Odds på Færøysk fotball

Betri deildin færøysk fotball odds

Færøysk fotball er kanskje ikke det mest kjente for nordmenn flest, men er du fotballelsker og savner direktesendt fotball er det bare å lese videre. TV2 har nemlig sikret seg rettighetene til å vise Færøysk fotball, og det betyr naturligvis også at det blir gøy å spille odds på Færøysk fotball.

Oddsobjekter på Færøysk fotball

Når du spiller odds på Færøysk fotball lar bettingselskapene deg spille på en rekke ulike oddsobjekter. Et oddsobjekt er en hendelse i kampen det er satt odds på, og som det er mulig å plassere penger på.

Odds på færøysk fotball finnes hos disse bettingselskapene:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Det vanligste oddsobjektet i fotball er naturligvis hvem som vinner kampen, men det finnes også mange andre oddsobjekter:

 • Hvilket lag vinner kampen?
 • Hvem vinner kampen?
 • Hvor mange mål scores totalt?
 • Hvor mange mål scorer vinnerlaget?
 • Hvor mange mål vinner vinnerlaget med?
 • Hvilken spiller vil bli banens beste?
 • Hvor mange gule kort blir det?
 • Hvilken spiller scorer først?

I tillegg er det vanlig å finne flere typer ekstraspill hos bettingselskapene som går på sesongen som en helhet.

Dette kan f.eks. være:

 • Hvem blir ligavinner?
 • Hvem blir toppscorer i ligaen?
 • Hvem rykker ned fra ligaen?

Dersom du er på jakt etter odds på Færøysk fotball vil du derfor få nok av alternativer nå som TV2 har sikret seg rettighetene til dette. Bettingselskapene som retter seg mot norske spillere vil garantert kaste seg rundt for å kunne tilby deg det beste av oddsobjekter på den Færøyske toppdivisjonen.

Live odds

Mange av bettingselskapene tilbyr også live odds på Færøysk fotball. Dette betyr at du har muligheten til å spille på ulike oddsobjekter mens kampene spilles. Oddsen forandrer seg hele tiden, og live odds gjør det mye morsommere å se på kampene.

Som du vil lese om under har TV2 nå skaffet seg rettighetene til å vise fotball fra den Færøyske toppdivisjonen direkte. Dette passer naturligvis perfekt med muligheten til å kunne spille live odds mens man nyter litt direktesendt fotball.

Oddsbyggere

De siste årene har også stadig flere bettingselskaper begynt å tilby oddsbyggere der du kan bygge din egen kupong med flere oddsobjekter fra samme kamp. En slik mulighet til å kombinere ulike oddsobjekter er veldig spennende, og gir deg muligheten til å øke oddsen og den potensielle størrelsen på gevinsten betraktelig.

Med oddsbygger på Færøysk fotball kan du f.eks. spille på at Havnar holder buret rent samtidig som de vinner kampen mot Vikingur med 3 mål.

Oddsfavoritter i årets Betri deildin

Skal du spille odds på Færøysk fotball er det naturligvis en fordel å vite hvem som anses som oddsfavoritter i årets Betri deildin.

Klaksvikar Itrottarfelag - fjorårets seriemester

Ikke overraskende er kanskje fjorårets seriemester Klaksvikar Itrottarfelag en av oddsfavorittene til å vinne ligaen også i 2020. Laget anses som ligaens rikeste lag, godt hjulpet av sponsoravtalen med JFK SeaFood. Dette er laget med det høyeste lønnsbudsjettet. Med flere viktige signeringer før sesongstart er dette en klubb som satser hardt på å forvare ligatittelen. Lagets beste spiller er Joannes Bjartalid, en 23-åring som i fjorårssesongen scoret like mange mål som alderen.

Boltfelagio 1936 - fjorårets andreplass

Boltfelagio 1936 er en annen oddsfavoritt i årets Betri deildin. Laget tapte siste seriekamp mot serievinneren i fjor, og ønsker nok å revansjere sesongen. Sist denne Torshavn-klubben vant ligaen var i 2015, og klubben har totalt 11 ligamesterskap.

Havnar Boltfelag - overlegen serievinner i 2018

Havnar Boltfelag er et annen hovedstadslag som er en klar oddsfavoritt i årets Betri deildin. Går også under navnet HB Torshavn. Dette laget vant ligaen overlegent i 2018, og hentet hele 73 poeng på 27 kamper. I år har laget fått ny dansk trener i Jens Berthel Askou. Gamletreneren tok dessverre med seg en av lagets beste spillere tilbake til Island, og har også mistet en annen god spiller (Ari Olsen) som reise tilbake til Danmark for å studere.

Vikingur Gøta - tidligere storhet med ny trener

En fjerde oddsfavoritt i årets Betri deildin er Vikingur Gøta. Dette er et av lagene som virkelig har etablert seg i toppen av Betri deildin de siste ti årene. Med to ligamesterskap i 2016 og 2017, samt fem cuptitler i 2009, 2012, 2013, 2014 og 2015 er dette er lag å følge med på. Laget har vært flinke til å ta vare på sine beste spillere som vant masse på midten av 2010-tallet, men ettersom spillerne begynner å bli eldre har laget begynt å slite mer. Med ny trener håper man likevel på nye triumfer.

Vikingur Gøta var det laget som scoret flest dødballmål i fjor, og har hentet flere spennende spillere fra Danmark til årets sesong.

Vikingur Gøta slo forøvrig ut Tromsø fra Europa League i 2014/2015-sesongen.

