Langoddsen

I dag består Norsk Tipping sin oddsportefølje av Langoddsen, Liveoddsen og Oddsbomben. Av disse tre har Langoddsen vært med helt siden starten, og er oddsspillet det omsettes mest på. Langoddsen gir mange daglige spillmuligheter, og er man engasjert i en idrett er det raskt og enkelt å plassere bets på kamper og sportsarrangementer. Forhåpentligvis øker man også saldobalansen på kontoen.

Spill tilsvarende Langoddsen og start med en solid bonus:

Visa innskudd
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Langoddsen skjermbilde fra Norsk Tipping

Slik spiller man på Langoddsen

På Langoddsen er minsteinnsatsen 10 kroner. Deretter kan dette økes krone for krone opptil 500 kroner per rekke. Det spilles til fastsatte odds, men disse kan forandre seg frem til spillet avsluttes. Det er oddsen på tidspunktet man spiller som gjelder i forhold til beregning av premier.

Spill på en rekke enkeltbegivenheter samtidig

Det kan spilles på mange enkeltbegivenheter, men man kan ha inntil 10 spillobjekter på samme rekke. Da kalles det dobbel, trippel, firling og så videre. For å vinne må man ha alle riktig på rekken. Det kan også spilles systemspill som Dobbelsystem (3-6 objekter), Trippelsystem (4-7 objekter) og Firlingsystem (5-7 objekter). Ved systemspill må man ikke ha alle valg riktig, og på disse vinner man med henholdsvis 2, 3 og 4 riktige. Ved systemspill kan man vinne flere ganger på samme spill.

Hvor mye man vinner på Langoddsen kommer an på oddsbetingelsene og hvor mye man spilte for. Har man satt en tusenlapp på en firling kan en tenkt gevinst bli på (1,25*2,15*1,85*1,16)*1000 = 5767,38 kroner.

Mange aktører med lignende oddsspill

Selv om det bare er Norsk Tipping som kan tilby oddsspill i Norge, har den teknologiske utviklingen medført at spillselskapet langt i fra har monopol på slike spill overfor norske spillere. Spillmulighetene på Langoddsen er noe man finner i rikelig monn hos de fleste utenlandske bettingselskaper.

Disse selskapene er det mange av, og enkelte av dem har ekstra fokus på sporter som er populære i Norge. Seriøse og anerkjente selskaper blant nordboere er for eksempel Betsson og Unibet, i tillegg til for eksempel NordicBet og Coolbet.

Mer om Langoddsen

De som er god bevandret innenfor oddsspilling vil kjenne seg igjen med Langoddsen. Det er den tradisjonelle måten å spille odds på med faste odds. Alt spill skjer før en idrettsbegivenhet starter. Det vil si at om man ønsker å plassere et veddemål på en konkret konkurranse så må det skje innen et visst tidspunkt. Ellers er det for sent. Da er eventuelt Liveoddsen redningen for spill på den konkrete konkurransen. Det kan spilles på mye og det handler om å spille på riktig utfall av en idrettsbegivenhet.

Hos Norsk Tipping er hovedfokus på fotball, ishockey og håndball. Det betyr tusenvis av spillmuligheter i alle de store ligaene. I tillegg kommer øvrig sport som golf, tennis, sykkel og basketball, og ikke minst alt som handler om "norske" vinteridretter. Vil man spille head to head på hvem som gjør det best av Gjøvik og Heming under lagsprint kvinner i ski-NM så får man selvsagt det.

Fotball den mest populære Langodds-sporten

I fotball, den klarte største sporten på Langoddsen, kan enkelte kamper by på mer enn tretti forskjellige spillmuligheter. Selvsagt kan det spilles på hvordan kampen ender. Om det blir hjemmeseier, borteseier eller uavgjort, og det samme kan gjøres til pause. Det kan spilles på hvor mange mål et lag ligger over eller under ved pause og ved fulltid. Det kan spilles med handikap og på det eksakte resultatet i scoringer. Man kan spille på om det blir rødt kort, straffespark, eller om det første målet scores før det er gått 10, 20 eller 30 minutter. Videre kan man også spille på om begge lagene scorer og i hvilken omgang det scores flest mål eller om det blir like mange mål i hver av omgangene. Det kan også plasseres langspill på hvem som vinner ligaer, cup-turneringer og hvem som blir toppscorer i ligaene.

