de også kom til å stenge sin tjeneste for norske spillere. Fra og med april 2021 kunne ikke EcoPayz lenger brukes til innskudd og uttak av nordmenn. 

Bettingselskaper med gode alternativer til EcoPayz:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Fungerer fortsatt utenfor bettingsfæren

EcoPayz er et digitalt betalingsprodukt fra selskapet PSI-Pay Ltd. Norske spillere har fortsatt ikke fått en grundig forklaring på hvorfor EcoPayz trakk seg ut av spillmarkedet, men det virker dessverre ikke om at tjenesten kommer tilbake med det første. Grunnet uspesifiserte «regulatoriske krav» og endringer, må norske spillere se til andre alternativer. 

Selv om det ikke er mulig å bruke EcoPayz til å gjøre innskudd og uttak, kan du fortsatt bruke tjenesten til å betale for varer på nett. Når betalingstjenester trekker seg ut av spillmarkedet, betyr dette at tjenesten ikke lenger kan brukes til spillaktivitet. Men EcoPayz er altså fortsatt en funksjonell e-lommebok til andre formål.

Hvorfor var EcoPayz et populært betalingsalternativ?

EcoPayz har vært i bransjen i flere år og driftes fra sitt hovedkontor på Kypros. E-lommeboken var kanskje ikke like populær som Skrill og Neteller, men den ga sterk konkurranse på flere punkter. Etter gigantene stengte døren for norsk spillaktivitet, ble EcoPayz det soleklare førstevalget for norske spillere innen odds og betting.

E-lommeboken kunne by på brukervennlighet, trygghet og funksjonalitet. EcoPayz var kjent for sine raske transaksjoner og mange bettingsider tok ingen ekstra gebyrer for innskudd med denne metoden. I tillegg kan brukere få et eget ecoCard, hvilket er et Visa-kort knyttet til e-lommeboken. Dette fysiske kortet kunne brukes i vanlige butikker og minibanker.

EcoPayz la også stor vekt på sikkerhet og brukte førsteklasses kryptering på alle sine tjenester. Norske spillere kunne trygt gjøre innskudd hos bettingselskapene, uten å legge igjen sensitiv informasjon. EcoPayz kan fortsatt brukes til å handle på nett, men når du skal gjøre innskudd til bettingsider trenger du andre alternativ.

Gode alternativer til EcoPayz

EcoPayz var en velfungerende e-lommebok for norske spillere, men heldigvis finnes det flere av dem på markedet i dag. Bettingbransjen er i stadig endring og vi ser at mange aktører har vært raske på ballen med å introdusere flere løsninger. Blant de mest brukte e-lommebøkene for nordmenn finner vi Revolut og MuchBetter.

Revolut

Revolut er et godt alternativ for nordmenn som savner EcoPayz. Her får du den samme funksjonaliteten i tillegg til andre fordeler og goder. Revolut er en desentralisert internett-bank som tilbyr e-lommebok, fysiske betalingskort, virtuelle betalingskort og flere tradisjonelle banktjenester. E-lommeboken og kortene fungerer hos mange norske bettingsider. 

Revolut har eksistert siden 2015 og har en stor brukerbase i Norden. Et av de store trekkplastrene er valutaveksel og tilgjengelighet. E-lommeboken kommer nemlig i over 150 ulike valutaer og applikasjonen kan lastes ned til iOs og Android. Fra appen styrer du forbruk, kort og e-lommebok. Hovedkontoret befinner seg i Storbritannia og kundeservice foregår på norsk.

Med Revolut kan du betale anonymt og sikkert – akkurat som med EcoPayz. Tjenesten er særdeles moderne og byr på mye brukervennlighet. Som med alle andre e-lommebøker vil det alltid være gebyrer knyttet til transaksjoner og innskudd, men Revolut er langt ifra dyrere enn tidligere alternativer.

