Odds og betting med PayPal

Odds og betting med Paypal

PayPal er kjent som en av nettet mest populære betalingsmetoder. Men for norske spillere har betalingsformidleren aldri vært et alternativ. Vi ser nærmere på hva du kan bruke i stedet for PayPal når du gjør innskudd.

Ikke lenger mulig å bruke PayPal hos bettingselskaper i Norge

De aller fleste har et forhold til PayPal – enten du har brukt tjenesten eller bare hørt om den. PayPal er muligens den mest brukte og mest kjente betalingsløsningen vi har i dag, mye takket være sitt tette bånd med eBay. Tjenesten ble lansert allerede i 1998. 

Bettingselskaper med gode alternativer til PayPal:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Spiller på lag med norske myndigheter

Samarbeidet mellom eBay og PayPal skjedde allerede i 2002, bare fire år etter at selskapet først ble etablert. Netthandelsstedet eBay kjøpte PayPal og i dag er dette den mest foretrukne metoden for digitale transaksjoner. Men dessverre kan ikke nordmenn som tipper på odds dra nytte av betalingsmetoden. 

PayPal hadde vært et flott alternativ for norske spillere, da det fungerer som en mellommann for kjøpere og selgere. PayPal sikrer at kunden ikke trenger å dele sensitiv informasjon med forhandleren, men pengene vil likevel gå fra kundens konto til nettstedet eller selgeren. Nettopp derfor kan ikke norske spillere ta i bruk metoden. 

Norske banker kan ikke behandle pengespill-transaksjoner for norske kunder, og derfor ønsker heller ikke PayPal å tilby denne tjenesten. Det er naturligvis mange som håper at PayPal endrer regelverket sitt med tiden, men vi har ingen tydelige indikasjoner på at dette kommer til skje i nærmeste fremtid.

Gode alternativer til PayPal

PayPal går frem som en sikker, trygg og brukervennlig behandlingsformidler. Det er enkelt å benytte seg av tjenesten og alt du må gjøre er å opprette en konto. Deretter må du koble kredittkortnummeret ditt til tjenesten, slik at formidleren kan la transaksjonen gå gjennom et mellomledd før den når forhandler.

Denne funksjonaliteten kan på mange måter sammenlignes med en e-lommebok, selv om tjenesten ikke er helt lik. Selv om du ikke kan bruke PayPal til å gjøre innskudd, har vi mange gode alternativer på markedet i dag. Norske spillere ønsker i hovedsak betalingsløsninger som byr på trygghet og enkelhet. 

Vi ser nærmere på betalingsmetoder som kan benyttes i stedet for PayPal. E-lommebøker er et godt alternativ, men du kan også bruke vanlig Visa-kort for å gjøre innskuddet ditt. Transaksjonen vil da gå gjennom et mellomledd implementert av bettingselskapet. I denne guiden skal vi se nærmere på e-lommebøkene MuchBetter og Revolut.

MuchBetter

E-lommeboken MuchBetter er en betalingsmetode rettet mot nordmenn satser penger på odds. Tjenesten fungerer godt for norske spillere, selv om den ikke baserer seg på samme prinsipp som PayPal. MuchBetter er et mellomledd mellom banken og bettingsiden, men du må selv gjøre innskudd i e-lommeboken før du gjør innskudd hos bettingsiden.

MuchBetter ble lansert i 2017 og har allerede fanget oppmerksomheten til en mengde norske spillere. Bedriften bak tjenesten har sitt hovedkontor i Storbritannia, og de har vunnet flere priser for sin innovative og nyskapende betalingstjeneste. Her er det lagt stor vekt på brukervennlighet og sikkerhet.

PayPal er et foretrukket valg fordi de legger mye fokus på sikkerhet – dette gjør også MuchBetter. Takket være førsteklasses sikkerhetssystemer trenger du ikke å bekymre deg for at din informasjon havner på avveie. Når du gjør innskudd med e-lommeboken, trenger du heller ikke å oppgi personlig betalingsinformasjon til bettingselskapet.

