Betradar

Betradar

Betradar er en markedsledende leverandør av tjenester til online bookmakere. De byr på sportsdata, analyse av sportsdata, og løsninger som gjør det mulig å dra nytte av denne typen informasjon kommersielt. 

Betradar er del av Sportradar som er en norsk suksesshistorie. Selskapet ble grunnlagt i Trondheim i 2000, som Market Monitor AS. Etter at det ble overtatt av Sportradar i 2007, kom navneskiftet. Foretaket har nærmere 2000 ansatte og omsetter for mer enn 200 millioner euro årlig. 

Informasjon om selskapet Betradar

Betradar ble startet av et par entreprenører med bakgrunn fra NTNU for mer enn 20 år siden. Veksten har siden vært sensasjonell. Hovedkontoret ligger nå i Sveits, men selskapet ansetter fremdeles godt over 100 medarbeidere på kontorer i Oslo og Trondheim. 

Eierselskapet Sportradar leverer en rekke forskjellige tjenester innenfor sportsdata og analyse. Betradar er den delen av selskapet som er rettet mot online spillmarkedet. Helt spesifikt, holder Betradar fokus på følgende tjenestetilbud: 

 • Odds før avspark – odds på eventer før de starter
 • Live data tjenester – fortløpende oppdateringer fra events 
 • Live odds tjenester – oppdaterte odds i henhold til hendelser i gjeldende events 
 • Verktøy for betting-simulering – gjør bookmakere i stand til å tilby odds på simulerte events 
 • Live streaming tjenester – gjør det mulig å vise direkte bilder fra en evnet hos en bookmakers nettsider 
 • Innovative betting-løsninger – interaktive oddsmenyer som lar bookmakere tilby sine egne unike oddsprodukter til kundene 
 • Betting-løsninger for e-sport – unike produkter og tjenester som gjør bookmakere i stand til å tilby oddstipping også på e-sport

En av de store styrkene til Betradar er antall forskjellige typer sport de dekker. Her snakker vi om mer enn 750 000 events innen over 80 idretter fra hele jordkloden. De gir odds på 550 ligaer i 120 forskjellige land, og dekker i alt omtrent 4400 konkurranser (seirer, mesterskap, turneringer, m.m.).  

Eierselskapet, Sportradar, er blant de viktigste operatørene i verden når det gjelder formidling av sportsdata. De er for eksempel eneleverandør av datatjenester av denne typen for flere viktige serier, sånn som NHL, MLB og NBA i USA. Ja, NFL har kjøpt seg inn på eiersiden, og det samme har NBA-legenden over alle – Michael Jordan. Det skulle vel si sitt om kvalitet, både hva gjelder etterrettelighet og hurtige oppdateringer. Sportradar distribuerer oppdateringer fra mer enn 325 000 sportseventer, og mange av dem blir analysert og formidlet for bruk av bettingselskaper gjennom Betradar.

I tillegg driver Sportradar avanserte analyseprogrammer som brukes av mange av de største fotballigaene rundt om i verden for å avdekke kampfiksing. Med andre ord kan ingen betvile kvaliteten på dataene Betradar har tilgang til, både når det gjelder formidling av oppdatert informasjon og oddssetting for sine klienter. 

Betradar byr også på betting-løsninger som kan skreddersys for den enkelte nettside. Det medfører at bookmakere i forskjellige markeder, med varierende preferanser, kan bygge et oddstilbud som passer for sine kunder. Altså vil forskjellige bettingselskaper som bruker Betradar by på høyst forskjellige brukeropplevelser for kundene. 

Bettingselskaper som benytter Betradar

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Betradar er et stort selskap innenfor oddssetting, data og analyse. I begynnelsen var Norsk Tipping en viktig klient. Siden har foretaket vokst hurtig, og antall klienter skutt i været. I dag benytter om lag 900 bookmakere i mer enn 120 land på 5 kontinenter selskapets tjenester.

Blant de mange prominente navnene på kundelisten, finner vi flere av de globale markedslederne. Deriblant selskaper som har mange fornøyde kunder også her til lands. Noe som kjennetegner Betradars klienter er at menyene deres er svært rikholdige, og man kan se live dekning av mange events via nettsiden til selskapet. Nøyaktig hvilke events som er tilgjengelige, avhenger utfra hvor man befinner seg i verden. Live streaming og liveodds er nemlig blant denne leverandørens aller sterkeste punkter.

I Norge har Norsk Tipping vært en langvarig kunde siden begynnelsen for over 20 år siden. Det samme gjelder andre statlige tippeselskaper. Her snakker vi altså om foretak som har store ressurser, og høy prestisje. For dem er nøyaktighet og etterrettelighet uvurderlig. Da er det et kvalitetstegn når de velger Betradar. 

Hvis vi ser på andre virksomheter enn bookmakere, blir klientlisten meget imponerende. Vi har allerede sett at de store amerikanske sportsligaene benytter selskapet til innsamling og distribusjon av data. Foruten NHL, MBA, NBA og NFL, gjelder det også MLS og Nascar. 

Nyhetsformidlere som Fox News stoler også på data fra Betradars eierselskap. Det samme gjelder Google. Også Facebooks offisielle sportsdekning er basert på oppdateringer fra Sportradar. Her er det med andre ord ingen tvil om at virksomheter som prioriterer best mulig sportsdata, stoler på denne leverandøren. Igjen, kan vi se det som et trygt tegn på at oddssetterne og analytikerne til Betradar har tilgang til den beste, mest hurtig oppdaterte informasjonen som finnes. 

Betradar sine største konkurrenter

Med sine mer enn to tiårs fartstid og 900 bookmakere på kundelista, er Betradar et stort selskap innenfor sitt marked. Det vil si at de viktigste konkurrentene er de øvrige markedslederne, sånn som: 

 • Betgenius – britisk leverandør av odds, data og analyse. Mer enn 300 bookmakere på kundelisten. Dekker over 240 000 events. 
 • Stats Perform – Ledende selskap innen analyse av sportsdata. Eier blant annet OPTA, et veldig sterkt merkenavn innen fotballdata. Har flere hundre bettingselskaper blant sine partnere. 
 • Kambi Group - Startet som Unibets egen oddsleverandør. Er nå et selvstendig odds- og analyseforetak som leverer sine tjenester til mange online bettingselskaper.

Sikkerhet og lisens

Betradar er offisielt registrert i Sveits, og driver i henhold til landets regelverk og lover. Alle bettingselskaper som benytter seg av selskapets tjenester innehar lisenser fra sine respektive utstedere, avhengig av hvor i verden de befinner seg. 

Betradar har mottatt en rekke hedersbevisninger som illustrerer at dette er en troverdig og seriøs markedsaktør. På merittlisten finner vi blant annet bransjeutnevnelser som: 

 • Årets beste live stream-leverandør
 • Årets beste sportsbetting-leverandør
 • Årets beste live streaming produkt 
 • Årets beste virtuelle fotball produkt
 • Årets beste sportsdataleverandør
 • Årets beste fotballdataleverandør

Her skal altså ingen være i tvil om at Betradar nyter en høy stjerne blant eksperter fra data, odds og analyse. Selvsagt utgjør dette et durabelig kvalitetstegn for dette norske foretaket, som også har blitt utnevnt til årets bedrift i Trondheim.

Publisert: 10/3/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.