Odds og betting med Luxon Pay

Luxon Pay

Luxon Pay er en relativt ny nettbasert betalingsløsning. Produktet fungerer på den måten at du laster ned Luxon Pay-appen på din mobile enhet. Deretter oppretter du en konto som du så kan overføre penger til. Kontosaldoen står du nå fritt til å overføre til andre Luxon Pay-brukere, eller til å gjennomføre betalinger med til bedrifter som godtar denne betalingsmetoden. Det medfører at dette i teorien kan være en gunstig måte å sette inn penger hos et online bettingselskap på. 

Bettingsider med Luxon Pay

comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Folkeriket logo

Folkeriket

LES OMTALE

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Norgesspill logo

NorgesSpill

LES OMTALE

500 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Det er, per nå, ikke veldig mange bettingsider med Luxon Pay - men listen overfor viser at det likevel er noen. Listen vil bli oppdatert så snart vi ser at flere lager avtaler med denne metoden.

En ting som det er verdt å merke seg er at Luxon Pay ikke utsteder et kort. Mens flere konkurrenter, sånn som Wise og Revolut, gir deg et MasterCard eller Visa-kort, er det kun overføringer via appen som duger med Luxon Pay. Dette begrenser mulige alternativer til bookmakere som spesifikt godtar denne metoden. Altså blir utvalget langt snevrere. 

På den andre siden, er appen veldig brukervennlig. Det foreligger heller ingen gebyrer for noe annet enn å veksle mellom forskjellige valutaer. Hvis ditt bettingselskap aksepterer den norske kronen som valuta, vil du altså kunne bruke Luxon Pay aldeles vederlagsfritt. 

Fungerer Luxon Pay hos norske bettingselskaper? 

Du kan i teorien bruke Luxon Pay hos bettingselskaper som opererer i det norske markedet. Grunnen er enkel. Norske banker har ikke lov til å godkjenne direkteoverføringer fra en norsk konto / et norsk kreditt- eller debetkort. Du er dermed nødt til å gå via en tredjepart. Dette er noe Luxon Pay kan levere. 

Du kan overføre penger fra din norske bankkonto rett til Luxon Pay, hurtig og aldeles gratis. Du kan enten bruke direkte bankoverføring eller gå via Trustly. Hva du foretrekker er helt opp til deg. Nå er det duket for å sette så mye du ønsker inn på din bettingkonto. Du kan også ta ut penger fra spillekontoen din rett til Luxon Pay, og så overføre pengene dine med Trustly eller bankoverføring tilbake til banken din. 

Ankepunktet er at det enn så lenge ikke er mange norske spilleselskaper som har Luxon Pay blant sine tilgjengelige betalingsmetoder. Siden du ikke får et kort som du kan bruke hvor som helst, til hva som helst, er du som Luxon Pay-kunde begrenset til de foretakene som spesifikt godtar denne typen overføringer. I dag er den listen ikke veldig lang. 

Slik fungerer Luxon Pay

Luxon Pay er en svært brukervennlig elektronisk betalingsløsning. Du kan enkelt overfør penger til og fra din konto via appen. Slik går du frem for å sette penger inn på en Luxon Pay konto: 

 1. Åpne opp Luxon Pay appen på din elektroniske enhet
 2. Klikk på «Deposit»
 3. Velg valuta
 4. Angi beløp
 5. Velg betalingsmetode – for norske bankkunder er det enten Trustly eller direkteoverføring

Pengene vil straks dukke opp på saldo. Du kan nå enten veksle dem over til ønsket valuta (hvis din spillekonto har en annen valuta enn norske kroner), eller overføre saldoen rett til bettingselskapet. Her bør du med en gang merke deg at for å bruke direkte bankoverføring er minste tillatte innskuddsbeløp hos Luxon Pay €1000, altså ganske nøyaktig 10 000 kr. 

For å overføre penger fra Luxon Pay tilbake til bankkontoen følger du denne fremgangsmetoden: 

 1. Åpne Luxon Pay-appen
 2. Velg «Withdrawal»
 3. Velg valuta
 4. Angi beløp
 5. Velg samme betalingsmetode som du brukte til å gjøre innskudd med

Hvor lang tid det tar før du har dine penger på konto, avhenger av hvilken metode du bruker. Med Trustly får du pengene med en gang, bankoverføring kan ta rundt 3 virkedager. 

Får å bruke Luxon Pay som betalingsmetode hos et bettingselskap, er du altså avhengig av at det gjeldende selskapet godtar dette. Her anbefaler vi at du sjekker nettsiden til bookmakeren din for å se om denne muligheten foreligger. Nettbaserte spilleselskaper oppdaterer fortløpende hvilke betalingsmetoder som er tilgjengelige. Derfor er det lurt å gå rett til kilden for oppdatert informasjon. 

For å gjøre innskudd hos et bettingselskap følger du denne enkle prosedyren: 

 1. Logg deg inn på din konto
 2. Velg «Betaling» (e.l.)
 3. Velg «Innskudd» (e.l.)
 4. Velg Luxon Pay på listen over tilgjengelige betalingsløsninger
 5. Oppgi ønsket beløp, godkjenn overføring

Hvor lang tid det tar før du har pengene på konto, kan avhenge litt fra spilleselskap til spilleselskap, men skal normalt sett gjøres momentant. Svært få gode bookmakere vil kreve et gebyr for å gjøre innskudd. 

Å gjøre uttak fra en bettingkonto ved bruk av Luxon Pay er også gjort i en fei. Slik går du frem:

 1. Logg inn på din konto
 2. Velg «Betaling» (e.l.)
 3. Velg «Uttak» (e.l.)
 4. Velg Luxon Pay på listen over betalingsløsninger
 5. Oppgi ønsket beløp, godkjenn overføring

Uttak fra en bettingkonto kan være underlagt en viss behandlingstid hos en del selskaper. Andre byr på øyeblikkelige uttak. Når det gjelder gebyrer, varierer dette fra selskap til selskap. Mange norske bookmakere byr på et visst antall gratis uttak per måned, mens andre ikke belegger uttak med gebyrer overhodet. 

Merk at stegene over, både for innskudd og uttak, er basert på å bruke nettsiden til ditt bettingselskap. Går du via selskapets app kan det hende at oppsettet fungerer noe annerledes. 

Avgifter og kostnader

En kjekk fordel med å benytte Luxon Pay er at du ikke belastes med gebyrer for noe annet enn å veksle fra en valuta til en annen. Hvis du kun benytter den norske kronen, både til å gjøre innskudd og uttak til din Luxon Pay-konto, og til din spillekonto, trenger du dermed ikke tenke på skjulte utgifter. Det foreligger også avgift for å flytte penger til bankkonti utenfor Europa. 

Sikkerhet

Luxon Pay byr på veldig høy grad av sikkerhet. All din aktivitet i appen kontrolleres av 2-stegs autentifisering. Du varsles også om alle overføringer momentant i appen. Alle større overføringer må godkjennes via appen – som du må logge deg inn på. 

I tillegg skal det sies at Luxon Pay har lisens fra de britiske finansmyndighetene, Financial Conduct Authority. Dette er et betryggende kvalitetstegn.   

Konklusjon: Luxon Pay - ja eller nei?

Det er mye pent å si om Luxon Pay. Løsningen er brukervennlig, gebyrene så å si fraværende og sikkerhetene synes å være bunnsolid. Men så har det seg jo slik at i skrivende stund er det få bookmakere som godtar dette som en betalingsløsning. Det gjør at vi, enn så lenge, må anbefale metoder som er mer utbredte, sånn som Mifinity eller Neosurf.

Publisert: 17/3/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.