Odds på Shanghai Masters

Ronnie O’Sullivan har vunnet Shanghai Open de to siste årene og er oddsfavoritt også i år. Kan han ta sin tredje tittel på rad og fjerde totalt?

Som så mange ganger før er Ronnie O’Sullivan favoritt til å vinne med 3 i odds hos Unibet, men ikke med stor margin. Like bak ham finner vi nemlig Judd Trump, som toppet en meget god fjorårssesong med å bli verdensmester for aller første gang. Med det topper han også verdensrankingen foran nettopp nevnte Ronnie O’Sullivan. Dersom du har tro på Judd Trump kan det gi deg 3,75 ganger pengene.

Noen av våre foretrukne på odds:

Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Mer informasjon: Her får du mer info om odds og betting på snooker

Kan Ronnie holde hodet kaldt?

Innen snooker er det mer eller mindre opplest at Ronnie O’Sullivan er den beste spilleren – og at han har vært det i mange, mange år. Også hans argeste konkurrenter har langt på vei innrømmet dette, men det betyr ikke at han vinner alt han stiller opp i. Så langt derifra.

Til tross for at O’Sullivan er den beste, raskeste og mest populære er han også en notorisk humørspiller, som i løpet av kort tid kan senke nivået sitt til det komiske. Og dette vet enkelte av hans motstandere å utnytte.

Hjemmehåpet Ding

Ting har nok ikke gått helt den veien Ding Junhui hadde håpet de siste sesongene, men når det er snakk om Shanghai Masters er det vanskelig å komme utenom mannen som virkelig gjorde snooker populært i Kina. Til tross for at han kun er ranket som nummer ni i verden, skal vi ikke glemme at han har vunnet denne turneringen to ganger tidligere.

Det er også verdt å merke seg at semifinaleplassen i fjor faktisk er noe av det bedre han har prestert de siste sesongene. Ekstra interessant blir det kanskje når Unibet gir hele 21 ganger pengene for Ding-seier.

The Thunder from Down Under

I et sjikt litt bak nevnte O’Sullivan og Trump finner vi den (Fake?) blonde australieren Neil Robertson til 7,5 i odds. Robertson er helt i toppen når det gjelder å sanke 100-break og hadde i fjor sin kanskje aller beste sesong hittil i hans karriere med tre rankingtitler.

Enda litt lenger ned på lista finner man travere som Mark Allen, Shaun Murphy og John Higgins til henholdsvis 11, 13 og 15 i odds. Har du tro på at den unge og offensive Jack Lisowski kan overraske vil det også gi deg 15 ganger pengene hos Unibet.

Kinesisk oddskrutt

Dersom du virkelig har lyst til å cashe inn og har unormalt stor tro på hjemmebanefordelen, finnes det to kinesiske karer som kan finne på å overraske på hjemmebane. Den ene er Liang Wenbo, som etterhvert har blitt et relativt kjent navn blant faste snooker-seere. Etter en veldig god 16/17-sesong, hvor han blant annet vant English Open, har det dessverre ikke vært noen god utvikling og dette reflekteres i oddsen på 67.

Dersom Xiao Guodong skulle gå hele veien vil det være en enda større bombe; en bombe som prises til 101 ganger pengene. Xiao Guodong hadde en nokså god sesong i fjor, med semifinale i World Grand Prix og kvartfinale i World Open, men 30-åringen har ennå ingen seire av betydning å vise til.

Litt praktisk info til slutt

Shanghai Masters er en relativt ny turnering og ble arrangert for aller første gang i 07/08-sesongen. Dette var da Kinas andre rankingturnering, som et resultat av sportens kraftige vekst i Kina. Mye av denne vekster kan de takke nevnte Ding Junhui for. Turneringen har siden 2018 hatt 24 deltakere.

Til tross for at vi befinner oss i Kina, har Shanghai Masters blitt vunnet av en brite hele åtte av ni ganger. Den dårligst rankede spilleren som har vunnet er Kyren Wilson, da han i 2015 vant som nummer 54 i verden. Xiao Guodong er til sammenligning ranket som nummer 24 i verden.

Dersom noen har spørsmål angående Norges alibi i snookerens verden, Kurt Maflin, så deltar ikke han. Turneringen sendes som vanlig på Eurosport. Den avsluttes søndag 15. september og har totalt 750 000 pund i premiepenger, hvorav 200 000 pund går til vinneren.

Publisert: 10/9/2019 · Sist oppdatert: 29/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.