OpenBet

OpenBet

OpenBet er en verdensledende leverandør av teknologi, løsninger og tjenester for nettbaserte bettingselskaper. Foretaket er britisk, og ble opprettet allerede i 1996. Med andre ord har vi her med en svært veletablert aktør å gjøre innenfor igaming.

Dette selskapet utvikler og driver plattformene du bruker til å spille via når du besøker en lang rekke leddene online bookmakere. Det vil si at de står for programvaren som ligger til bunn for at du hele tiden har tilgang til oppdaterte odds, kan bygge dine egne kuponger ved å legge til eller fjerne objekter, får fortløpende informasjon om liveodds, og så videre.  

OpenBet er kjent for å levere et svært komplett opplegg til sine kunder. Det inkluderer både brukerorienterte løsninger, og back office-produkter. Fokus ligger på fleksibilitet. Store selskaper som bare er ute etter en del av produktpakken, kan velge akkurat de delene de er mest interesserte i. Mindre aktører kan, på sin side, enkelt og greit implementere en fullstendig løsning fra OpenBet fra begynnelse til slutt.

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Fakta om OpenBet

OpenBet er et av de mest anerkjente selskapene når det gjelder å utvikle og levere teknologi for online bookmakere. Selskapet er eksperter på å lage brukervennlige løsninger som er fleksible og tilpasningsdyktige. 

Selskapet ble grunnlagt i London i 1996, under navnet Orbis Technology. Navneskiftet inntraff i 2010, da selskapet oppkalte seg selv etter sin egen online spillplattform: OpenBet. Med over 750 ansatte ved kontorer i Storbritannia, Hellas, Australia og Canada er dette en av de klare markedslederne innen dette segmentet. 

OpenBet eies av det amerikanske selskapet Scientific Games, som er en virkelig gigant innenfor gambling-teknologi og -tjenester. Foretaket er verdsatt til om lag 8 milliarder dollar, og har mer enn 9000 ansatte på verdensbasis. 

Fokus for OpenBet ligger på å kunne by på hele teknologipakken som et online bettingselskap behøver. Det inkluderer alt som vi kunder har direkte befatning med når vi spiller hos en bookmaker. Herunder kan vi nevne:

 • Interaktive oddsmenyer
 • Løpende oppdateringer av odds
 • Løpende oppdateringer av kamputviklinger 
 • Dekning av sportseventer 
 • Automatiske varsler av alle slag
 • Automatiske betalinger av gevinster
 • Betaling av bets 

Poenget er et pakken er komplett. Den er også fleksibel og kan tilpasses hvert enkelt selskaps behov og preferanser. Dette medfører at du kan besøke to forskjellige bookmakere som begge driftes med løsninger fra OpenBet uten at de ser like ut, eller byr på en identisk brukeropplevelse. 

OpenBet byr også på såkalte back office-løsninger. Det er teknologi vi som spillere ikke befatter oss med direkte, men som hjelper bookmakerne drive sin business. Herunder finner vi prosesseringer av bets, utbetalinger, oddssetting, analyse av sportsdata og mye mer. 

Bettingselskaper som benytter OpenBet

OpenBet leverer teknologien som ligger i bunn for mange av de mest kjente bookmakerne på planeten. I det britiske markedet har selskapet en markedsandel på meget imponerende 65%, mens de har 80% av det canadiske markedet, 40% av det amerikanske markedet og anslagsvis 45% av det australske markedet. 

I alt har OpenBet mer enn 75 bookmakere på kundelisten. De har lisenser fra over 30 forskjellige lisensutstedere fra hele verden. På det meste prosesserer OpenBet mer enn 60 000 bets per minutt – noe som sier sitt om hvor godt teknologien fungerer. 

Hvis vi ser på spesifikke navn, er det ikke rent få som norske oddstippere straks vil dra kjensel på:

 • Betsson
 • BetFair
 • BetFred
 • Ladbrokes
 • William Hill

De to første navnene på listen – Betsson og Betfair – er begge blant markedslederne her til lands. De øvrige er noen av de mest fremtredende bookmakerne fra Storbritannia. Altså har flere av de virkelig store kanonene valgt å satse på OpenBet. 

Hvis vi skal se på hva som kjennetegner disse selskapene, så er det at de er foretak som har store budsjetter og høye ambisjoner. De vet at kundene stiller høye krav, og at teknologien de møter på nettsiden (eller i appen) må fungerer aldeles prikkfritt. Til sammen er aksjeverdien til alle bookmakerne på OpenBets kundeliste anslått til å overstige 100 milliarder dollar, så dette er virkelig en leverandør for de store gutta. 

OpenBets klienter er også operatører som har ressurser til å tilpasse sine spillmenyer etter egen smak, egen profil og i henhold til sine kunders preferanser. Du vil ikke kunne si at Betsson og William Hill byr på en identisk brukeropplevelse i det hele tatt. Allikevel er plattformen som driver disse to nettsidene levert av samme selskap. Styrken er kombinasjon av kvalitet og fleksibilitet. 

OpenBet sine største konkurrenter

OpenBet har en stor markedsandel globalt innenfor teknologi, løsninger og tjenester for bettingselskaper på nettet. Det vil selvsagt ikke se at det ikke foreligger konkurrenter. Noen av de andre store haiene i dette markedet inkluderer navn som: 

 • BetConstruct – Byr på sportsbok-plattform med 120+ idretter, 70 000 live kamper og 140 000 kamper for pre-match spill. Foreligger på mer enn 20 forskjellige språk.
 • SBTech – Leverer også en plattform for online oddstipping. Har flere av de store bookmakerne som opererer i det norske markedet på kundelisten, deriblant ComeOn.
 • Kambi Group – Leverer en sportsbok-plattform som brukes av flere store navn innen skandinavisk betting. Ble lansert av Unibet i 2010, og leveres fremdeles selskapets teknologi. Brukes også av LeoVegas. 

Sikkerhet og lisenser

OpenBets plattform er lisensiert av mer enn 30 forskjellige lisensutstedere. Det inkluderer de viktigste spillemyndighetene i Europa, sånn som Malta Gaming Authority (MGA) og Gambling Commission i Storbritannia. I tillegg kan OpenBet vise til lisenser fra hele 13 forskjellige amerikanske delstater. 

Dette vil si at vi her har med et veldig troverdig foretak å gjøre. Plattformen og øvrige tjenester og løsninger holde høy kvalitet, og alt drives i henhold til de strengeste reglene for online spilling globalt. 

Vi trenger jo egentlig bare ta et kjapt blikk på kundelisten for å vite at dette er en aktør som tar sikkerhet på alvor, og leverer redelig drift. En merkevare som Betsson ville jo ikke velge en plattform fra et selskap som ikke vil ivareta Betssons og kundenes interesser på best mulig måte.

Nettsikkerheten du nyter godt av beskytter dine data, og alle transaksjoner du gjør via plattformen er aldeles sikre. Du kan spille trygt, uten å tenke på kluss eller at teknologien har svakheter som kan utnyttes av uredelige tredjeparter.

Publisert: 10/3/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.