Nes Soknar Itrottarfelag - Færøyenes mestscorende spiller på laget

Nes Soknar Itrottarfelag er den femte oddsfavoritten vi tar med i årets færøyske liga. Klubben holder til i Runavik, og er den gamle klubben til legende-keeperen Jens Martin Knudsen, som var kjent for å spille med topplue.

Men selv Knudsen kommer i skyggen for toppscoreren Klæmint Olsen. Spilleren som er født med klumpfot, og som derfor bare har 10 prosent kapasitet i venstrebenet, har herjet i Betri deildin, og er tidenes mestscorende fotballspiller i den Færøyske toppdivisjonen. Dette er rett å slett en spiller du bare må oppleve.

Tidligere vinnere av Betri deildin

De regjerende mesterne av Betri deildin er Klasksvikar Itrottarfelag. Klubben har vunnet hele 18 titler, og er en av de mestvinnende klubbene på Færøyene, men klubben hadde ikke vunnet den øverste serien siden 1999 da de ble seriemestere i 2019.

Flest titler er det likevel Havnar Boltfelag som har vunnet, med hele 23 titler i den øverste divisjonen Betri deildin. Sistnevnte klubb er en av hovedstadsklubbene som har base i Torshavn. Havnar vant toppdivisjonen også i 2018, 2013, 2010 og 2009.

TV2 sikrer seg rettighetene til Færøysk fotball

For å glede alle fotballelskere som savner direktesendt fotball har TV2 nå sikret seg rettighetene til Færøysk fotball. Det er TV2 Sport 1 og TV2 Sumo som skal sende de første tolv serierundene fra den øverste divisjonen på Færøyene, som for tiden består av 10 lag.

Den første runden går av stabelen 9. mai kl. 16:00, og da er det Havnar som møter EB Streymur før AB Argir møter Vikingur kl. 18:00.

I en pressemelding avslører TV2 at de ikke sparer på kruttet i forbindelse med lanseringen av Færøysk fotball, og at de kommer til å sette alle profilene sine i sving. Hos TV2 vil du få både tabelltips, analyser, profiler og annet. Du får selvfølgelig også norske kommentatorer av kampene.

Slik fungerer Færøysk toppdivisjon

Betri deildin ble stiftet i 1942, og er rangert på en 53 plass av 55 plasser på UEFA-rankingen over ligaer i Europa.

Den Færøyske toppdivisjonen består av 10 lag som møter hverandre tre ganger hver sesong, noe som skiller seg fra andre europeiske ligaer der man normalt kun møter de andre motstanderne to en gang på hjemmebane og en gang på bortebane. En trekning finner sted før hver sesong for å avgjøre hvilke lag som skal ha en ekstra hjemmekamp. Tidligere ble dette avgjort med bakgrunn av klubbens prestasjoner i forrige sesong.

På slutten av sesongen vil to lag rykke ned fra og to lag rykke opp til den øverste divisjonen. På samme måte som i f.eks. spansk fotball kan klubbene plassere B og C-lagene sine i de lavere divisjonene, og det blir bare nedrykk om minst ett ikke-reservelag plasserer seg blant topp tre i den nest øverste divisjonen.

Tidligere pleide man å arrangere en opprykks/nedrykkskamp mellom laget som plasserte seg på 9. plass og 2. plass i de to øverste divisjonene. Dette ble imidlertid endret i 2005.

Vinneren går rett til kvalik i UEFA Champions League

Slik toppdivisjonen fungerer i dag blir vinneren av ligaen automatisk kvalifisert til den første kvalifiseringsrunden av UEFA Champions League, mens lagene som plasserer seg på 2. og 3. plass i Betri deildin får spille i den innledende runden av UEFA Europa League.

En siste plass i Europe League går til vinneren av Løgmanssteypio, som er en cup på lik linje med den norske norgescupen. Dersom dette laget allerede har kvalifisert seg går den siste plassen til laget som plasserer seg som nummer fire i Betri deildin.

Den Færøyske toppdivisjonen består av følgende lag:

 • Argja Bóltfelag
 • B36 Tórshavn
 • EB/Streymur
 • Havnar Bóltfelag
 • Ítróttarfelag Fuglafjarðar
 • Klaksvíkar Ítróttarfelag
 • NSÍ Runavík
 • Skála ÍF
 • Tvøroyrar Bóltfelag
 • Víkingur Gøta

Generelt om Færøysk fotball

Fotball er en nasjonalsport på Færøyene sammen med roing. I denne øynasjonen har fotball historie helt tilbake til 1800-tallet, men landets fotballforbund ble ikke opprettet før i 1979, og Færøyene ble ikke medlem av FIFA før i 1998.

Selv om Færøyene har lang historie med fotball så har landet aldri deltatt i et sluttspill i et VM, og det finnes faktisk bare to fotballbaner på øyene. Begge fotballbanene brukes som hjemmebane for landslaget. Den største fotballstadion heter Torsvøllur og ligger i hovedstaden Torshavn. Den litt mindre stadion Svangakaro ligger på Toftir, og denne fotballstadion blir gjerne omtalt som en av de mest naturskjønne i verden.

Færøyenes første fotballklubb ble stiftet i 1892, og i 1942 begynte man å arrangere et færøysk mesterskap i fotball for herrer. I begynnelsen var det kun én divisjon på Færøyene, Meistaradeildin, men etterhvert ble det tre ulike divisjoner. I dag heter den øverste divisjonen Betri deildin.

Siden 1955 har man også arrangert den årlige nasjonale cupen Løgmanssteypio, som er den viktigste cupen etter Betri deildin.

Publisert: 5/5/2020 · Sist oppdatert: 29/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.