Odds og betting med EntroPay

Odds og betting med EntroPay

EntroPay var en populær betalingsmetode hos norske bettingselskaper helt frem til de la ned i 2019. Vi ser nærmere på hvorfor EntroPay stengte driften og hvilke alternativer til EntroPay norske spillere har i dag.

Ikke lenger mulig å bruke EntroPay hos bettingselskaper

EntroPay var en populær innskuddsmetode og en kombinert e-lommebok og forhåndsbetalt kort. I 2018 stengte EntroPay dørene for norske og nye brukere. Norske spillere kunne ikke lenger benytte metoden, og selskapet ville ikke ta imot nye brukere uansett land. Dette førte til en rekke spekulasjoner om fremtiden til betalingsløsningen.

Bettingselskaper med gode alternativer til EntroPay:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

La ned driften i 2019

Det kom altså ikke som et sjokk når EntroPay annonserte at de la ned driften i 2019. Selskapet hadde tidligere en avtale med Visa som produserte de virtuelle EntroPay-kortene. Når denne avtalen ikke ble fornyet grunnet nye restriksjoner fra Visa, valgte selskapet å legge ned for godt. EntroPay hadde operert siden 2000 og var en vidt akseptert betalingsmetode.

Hvorfor var EntroPay et populært alternativ?

Norske spillere satt pris på hvor enkelt det var å bruke EntroPay til innskudd. Mange bettingselskaper kunne tilby EntroPay som en egen betalingsmetode, men du kunne også bruke Visa-metoden med EntroPay-kortet. Dette ble nemlig behandlet akkurat som et vanlig Visa-kort.

Det var mulig å gjøre både innskudd og uttak med EntroPay, hvilket er en stor fordel når du spiller på nett. I motsetning til mange andre e-lommebøker, ville EntroPay generelt kvalifisere deg til velkomstbonuser, kampanjer og andre bonuser gjennom året.

Norske spillere måtte ikke betale for å opprette en konto hos betalingsløsningen, og det kostet heller ingenting å ha en aktiv konto. EntroPay hadde derimot en god del avgifter og gebyrer ved innskudd og uttak, men dette var de fleste spillere blitt vant til fra andre e-lommebøker.

Gode alternativer til EntroPay

EntroPay var både en e-lommebok og et forhåndsbetalt, virtuelt Visa-kort. Heldigvis er det lett å finne erstattere for betalingstjenesten i dag. Vi ser nærmere på Revolut, vanlig Visa-kort og NeoSurf – tre forskjellige betalingsmetoder som fungerer for nordmenn.

Revolut

Revolut er en smidig og fleksibel betalingstjeneste som kan minne om EntroPay på flere punkter. Dette er en e-lommebok som gir deg et virtuelt kort, men du får også tilgang på et fysisk kort og flere banktjenester. Om du leter etter en betalingsmetode som er tilnærmet lik EntroPay, vil Revolut være det beste valget. 

Når du oppretter en gratis profil, vil du automatisk få tilsendt et fysisk og et virtuelt Revolut-kort. Dette kan brukes hos de aller fleste bettingsider rettet mot norske spillere. I appen kontrollerer du kortets verdi, ved å gjøre innskudd i e-lommeboken. Tjenesten kan sammenlignes med en moderne versjon av EntroPay.

Som bruker av Revolut får du tilgang på en rekke fordeler. Du kan blant annet velge mellom ulike typer kontoer – alt ettersom hva du har behov for. En standard konto er gratis og vil være tilstrekkelig for de fleste spillere. Men dersom du også vil ha reiseforsikring og andre goder knyttet til Revolut-kortet, er det altså mulig å oppgradere kontoen. 

En stor fordel med Revolut er at du får gunstige priser på innskudd og transaksjoner. Dette er også markedets billigste alternativ når det gjelder valutaveksling. Flere og flere bettingsider tilbyr nå denne betalingsmetoden, og den fungerer utmerket for norske spillere.

Visa-kort

Hvis du savner hvor enkel og tilgjengelig EntroPay var, kan en vanlig Visa-transaksjon være erstatteren du leter etter. Ethvert bettingselskap kan tilby Visa som betalingsmetode og det er vanskelig å finne en aktør som ikke stiller sterkt her. For å kunne bruke Visa må bettingselskapet ha implementert en tredjepartsløsning som omdirigerer transaksjonen.

