Odds og betting med kryptovaluta

Odds og betting med kryptovaluta og Bitcoin

Stadig flere norske oddsspillere ser seg om etter nye betalingsmetoder etter hvert som det blir vanskeligere å overføre penger fra Norge til utenlandske bettingselskaper. Å bruke kryptovaluta er en mulighet stadig flere velger å benytte. Med krypto får du maks sikkerhet og null offentlig innsyn, men ikke mange ledende bookmakere byr enn så lenge på denne betalingsmetoden. 

Beste bettingsider med krypto

Lilibet logo

Lilibet

LES OMTALE

5000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Sportaza logo

Sportaza

LES OMTALE

2100 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Fungerer kryptovaluta hos norske bettingselskaper? 

Kun ett bettingselskap kan strengt tatt sies å være «norsk» og det er Norsk Tipping som ikke godtar noen annen valuta enn vår norske krone. Hvis vi ser på nettbaserte selskaper som tilbyr sine tjenester til norske spillere, blir bildet annerledes. 

I dag kan du bruke kryptovaluta som Bitcoin og Litecoin på et forholdsvis lite knippe med online bookmakere. Listen inkluderer selskaper med lisens fra myndigheter i territorier som Malta og Curaçao. Enn så lenge kan du ikke gjøre innskudd og uttak med kryptovaluta hos de mest etablerte og populære bettingselskapene blant norske spillere. 

Grunnen til at krypto ikke er mer utbredt som betalingsmiddel blant spillselskapene er særlig todelt. For det første, er det ikke ennå et stort nok kundegrunnlag all den tid det fremdeles er en relativt liten andel av befolkningen som eier kryptovaluta. For det andre, forblir kryptovaluta en nokså tungrodd betalingsmetode. Du kan ikke benytte Bitcoin direkte til å kjøpe veldig mange ting, ei heller er det mange som har investert i krypto som ønsker å bruke sin Bitcoin til å spille for – de vil heller holde på investeringen i håp om verdiøkning på sikt. 

Du skal også være oppmerksom på at hvis du gjør et innskudd med en kryptovaluta hos et bettingselskap må du veksle den inn i en av valutaene som selskapet godtar. Det kan være kroner, euro, dollar eller lignende. Altså vil kontosaldoen din ikke bestå av krypto, men valutaen du vekslet den inn i. Du spiller med denne valutaen som innsats, og eventuelle gevinster utbetales på samme måte.

I topplisten ovenfor vil vi til enhver tid forsøke å oppdatere og henvise til aktørene vi anbefaler som også tilbyr kryptovaluta. Vi vil spesielt nevne Lilibet som de siste årene har hatt ekstra stort fokus på det norske markedet og som byr på det lille ekstra.

Slik fungerer kryptovaluta

Når du skal bruke kryptovaluta hos et bettingselskap på nettet, må du først ha en konto hos en kryptobørs. De finnes det mange av på nettet. Se deg omkring, og velg den som virker mest praktisk, sikker og velrennomert. eToro, Binance og Coinbase er av de mest anerkjente navnene. Det er gratis å opprette konto, og du kan straks gå i gang å kjøpe den kryptovalutaen du har mest lyst på. 

Med kryptovaluta klar på din kryptobørskonto, gjør du som følger for å gjøre innskudd på denne måten hos et online bettingselskap: 

 1. Opprett konto hos et bettingselskap som godtar krypto
 2. Klikk på «Innskudd», e.l.
 3. Følg instruksene og velg relevant valuta når du anmodes om dette
 4. Angi beløpet du ønsker å sette inn
 5. Ditt innskudd gjennomføres øyeblikkelig

Merk at selv om de færreste bettingselskaper krever noe form for gebyr for å gjøre innskudd, kan det hende at din kryptobørs gjør det. Dette er noe du må sette deg inn i før du igangsetter denne prosessen. 

Når det gjelder uttak, så kan fremgangsmåten variere i betydelig grad fra selskap til selskap. I de fleste tilfeller, vil prosessen bestå av steg som tilsvarer de følgende:

 1. Logg inn på din bettingkonto
 2. Klikk uttak
 3. Velg beløp 
 4. Angi ønsket valuta (kryptovalutaen du brukte til å gjøre innskudd)
 5. Uttaksbeløpet overføres øyeblikkelig til din kryptobørskonto

Her er det viktig å understreke at ikke alle selskaper som lar deg gjøre innskudd med kryptovaluta, vil la deg gjøre uttak på samme måte. Det kan også foreligge restriksjoner når det gjelder beløp. For eksempel vil noen operatører kun overføre samme beløp som du satte inn i form av krypto. Med andre ord vil eventuelle gevinster som overstiger innskuddsbeløpet ditt måtte tas ut i en annen type valuta, via en annen betalingsmetode. 

