Oddsen

Sportsbetting er i vinden som aldri før. Mange spiller hos de eneste aktørene som har tillatelse til å tilby dette i Norge: Norsk Rikstoto i hestesport og Norsk Tipping på all annen sport.

Oddsen forside, Norsk Tipping

Av disse to er det Norsk Tipping som er den store aktøren, og innenfor oddsspill tilbys det tre forskjellige varianter som går under fellesbetegnelsen "Oddsen". Det er Langoddsen, Liveoddsen og Oddsbomben. Her er det mange spillmuligheter hver eneste uke, men samtidig er det mange av dem som holder på med betting som også spiller hos utenlandske bettingselskaper.

Prøv oddsspill hos andre spillselskaper

Det er mange bettingselskaper på nettet som tilbyr det samme eller noe lignende som oddspillene til Norsk Tipping. Tilsvarende Langoddsen og Liveoddsen finner man hos de aller fleste spillselskapene. Tjenester lignende Oddsbomben derimot, er ikke like vanlig. Ønsker man denne kan man lage den selv i kombinasjonsspill. Dermed er det mange muligheter om man vil spille til andre oddsbetingelser hos andre aktører.

Andre anerkjente bettingselskaper for norske spillere er:

Visa innskudd
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betway logo
1000 NOK

Rewards Club

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Norsk oddsspill siden 1994

Norsk Tipping har i dag altså tre forskjellige oddsspill i porteføljen med Oddsbomben, Liveoddsen og Langoddsen. Selskapet fikk tillatelse til oddsspill i november 1993, og den første runden med oddsspill kom på plass to uker før OL på Lillehammer i februar 1994. At norsk oddsspill fikk en flying start er å ta forsiktig i. Samtidig med med innføringen av Oddsen ble spillet Måltips fjernet for å redusere antallet statlige spill.

Gjennom årene har det vært forskjellige varianter og navn på oddspillene frem til de tre man har i dag. Ved lanseringen hadde man Langoddsen, Vinneroddsen og Resultatoddsen. I år 2000 innførte man to ukentlige oddsprogrammer, men i takt med utviklingen er dette nå utviklet til mange ukentlige spillmuligheter. I desember 2001 ble spill på singler og dobler innført. I 2002 ble Resultatoddsen byttet ut med Oddsbomben, og i mai 2016 forsvant Vinneroddsen på grunn av lav omsetning. Imidlertid kom Liveoddsen på plass under EM i fotball i juni 2016, slik at selskapet fremdeles hadde tre forskjellige oddsvarianter i porteføljen.

Rekorder på Oddsen

Som nevnt fikk oddsen en særdeles god start i forbindelse med de olympiske lekene på Lillehammer. Under den andre uken av OL ble det satt en omsetningsrekord på Vinneroddsen på 3 055.000 kroner, som stod seg helt til spillet ble avviklet.

Andre rekorder

  Kort om dagens tre oddsspill

  Gjennom årene har altså Norsk Tipping hatt to oddsvarianter som har gått inn i historiebøkene. Samtidig er Resultatoddsen og Vinneroddsen blitt erstattet med Oddsbomben og Liveoddsen slik at det hele tiden har vært tre forskjellige typer oddsspill å velge mellom. Langoddsen har vært med siden første uke i 1994, men også dette spillet har gått igjennom en stor utvikling når det kommer til mengden av spillmuligheter.

  Langoddsen

  Dette er en spillvariant hvor man spiller på enten kamper eller andre typer konkurranser. Spillet skjer før konkurransen starter. Man spiller til faste odds, men disse kan forandre seg før idrettbegivenheten starter. Det er oddsen på spilltidspunktet som gjelder ved en eventuell gevinst. Minsteinnsatsen i spillet er 10 kroner. Det kan spilles både singel- og kombinasjonsspill. Systemspill er også mulig.

  Liveoddsen

  Dette er oddsspill mens kamper og konkurranser pågår, og det vil ofte være mange åpne spill på en og samme tid. Oddsen endrer seg hele tiden i takt med det som skjer på idrettsbanen, og det er odds på spilltidspunktet seg gjelder. Minsteinnsatsen er 10 kroner og man kan spille både singelspill og kombinasjonsspill. Det siste kalles rekke i denne sammenhengen.

  Oddsbomben

  I Oddsbomben er det en daglig kombinasjon som består av enten tre fotballkamper eller to ishockey eller håndballkamper. Man spiller på riktig sluttresultat i scoringer og ikke selve utfallet av kampen. Man må ha alle kampene riktig for at man skal vinne. Man kan velge inntil ti scoringer for hvert lag. Antall rekker det spilles for multipliseres med en innsats mellom 1 og 100 kroner for å komme frem til totalprisen på spillet. Maksimalt antall rekker er tusen. Det er ikke faste odds, så hvilke odds man spiller til kommer an på målkombinasjonene.

  Hvordan spille odds hos Norsk Tipping?

  Det enkleste er å spille på nettet. Det finnes fremdeles fysiske kuponger som kan leveres hos den lokale kommisjonæren, men det er mange flere spillmuligheter ved online spill. Samtidig er det også mye enklere og mer fleksibelt.

  Les mer om Norsk Tipping sine bettingtjenester nedenfor:

  Publisert: 28/03/2019 · Sist oppdatert: 21/03/2022