Vanlige spillere vil ikke merke forskjell på transaksjonen og det er bettingselskapet som sørger for at pengene ikke går direkte fra bankkontoen til selskapet. Med en tredjepartsløsning sikrer aktøren at banken ikke stopper transaksjonen. Alt du må gjøre er å skrive inn kortdetaljene dine som vanlig.

Visa er en av de mest brukte betalingsmetodene blant norske spillere. I motsetning til EntroPay hvor Visa-kortet var knyttet til e-lommeboken, bruker du altså ditt vanlige Visa-kort knyttet til bankkontoen. Dette gir naturligvis ikke den samme kontrollen og anonymiteten som EntroPay kunne tilby, men det er et fint, tilgjengelig og lettvint alternativ.

NeoSurf

NeoSurf er ikke akkurat det samme som EntroPay – dette er nemlig et forhåndsbetalt kort. Mange brukte EntroPay for å gjøre det lettere å kontrollere spill-budsjettet, og grunnet anonymiteten det virtuelle kortet gav. Hvis du var en av disse, kan NeoSurf være en god erstatter.

Du kan kjøpe NeoSurf på to ulike måter. Enten oppretter du en profil hos aktøren og kjøper forhåndsbetalte kort direkte i appen, eller så kan du kjøpe kortet av en forhandler uten å opprette profil. Velger du førstnevnt alternativ, blir metoden mest mulig lik EntroPay.

Med en bruker hos NeoSurf har du alltid full kontroll over aktive kort og du kan enkelt kjøpe nye med høyere transaksjons-grenser. I tillegg kan du bruke din unike pinkode for å gjøre enkle innskudd på nett. Hvis du kjøper hos en forhandler, får du NeoSurf-koden tilsendt på e-post. Det er denne verdikoden du bruker til innskudd.

EntroPay – kort forklart

EntroPay kunne brukes til mye mer enn bare odds og betting. Etter registrering fikk du en e-lommebok og et virtuelt kort, hvor e-lommeboken bestemte verdien på kortet. Du kunne bruke et vanlig Visa-kort for å fylle på lommeboken. Den store fordelen med EntroPay var at kortet kunne brukes på en rekke nettsider og hos de aller fleste bettingsider.

Alle nettsider som aksepterte Visa, ville også akseptere EntroPay. Du kunne i tillegg gjøre uttak til kontoen og dermed bruke gevinster på blant annet nettshopping. Innskudd skjedde umiddelbart, mens uttak kunne ta noe lengre tid. EntroPay var en av de første aktørene som kunne tilby virtuelle kort, hvilket gav spillerne et helt nytt nivå av anonymitet og trygghet.

EntroPay hadde operert i nærmere 20 år da de bestemte seg for å stenge dørene for godt. Etter hvert som andre betalingsmetoder kom på markedet, var ikke EntroPay lenger et hestehode foran. I dag er det vanlig at e-lommebøker tilbyr virtuelle kort og mange har lavere avgifter enn hva EntroPay hadde. 

Selv om tjenesten var populær, tilgjengelig og godt likt blant norske spillere, finnes det heldigvis gode alternativer på markedet i dag. Vi anbefaler at du tar en titt på Revolut – dette er en oppgradering fra det EntroPay kunne tilby.  

Fordeler 

  • EntroPay gav deg et virtuelt Visa-kort som kunne brukes over alt 
  • Innskudd var enkelt, og tjenesten var akseptert hos alle bettingselskaper
  • EntroPay brukte streng sikkerhetsteknologi og samarbeidet med Visa
  • Tjenesten var mobilvennlig og kunne brukes på nettbrett

Ulemper

  • EntroPay har lagt ned og er ikke lenger et betalingsalternativ 
  • Tjenesten hadde dyre avgifter og tok opptil 4,5 % av alle transaksjoner
  • Det var ikke mulig å få tak i norsk kundeservice og hjelperessurser på nett var kun på engelsk
  • Uttak tok noe lengre tid og spillere måtte beregne opptil fem dagers behandlingstid
Publisert: 30/9/2021 · Sist oppdatert: 17/11/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.