Det skal også sies at de fleste online bettingselskaper opererer med noe slags uttaksgrense, uavhengig av hva slags valuta du benytter deg av. Det kan dreie seg om hvor mye du kan ta ut per uttak, hvor mye du kan ta ut per uke eller måned, eller lignende. Du må alltid sette deg grundig inn i slike regler før du overfører penger til en spillekonto. Hvis ikke, kan du risikere utrivelige overraskelser når det er på tide å ta ut pengene dine igjen. 

Mest populære kryptovalutaer for sportsbetting 

Det finnes nå en lang rekke kryptovalutaer som du kan investere i. Flere av dem er tilgjengelige som betalingsmetode hos enkelte bettingselskaper på nettet. 

Alle kryptovalutaer fungere i bunn og grunn på samme måte. Uten at vi skal gå inn på tekniske detaljer, kan det være greit å ha klart for seg noen helt grunnleggende poeng. Her har du noen momenter som gjelder uavhengig hvilken kryptovaluta du bruker: 

 • Kryptovalutaer reguleres ikke av noe myndighetsorgan overhodet 
 • Alle overføringer er helt anonyme 
 • Alle overføringer gjøres momentant    

Fordelene er åpenbare. Du får maksimal nettsikkerhet og flytter penger lynraskt. Mangelen på myndighetsstyring er derimot et tveegget sverd. Du kan holde dine overføringer og investeringer skjult fra lovverk og skattemyndigheter. Samtidig er det ingen du kan henvende deg til om du utsettes for svindel eller lignende. 

De mest populære kryptovalutaer for oddsspilling er som følger: 

 • Bitcoin – Den mest veletablerte og populære kryptovalutaen. Har et sterkt merkenavn, og har vist stor prisstigning over mange år. Etablert i 2009
 • Litecoin – Lansert i 2010, og i tekniske spesifikasjoner så å si identisk med Bitcoin. 
 • Ethereum – Lansert i 2015. Skiller seg fra andre kryptovalutaer bl.a. ved at du gjennom Ethereum får tilgang til andre finanstjenester, sånn som å ta opp lån, uten å måtte gå gjennom en bank, e.l.

Avgifter og kostnader

Avhengig av hvilken kryptobørs du har konto hos, vil du måtte betale et visst gebyr når du bruker din kryptovaluta. Også hva slags spesifikk krypto du eier kan innvirke på kostnader av denne typen. Du vil sjelden utsettes for avgifter av noe slag når du setter inn penger hos et bettingselskap, men det kan hende at gebyrer foreligger på uttak. Dette kan gjelde uavhengig av valutaen du bruker. 

Sikkerhet

En av de store fordelene med å benytte krypto er nettsikkerhet. Du overfører ingen informasjon om deg selv i et hele tatt når du betaler på nettet med denne typen valuta. Ingen kan spore hva du foretar deg, og det er så å si umulig for utenforstående å få tilgang til sensitiv data. Nå som myndighetene gjør det vanskeligere å overføre penger fra Norge til utenlandske spilleselskaper er det klart dette appellerer. 

Men selv om det å bruke kryptovaluta i seg selv er veldig trygt, så er det ikke uten videre fritt frem for å gjøre innskudd og uttak hos bettingselskaper som tilbyr krypto. Enn så lenge er det få av de store, velrennomerte aktørene som byr på denne muligheten. Du blir nødt til å velge en spilloperatør som hører til blant de mindre anerkjente om du skal spille på denne måten. Da må du stille deg selv spørsmålet om det er verdt det? Mange vil nok prioritere faktorer som brukervennlighet, kundeservice og oddsmeny høyere enn tilgang til krypto når de skal velge bookmaker på nettet. 

Konklusjon: Anbefaler vi kryptovaluta eller et alternativ?

Å bruke kryptovaluta byr i teorien på store fordeler for oddsspillere, først og fremst i form økt sikkerhet og total anonymitet. Transaksjonene er dessuten nær sagt umiddelbare, som også kan være en stor fordel for spillere som hopper fra den ene til den andre bookmakeren for å få best mulig odds.

All den tid det enn så lenge er få ledende bettingsselskaper som byr på denne muligheten, får det være opp til den enkelte hvor viktig denne muligheten er når de skal opprette ny spillekonto.

Dersom du ønsker alternative metoder som er både raske og sikre til innskudd og uttak, kan du ta en titt på følgende:

Publisert: 21/2/2022 · Sist oppdatert: 23/2/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.