I lagidretter hvor det spilles kamper vil det med andre ord være et stort utvalg av spillmuligheter. I individuelle idretter kan det spilles på hvem som vinner, og om en utøver ender på plassene 2 til 3 samt head to head. Andre spesialspill vil også dukke opp. For å holde oversikt over alle muligheter er man bare nødt til å følge med på hva som tilbys.

Langoddsen gjennom årene

Grunnlaget for Langoddsen kom på plass i november 1993 da Norsk Tipping fikk tillatelse til å tilby oddsspill i Norge. Dette kom på plass 1. februar i 1994. Fra starten av tilbød spillselskapet de tre oddsspillene Langoddsen, Vinneroddsen og Resultatoddsen. De fleste som kan litt norsk idrettshistorie vet at OL på Lillehammer startet i midten av februar 1994. Dermed behøver man ikke være rakettforsker for å skjønne at alle disse oddsspillene fikk en flying start.

Milepæler og bemerkninger

I uke 22 i 1994 var de som spilte på Langoddsen heldige eller dyktige med spillene sine. Da måtte Norske Tipping betale ut mer i premier enn hva det var spilt for på Langoddsen med en tilbakebetaling på 133%. I november 1994 passerte ukesomsetningen på Langoddsen for første gang 10 millioner kroner. EM-kvalifisering i fotball og store utbetalinger uken før fikk oddsspillerne til å satse litt ekstra.

I 1995 ble det satt enda flere rekorder. I september/oktober førte Rosenborgs deltakelse i Champions League til at ukesomsetningen på Langoddsen passerte 15 millioner kroner. Og hva er vel adventstid uten håndballjentene i et stort mesterskap. I desember ble VM-kampen mellom Sverige og Danmark den første enkeltkampen som omsatte for over en million kroner.

April 1997 var en dårlig måned for de som spilte på Langoddsen. Da førte mange overraskende resultater i tysk, italiensk og engelsk seriefotball til at premieutbetalingene nådde en bunnotering. Kun 16 prosent gikk tilbake til spillerne i form av premier. Under fotball-VM i 1998 omsatte Norges åpningskamp mot Marokko for 1,4 millioner kroner på Langoddsen.

Julen 1998 var en herlig tid for de som spilte fotball på Langoddsen. Det ble ingen overraskelser i seriekampene i Skottland og England. Spillerne kunne glede seg over tidenes premieutbetaling på Langoddsen. Med en tilbakebetalingsprosent på 193,31 gikk nesten 28,5 millioner kroner tilbake til spillerne. Dermed begynte 1999 sterkt med ny omsetningsrekord på Langoddsen i kampen mellom Manchester United og West Ham. Hele 1.606.734 kroner ble det spilt for.

Midtuke- og helgeprogram utvides

4. desember 2001 ble det åpnet opp for at man kan spille på singler og dobler. Singler på utvalgte kamper og doble på alle. I midten av oktober 2004 utvides helgeprogrammet til to programmer med 60 kamper slik at man får 120 spillobjekter i helgene. Midt i november utvides både midtuke- og helgeprogrammet til 117 kamper. Dermed får helgeordningen med 2 x 60 kamper en kort levetid. Til OL i Torino i 1996 innføres det også spillmuligheter på individuelle konkurranser på Langoddsen. I starten er dette spill til faste odds på den beste av tre utøvere.

I august 2007 innføres det et nytt helgeprogram med 2 x 117 spillobjekter, og i september 2008 skjer det samme med midtukeprogammet. Dermed kan det ukentlig spilles på hele 4 x 117 spillobjekter på Langoddsen. I november 2012 lanseres nye Langoddsen på en ny teknisk plattform. Det innebærer tilnærmet ubegrenset antall spillobjekter på mobil og internett. Papirversjonen hos kommisjonærene består av et program med 250 objekter to ganger i uken.

Publisert: 03/04/2019 · Sist oppdatert: 21/03/2022