For å kunne bruke MuchBetter må du laste ned en applikasjon. Denne vil du finne i både AppStore og Google Play. Når du er klar for å sette inn penger på spillerkontoen, skriver du kun inn brukernavnet og passordet knyttet til din e-lommebok. For de som trenger sikkerhet er dette et ypperlig valg.

Revolut 

Revolut er nok en e-lommebok som kan brukes av norske spillere. Denne tjenesten fungerer ganske likt som MuchBetter, men her får du noen flere bank-funksjoner med på «kjøpet». Det er helt gratis å opprette en konto hos Revolut, men du kan oppgradere til et abonnement dersom du ønsker å benytte deg av reiseforsikring, cashback og andre goder. 

Revolut er en desentralisert bank og kan derfor gi deg en forbrukskonto og lønnskonto. For den vanlige norske spiller vil det derimot holde å opprette en standard, gratiskonto. Dette gir deg tilgang til en e-lommebok og et virtuelt- samt fysisk Revolut-kort. Når e-lommeboken fylles på, kan du bruke det virtuelle kortet til å gjøre innskudd på bettingsider.

Forskjellen mellom MuchBetter og Revolut, er at MuchBetter retter seg spesifikt mot odds- og casinospillere. Vi befinner oss nå i periode hvor norske bettingselskaper jobber hardt for å implementere nye betalingsløsninger, og derfor er det vanskelig å si hvilken metode som er mest tilgjengelig. Både MuchBetter og Revolut er å finne på de fleste spillsider for nordmenn.

Akkurat som med PayPal vil Revolut fungere om en mellommann – men funksjonaliteten er noe annerledes. Med Revolut må du fysisk sette pengene inn i en e-lommebok, og bruke det virtuelle kortet ditt til å gjøre innskudd. Dette gir mye sikkerhet og pålitelige transaksjoner. Revolut er svært brukervennlig og et godt alternativ for norske spillere.

PayPal – kort forklart 

PayPal er en betalingsløsning som fortsatt kan brukes av nordmenn, bare ikke norske spillere. Tjenesten er vidt akseptert og er et godt betalingsalternativ for de som handler på nett. Hvis du bruker eBay, vil PayPal være det soleklare valget.

Med PayPal kan du også ta imot penger fra andre brukere og du kan sende midler til venner på en trygg måte. Tjenesten bruker sterk kryptering for å sikre at informasjon ikke havner i feil hender, og som et mellomledd er tjenesten særdeles trygg og sikker i bruk. 

For å bruke PayPal må du opprette en konto og registrere et betalingskort. Dette kan være et Mastercard eller et vanlig Visa-kort. Registreringen tar kun få minutter og er svært brukervennlig. Formålet med PayPal er å gjøre netthandel tryggere for alle. Her legges det mye vekt på forebygging av svindel.

Hvis du kjøper en vare med PayPal som ikke dukker opp, vil PayPal hjelpe deg med å refundere beløpet. Betalingsformidleren deler aldri din informasjon videre til forhandler og tjenesten benyttes daglig av brukere fra over 200 land. Det er ingen tvil om at PayPal er en av de mest brukte betalingsmetodene vi har i dag, selv om den dessverre ikke fungerer hos bettingsider.

Fordeler 

  • PayPal er rask og sikker 
  • Du betaler ingenting ekstra for å bruke PayPal
  • PayPal kan brukes på flere handelssteder
  • Betaler du for en vare som ikke kommer, vil PayPal refundere beløpet
  • Du trenger ikke å legge igjen informasjonen din på nettsider du ikke stoler på

Ulemper

  • PayPal kan ikke lenger brukes hos bettingsider
  • Av og til må du betale en prosentvis-gebyr for kjøp gjort i utenlandske nettbutikker
  • PayPal brukes i Norge, men er mest populær i utlandet
Publisert: 30/9/2021 · Sist oppdatert: 4/2/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.