Det er naturligvis gratis å opprette konto og du trenger heller ikke å betale en månedlig avgift. Dersom du ønsker spesielle goder og bank-funksjoner, kan dette kjøpes gjennom å oppgradere kontoen. Den vanlige norske spiller vil dog få alt han trenger gjennom en gratis, standard Revolut-konto.

MuchBetter

MuchBetter er også et godt alternativ til EcoPayz. I motsetning til Revolut, er MuchBetter utviklet for spillbransjen. Her får du ikke banktjenester, men en e-lommebok og et virtuelt kort. Tjenesten er mobilbasert og kan lastes ned til alle operativsystemer. MuchBetter åpnet sine dører i 2017 og har allerede vunnet priser for sin smidige tjeneste.

Norske spillere vil ofte se at MuchBetter er et alternativ hos de store bettingselskapene. Tjenesten har nemlig utvidet seg de siste årene, særlig etter at EcoPayz forsvant fra det norske markedet. Før du kan ta i bruk e-lommeboken må du registrere deg på nettsiden. 

MuchBetter har en rask og enkel registreringsprosess, men du må også verifisere din identitet. Dette er standard prosedyre når det gjelder betalingsløsninger. Du kan imidlertid ta i bruk kontoen mens du venter på verifisering, slik at du kan starte spillingen umiddelbart. Innskudd skjer øyeblikkelig og du overfører til spillerkontoen ved hjelp av appen.

MuchBetter sin moderne og innovative lommebok passer godt for de som kun skal bruke tjenesten til innskudd og uttak. Ettersom både MuchBetter og Revolut er relativt nye aktører, er det tydelig at selskapene har lagt stor vekt på moderne funksjoner og brukervennlighet. Norske spillere som kun har brukt EcoPayz tidligere, kan nok bli overrasket over hvor intuitive og enkle de nye løsningene er.

EcoPayz – kort forklart

Har du en EcoPayz konto? Denne digitale lommeboken kan fortsatt brukes til å handle på nett. Hvis du i tillegg har et ecoCard kan dette benyttes i fysiske butikker og minibanker. EcoPayz er et godt hjelpemiddel for de som vil handle trygt på utenlandske nettsider, eller sende midler til familie og venner i andre land. 

Den digitale lommeboken støtter 50 forskjellige valutaer og kan skilte med umiddelbare transaksjoner. For de som sender penger i julegave og bursdagsgave til andre land, er EcoPayz et alternativ som gjør valutaveksling billigere og behandlingen raskere. Du trenger ikke vente i flere dager på at banken prosesserer transaksjonen.

For å betale med EcoPayz på nett, kan du benytte deg av en unik kode og et eget-definert passord. Dette får du automatisk ved registrering. Kode og passord betyr det du verken trenger å skrive inn detaljene til ecoCard eller ditt vanlige Visa-kort. Slik betaling forebygger svindel, identitets og gjøre det tryggere å handle på nye nettsider.

Selv om EcoPayz ikke lenger kan brukes av norske spillere, har lommeboken fortsatt mange bruksområder. Du slipper dyre gebyrer knyttet til valutaveksling, du kan sende penger til venner i andre land uten behandlingstid og du betaler helt trygt og anonymt på nett. 

Fordeler 

  • EcoPayz bruker førsteklasses SSL-kryptering og støtter 50 ulike valutaer
  • Du velger selv om du ønsker et fysisk ecoCard 
  • Det koster ingenting å registrere seg hos EcoPayz
  • EcoPayz er akseptert på en mengde nettbutikker og abonnementstjenester
  • Du kan sende penger til venner i andre land – helt uten behandlingstid

Ulemper

  • EcoPayz kan ikke brukes til betting i Norge 
  • Noen innskuddsmetoder kommer med gebyr 
  • EcoPayz har ikke en norsk nettside og kan ikke tilby norsk støtte
Publisert: 30/9/2021 · Sist oppdatert: 4/2/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.