Odds på Magnus Carlsen vs. Ian Nepomniachtchi

Odds på Magnus Carlsen vs. Ian Nepomniachtchi

Magnus Carlsen og Ian Nepomniachtchi skal endelig spille mot hverandre i sjakk-VM (World Chess Championship 2021). Etter tre år skal verdensmesteren Carlsen møte stormesteren Nepomniachtchi, og sjakk-entusiaster sitter med høye forventninger

I denne artikkelen får du alt du trenger å vite om odds på Magnus Carlsen vs. Ian Nepomniachtchi, viktig informasjon om kampen og ikke minst utøverne. Forventningene er i taket, presset er stort og oddsene høye.

Magnus Carlsen vs. Ian Nepomniachtchi – info om kampen 

Magnus Carlsen og Ian Nepomniachtchi skal endelig møtes i sjakk-VM, etter en 3 års lang ventetid. Grunnet COVID-19 har vi venter ekstra lenge på å få se oppgjøret mellom verdensmesteren og stormesteren. 

De to motstanderen møtes 26. November i Dubai for å spille «Game 1». Dette er et etterlengtet oppgjør mellom to spillere som har konkurrert med hverandre siden de først møttes i 2002. Sjakk har de siste årene være preget av pandemien, og derfor gleder mange seg til å se dette fysiske spillet. 

Både Carlsen og Nepomniachtchi kjemper om verdensmestertittelen i 2021. Grunnet pandemien måtte kandidatturneringen bli utsatt midtveis, noe som førte til at den første omgangen utsatt til 1. november i 2020. Deretter ble turneringen utsatt enda en gang, før den ble ferdigspilt i april 2021. 

Generell info 

I januar 2021 ble det offentliggjort at kampen skulle finne sted i Dubai, mellom 24. november og 16. desember. Dette er i forbindelse med Expo 2020. Magnus Carlsen skal spille mot Ian Nepomniachtchi 26. November. Kampene utspiller seg i Dubai og begynner 16:30 lokal tid. I Norge kan du følge med på kampene på NRK, her sendes de 13:30. 

Åpningsseremonien starter onsdag 24. november og spillerne må gjennom en Mediedag 25. november før Kamp 1 (Match 1) starter.

Her er en fullstendig liste over kampene du har å se frem til:

 • 26. november: Kamp 1
 • 27. november: Kamp 2
 • 28. november: Kamp 3
 • 30. november: Kamp 4
 • 1. desember: Kamp 5
 • 3. desember: Kamp 6
 • 4. desember: Kamp 7
 • 5. desember: Kamp 8
 • 7. desember: Kamp 9
 • 8. desember: Kamp 10
 • 10. desember: Kamp 11
 • 11. desember: Kamp 12
 • 12. desember: Kamp 13
 • 14. desember: Kamp 14
 • 15. desember: Avslutningsseremoni eller tiebreak
 • 16. desember: Avslutningsseremoni dersom det blir tiebreak dagen før

Oddsobjekter på kampen 

Selv om populariteten til sjakk har økt de siste årene, har vi ikke like mange oddsobjekter på dette spillet som i andre tradisjonelle sporter. Sjakk er nemlig et relativt nytt tilskudd i odds-verdenen, men det finnes muligheter for de som vil tippe før partiet, under spillet eller på hele turneringen. Du vil finne odds på alle de største sportsbookene og bettingsidene i Norge.

Før partiet

Mange velger å tippe odds før partiet og turneringen starter. Her kan du blant annet tippe på hvem du tror vinner det kommende partiet. Hvis du følger aktivt med på sjakk og har kunnskap om utøvernes tidligere kamper og partier, har du nok også en formening om hvem du tror vinner kampen.

Er det Magnus Carlsen eller Ian Nepomniachtchi som stikker av med seieren? Eller kanskje det blir uavgjort? Tipper du rett kan det vanke store gevinster. Det er ingen tvil om at presset er stort på Magnus Carlsen, som nå skal forsvare sin VM-tittel mot en ekte rival.

Underveis i partiet

Ser du sjakk-kamper og turneringer på NRK? Da har du nok fått med deg den kjente pilen som viser analysen fra datamaskinen. Pilen indikerer hvem som styrer det gitte partiet og dette har mye å si for oddsen. Når partiet og spillet arter seg kan du altså legge inn spill, alt ettersom hva pilen viser og hvor lang tid utøveren bruker på hvert trekk.

Vinner av turneringen 

Til slutt kan du tippe på hvem som vinner hele turneringen. Dette er uten tvil det mest populære oddsobjektet når det kommer til sjakk, selv om erfarne sjakk-spillere og tippere også kombinerer med spill før og under partiet.

Det er svært vanlig at partier ender i remis, noe som kan gjøre det vanskelig å finne de store beløpene før og etter partiet. De gode oddsene ligger vanligvis på hvem som vinner hele turneringen. Har du fulgt med på møtene mellom Nepomniachtchi og Carlsen tidligere? Da vet du kanskje hva du skal tippe på allerede.

Kort om utøverne 

Magnus Carlsen er en regjerende verdensmester og vant verdensmesterskapet i sjakk 2018. Ian Nepomniachtchi vant kandidatturneringen i 2021 og kjemper nå om tittelen som verdensmester. 

Nepomniachtchi og Carlsen er jevngamle, noe som gjør møtet ekstra spennende. Carlsen skal nå forsvare sin tittel, mens Nepomniachtchi er sulten på å ta over. Dette er to rivaler som har møttes flere ganger tidligere, den første gangen var i 2002.Før den store begivenheten begynner skal vi se nærmere på hvem spillerne er.

Magnus Carlsen

Den norske sjakkmesteren Magnus Carlsen har du nok hørt om tidligere. Hans fulle navn er Sven Magnus Øen Carlsen, og han ble født i Tønsberg 30. november 1990. Carlsen ble verdensmester i sjakk for første gang i 2013, og har deretter forsvart sin tittel i 2014, 2016 og 2018. 

Tidligere har han også vunnet VM i lynsjakk og hurtigsjakk flere ganger. Carlsen har den høyeste FIDE-ratingen gjennom tidene, noe han klare å oppnå allerede i 2013. Som 13-åring fikk han tittelen «stormester», noe som gjorde han til den nest yngste stormesteren på det tidspunktet.

 • Alder: 30 år
 • Nasjonalitet: Norge
 • FIDE rating: 2855
 • FIDE rank: 1

Ian Nepomniachtchi

Ian Nepomniachtchi, også kalt Jan Aleksandrovitsj Nepomniachtchi, er en 31 år gammel sjakkspiller fra Russland. Han ble født 14. juli 1990 i Brjansk og i 2010 ble han kåret til russisk mester. Nepomniachtchi har studert ved Russian State Social University og bærer i dag tittelen som «Stormester».

 • Alder: 31 år
 • Nasjonalitet: Russland
 • FIDE rating: 2782
 • FIDE rank: 4
Publisert: 26/11/2021 · Sist oppdatert: 26/11/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.