Odds på Serie A 2019/2020 – Våre tanker

Juventus er nok en gang den store favoritten på oddsen til å vinne Serie A. Kan Carlo Ancelottis Napoli eller Antonio Contes Inter utfordre dem i år?

Med en odds på 1,43 for Juventus-seier hos Betsafe i sesongens første kamp er det ingen tvil om hva bookmakerne mener. Dette indikerer at det er omtrent 70% sjanse for Juventus-seier, men det er mange grunner til å være litt mer forsiktige i år. Napoli har opprettholdt en imponerende kontinuitet over mange år og Inter har rustet opp kraftig før årets sesong – mens Juventus har byttet ut den solide treneren Max Allegri med en langt mer offensiv og usikker Maurizio Sarri.

Hvis vi starter med det siste, så er Sarri en trener som på ingen måte passer inn Juventus’ tradisjonelle og konservative tilnærming til fotball. Der Juventus historisk har vært opptatt av defensiv trygghet, har Sarri nå innført en svært ballbesittende spillestil hvor vakkert angrepsspill og gode relasjoner står i høysetet. Dette trenger ikke å være negativt, men klarer den nåværende troppen å omstille seg i løpet av én sommer? Troppen er forsterket med spillere som Matthijs de Ligt, Aaron Ramsey og Adrien Rabiot, men øker de toppnivået eller forsterker de bare bredden?

Skal man tro bookmakerne er det Inter og Napoli som er hovedutfordrere, med henholdsvis 6 og 7 i odds. Inter har brukt over €100 millioner netto på overgangsmarkedet i sommer, hvor Romelu Lukaku fra Manchester United er den største signeringen. Lukaku er en spiller Antonio Conte har ønsket seg i lang tid, og det er derfor god grunn til å tro at han vil passe godt inn i systemet. Når vi snakker om Conte, så er han ny Inter-trener for sesongen, etter å ha hatt et friår. De to siste gangene han har overtatt en klubb har det endt med umiddelbar suksess – først seriemesterskap med Juventus og deretter seriemesterskap med Chelsea. Klarer han det nok en gang, med et Inter-lag som har revolusjonert spillerstallen i sommer?

Lenger sør i Italia sitter den gamle ringreven Carlo Ancelotti med hovedansvaret for Napoli, som har tatt andreplassen i Serie A tre av de fire siste årene. I motsetning til Inter, satser Napoli på kontinuitet og har få utskiftninger i laget fra år til år. I sommer har de likevel forsterket forsvaret med den greske stopperen Kostas Manolas fra AS Roma. Han forventes å danne et av Europas aller sterkeste stopperpar sammen med Kalidou Koulibaly. De har dessuten hentet Hirving Lozano fra PSV for €38 millioner, som er en solid offensiv forsterkning.

Dersom du ønsker å satse på Milan eller AS Roma kan du få igjen hele 26 og 34 ganger pengene dine, så det er tydelig hvilke lag bookmakerne holder som favoritter. Skal vi tro bookmakerne vil også alle de nyopprykkede lagene rykke rett ned igjen. Verona, Lecce og Brescia gir henholdsvis 2,00, 2,50 og 5,50 ganger pengene for nedrykk. Her kan det være verdt å merke seg at Brescia har signert bråkebøtta Mario Balotelli, som når som helst i sesongen kan finne på å bli en verdensklassespiller.

Når det kommer til sesongens toppscorer, bør det ikke komme som noen overraskelse at Cristiano Ronaldo er favoritten med 2,7 i odds hos Betfair. I fjor måtte han sett se seg slått av både Fabio Quagliarella hos Sampdoria, Duvan Zapata hos Atalanta og Krzysztof Piatek hos AC Milan, som i skrivende stund gir 10, 11 og 5,5 i odds. Andre spillere med potensiale til å bøtte inn mål i år er tidligere nevnte Romelu Lukaku til 8 i odds og Edin Dzeko – som noe overraskende signerte ny kontrakt med AS Roma – til hele 21 i odds. Edin Dzeko ble toppscorer i Serie A i 2016-2017-sesongen med 29 mål. Likevel ligger mye til rette for Ronaldo, med offensiv Sarri-ball og ett års verdifull erfaring fra Serie A.

På tampen kan vi se på et annet interessant bet. Som tidligere nevnt har Brescia hentet Mario Balotelli; potensielt en av Serie As beste angripere. Fra før av har de den langhårede midtbanespilleren Sandro Tonali, som sammenlignes med Andrea Pirlo og er ønsket av hele Italia, og Alfredo Donnarumma. Donnarumma har vært en notorisk målscorer i Serie B i flere sesonger og endte forrige sesong som toppscorer. Spal kan derimot være betydelig svekket, etter å ha solgt sin antatt beste og viktigste spiller, Manuel Lazzari, til Lazio. En mulighet kan derfor være å spille på at Brescia beholder plassen og at Spal rykker ned til en samlet odds på 4,65.

Uansett hvordan det går, bør vi være forberedt på overraskelser. Serie A leverer alltid underholdning, både for bettinginteresserte og ordinære fotballinteresserte. Og for bettinginteresserte vil det alltid dukke opp muligheter underveis i sesongen. Buona fortuna!

Publisert: 24/8/2019 · Sist oppdatert: 29/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.