MGA-lisens

Malta Gaming Auhtority banner

Hvis du ser deg omkring hos de ledende bettingselskapene som retter seg mot oss norske tippere som marked, vil du raskt oppdage at et stort antall av dem driver med en MGA-lisens. MGA står for Malta Gaming Authority, som altså er navnet på spillemyndighetene i EU-landet Malta. I løpet av de siste 15-20 årene har Malta etablert som Europas fremste sentrum for nettbaserte pengespill. Da kommer det neppe som en overraskelse at de lokale myndighetene anses som en av de mest troverdige og etterrettelige lisensutstederne i denne bransjen. 

Som du ser på listen i denne artikkelen, er det ikke rent få av de aller største og beste oddsselskapene som har blitt innvilget en MGA-lisens. Grunnen til at de mest seriøse foretakene gjerne vil kunne smykke seg med denne lisensen er at de vet at kundene for lengst har innsett at det er snakk om et sikkert kvalitetsstempel. 

Bettingsider med MGA-lisens

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Folkeriket logo

Folkeriket

LES OMTALE

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betway logo
1000 NOK

Rewards Club

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Informasjon om Malta Gaming Authority

Malta Gaming Authority ble etablert i 2001. Foruten online pengespill, regulerer instansen også Maltas øvrige spilling, sånn som spilleautomater, casino, lotterier og mer. 

MGA var tidlig ute med å prioritere lisensiering av nettopp spill på nettet. Helt siden oppstarten i 2002, har MGA-lisenser blitt utstedt til online bookmakere. Siden den gangen har MGA bygget seg opp en høy grad av kompetanse innenfor denne bransjen. Få instanser kan måle seg når det gjelder ekspertkunnskap og bransjeerfaring. Dette medfører at foretak som reguleres av Malta Gaming Authority, følges opp av folk som vet veldig mye om hvordan et nettbasert oddsselskap bør drives. På den måten kan vi som oddstippere slappe av i trygg forvisning om at myndighetene som har som ansvar å påse at spilleselskapene driver ansvarlig og trygt, og tilbyr oss rettferdige vinnersjanser, regler og vilkår, vet akkurat hva de gjør for noe. 

Lisensen er en av de eldste og klart mest velrespekterte i bransjen. At de sterkeste merkenavnene innenfor oddstipping stoler på MGA, og gjerne vil assosieres med denne lisensen, viser hvor høyt en MGA-lisens henger i dag.  

Lisensens viktigste fokusområder

En MGA-lisens utstedes til selskaper som har sine hovedkontor på Malta, og som er registrert som foretak på øya. Lisensen har en rekke fokusområder. Samtlige hjelper å påse at vi som oddsspillere får tilgang til trygg og rettferdig spilling, og at selskapene som står bak driver på en redelig måte. La oss nå ta en nærmere titt på de viktigste prioritetene til MGA, når det gjelder måten de regulerer pengespilling på Malta på. 

MGA prioriterer sikker spilling redelig drift

Dette er kanskje noe av det viktigste for spillere på nettet. Vi ønsker jo å ha med spilleselskaper å gjøre som lar oss spille på en trygg måte i sikre omgivelser. Noen av MGAs konkrete prioriteter når det gjelder dette punktet har vi her: 

  • Beskytte spillere under 18 år. MGA prioriterer alltid å sørge for at pengespill forbeholdes spillere som er gamle nok, og at aktive tiltak er på plass for å utestenge mindreårige. Alvorlige sanksjoner vil følge for selskaper som ikke overholder dette påbudet til punkt og prikke.
  • Beskytte problemspillere. MGA pålegger lisensmottakere å ha strenge retningslinjer når det gjelder spillere i faresonen. Selskaper bør by på selvutestengelsesmuligheter, innskudds- og taps-grenser og lignende.  
  • Markedsføring. MGA passer på at spillere ikke utsettes for misvisende reklame eller annen upassende markedsføring. Herunder også at reklame ikke skal myntes på mindreårige, eller rettes mot problemspillere. 
  • Personopplysninger. Alle selskaper som har en MGA-lisens må også har en forretningslisens fra Malta. Dette medfører at EU-regler gjelder for innhenting, oppbevaring, behandling og bruk av personopplysninger.
  • Sikre innskudd og uttak. MGA påser at oddsselskaper med MGA-lisens byr på trygge og pålitelige betalingsmetoder som gir spillerne tilgang til hurtige og sikre uttak og innskudd. Lisensutstederen har også ansvar for å forsikre at kontosaldo spillere har hos sitt online bettingselskap oppbevares trygt, i henhold til gjeldende lover og regler. 
  • Klageinstans. Hvis du som spiller hos et oddsselskap med en MGA-lisens mener du har blitt utsatt for et brudd på noen av lisensvilkårene (f.eks. et problem med en pengeoverføring, konflikt vedrørende utfallet av et spill, e.l.), kan du henvende deg direkte til MGA. De vil så behandle din klage, og eventuelt tale din sak overfor lisensmottaker. 

Det burde fremkomme ganske tydelig fra denne listen at en MGA-lisens er noe vi norske spillere bør være på utkikk etter når vi vurderer å åpne konto hos et bettingselskap på nettet. Merk særlig det siste punktet – klageinstans. Det byr på et ekstra lag av trygghet, all den tid spilling på nettet strengt tatt ikke er regulert av norske myndigheter i henhold til norsk lov, med mindre du holder deg til Norsk Tipping og Rikstoto. 

En MGA-lisens er forbeholdt etterrettelige foretak 

Vi understreker at en MGA-lisens har en enda mer lettvint og praktisk funksjon enn å hjelpe oss spillere med punktene vi inkluderte i avsnittet over. Det er at lisensen utgjør det mest åpenbare tegnet du kan finne på at et bettingselskap er 100% til å stole på. MGA gir ikke ut lisenser til hvem som helst – for å si det mildt. Altså, er det en betryggelse å vite at din bookmaker oppfyller kravene til en så kresen lisensutsteder som MGA. 

Hva må til for å innvilges en MGA-lisens?

Selskaper som ønsker å drive med en MGA-lisens må gå gjennom en krevende og rigorøs søknadsprosess. Den består bl.a. av de følgende stegene:

  1. En test for å påse at de som står bak foretaket kan vise til plettfri vandel, og er egnet for å drive med pengespill.
  2. Virksomhetens forretningsplan må godkjennes som bærekraftig på sikt. 
  3. Virksomheten oppfyller gjeldende juridiske og formelle krav for å ha en forretningslisens på Malta.
  4. Alle tekniske aspekter ved driften – f.eks. en online bettingplattform – har blitt testet grundig og er klar for å gå live. 

Er det trygt å spille hos bettingselskaper med lisens fra MGA? 

En MGA-lisens er et betryggende kvalitetstegn. En slik lisens gis kun til redelige foretak, etter en grundig søknadsprosess. MGA påser at regler og vedtekter følges i henhold til gjeldende lover på Malta. 

Formålet med MGA er først og fremst å påse at vi oddstippere kan hygge oss i trygge omgivelser på nettet. Det gjør instansen gjennom nær oppfølging av lisensmottagerne. Vi ser ingen grunn til ikke å anbefale spillsider som har lisens fra MGA, selv om du selvsagt bør se på andre aspekter enn kun lisensiering når du vurderer en online bookmaker. Det gjelder bl.a. tillitsvekkende kundestøtte, og et relevant tilbud av betalingsløsninger.

Publisert: 14/3/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.