Amerikansk fotball odds

Dersom du liker statistikker er amerikansk fotball spillet for deg. Her registreres hver pasning og alle avstander, og denne sporten er perfekt for deg som liker odds. Les alt om odds på amerikansk fotball nedenfor.

Odds på amerikansk fotball

Spiller du odds på amerikansk fotball har du mange spennende kamper å se frem til, og de fleste bettingselskaper tilbyr odds på amerikansk fotball.

De beste bettingselskapene for betting på amerikansk fotball

Stadig flere nordmenn følger med på amerikansk fotball, og det er mange norske oddsspillere som har begynt å bette på denne idretten. Dette har naturligvis de norske bettingsidene fått med seg, og de fleste norske bettingselskaper tilbyr i dag amerikansk fotball odds.

Av populære bettingselskaper som tilbyr odds på amerikansk fotball kan vi nevne NordicBet, Betsson, Unibet og Betsafe.

Beste bettingselskaper for odds på amerikansk fotball:

Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Disse bettingsidene har stort sett det samme utvalget av spillobjekter, selv om tilbudet kan variere noe fra side til side. Det er alltid lurt å sjekke oddsen hos flere bettingselskaper før du spiller på amerikansk fotball. Du vil jo helst ha den beste oddsen.

Husk at bettingselskapene også gir nye spillere en egen oddsbonus i form av bonuspenger eller gratis spill.

Odds på amerikansk fotball

Amerikansk fotball er den mest populære idretten i USA. Det kommer derfor kanskje ikke som en overraskelse at amerikansk fotball også er den mest populære sporten amerikanske oddsspill.

Det er imidlertid ikke bare i USA at odds på amerikansk fotball er populært. Stadig flere nordmenn følger fotballigaen NFL og spiller odds på amerikansk fotball.

Mange spillere liker å slenge et par kroner på en kamp kun for å gjøre det ekstra spennende å se på, men andre spiller svært seriøst på alt mulig av statistikker og hendelser i løpet av en kamp.

Odds på amerikansk fotball er ikke nødvendigvis det enkleste oddsspillet, men med masse statistikk i løpet av en kamp og med enormt mange variasjoner av hva man kan spille på så er amerikansk fotball noe av det morsomste å spille odds på.

Spiller du odds på amerikansk fotball kan du spille på alt fra hvem som vinner og hvor mange poeng vinnerlaget får til hvor mange yards en spiller løper og hvor mange fouls et lag får i løpet av en kamp.

Det viktigste du kan gjøre dersom du vil spille odds på amerikansk fotball er å følge godt med på kampene og lagene du vil spille på:

 • Se på mange kamper – følg NFL
 • Les om kampene på forhånd og oppsummeringer i etterkant
 • Følg med på skader hos spillerne og endringer i lagoppstillingen
 • Få råd av venner som føler amerikansk fotball eller oddseksperter

Å følge med på amerikansk fotball er naturligvis viktig dersom du skal spille odds på NFL eller andre ligaer.

For deg som bor i Norge går de fleste kampene om natten og ikke på vanlige tv-kanaler, men takket være at mange bettingsider har begynt å streame kamper og resultater live er det relativt enkelt å få med seg hva som skjer i kampene.

Slik fungerer betting på amerikansk fotball

Å spille betting på amerikansk fotball er ikke så veldig annerledes enn å spille betting på andre lagsporter som for eksempel håndball, ishockey eller fotball.

En forskjell er imidlertid at amerikansk fotball inneholder enormt mye mer statistikk enn en del av lagidretter. Her føres det statistikk på alt, og det gjør også at utvalget av spillobjekter under en kamp kan være svært omfattende.

Selv om stadig flere nordmenn følger med på amerikansk fotball er idretten likevel fortsatt relativt «ukjent» her til lands. Før du spiller odds på amerikansk fotball bør du derfor sette deg inn i idretten og regelverket.

Dersom du vil spille betting på amerikansk fotball behøver du bare å velge deg en bettingside som tilbyr spill på denne idretten. Det er enkelt å registrere deg, og er du heldig får du også en oddsbonus som gir deg bonuspenger eller muligheten til gratis spill.

Deretter må du velge en kamp du vil spille på, og hvilket oddsobjekt du vil spille på. Det kan enten være hvem som vinner kampen eller andre hendelser i løpet av kampen.

Oddsobjekter på amerikansk fotball

Hos norske bettingsider er utvalget av oddsobjekter på amerikansk fotball noe mer begrenset og oversiktlig enn hos amerikanske bookmakere.

Dette er en stor fordel for de fleste, da det er enkelt å bli forvirret av alle hendelsene i løpet av en amerikansk fotballkamp.

Vanlige oddsobjekter på amerikansk fotball er:

 • Hvilket lag vinner kampen?
 • Hvor mange poeng scores totalt?
 • Hvor mange poeng scorer vinnerlaget?
 • Hvor mange poeng vinner vinnerlaget med?
 • Hvilket lag vinner Super Bowl?
 • Hvilken conference vinner Super Bowl?
 • Hvilken divisjon vinner Super Bowl?
 • Hvem blir mest verdifulle spiller i løpet av sesongen?
 • Hvor mange passing yards får en quarterback i løpet av en kamp?
 • Kommer et lag til playoffs eller ikke?
 • Hvem blir årets trener?

Betting på turneringer som Super Bowl, NFC og AFC

National Football League (NFL) er delt opp i National Football Conference (NFC) og American Football Conference (AFC). Hvilken conference de ulike lagene er i beror på hvor i langet de holder til.

NFL har totalt 32 lag i de to ligaene, og spiller du odds på amerikansk fotball kan du naturligvis bette på hvilket lag som vinner de to ulike ligaene.

Vinneren av ligaene NFC og AFC møtes i selve finalen i amerikansk fotball. Super Bowl er den største og viktigste kampen i amerikansk fotball i løpet av året, og Super Bowl er faktisk også den største idrettsbegivenheten i USA.

Som oddspiller på amerikansk fotball er et av høydepunktene å bette på Super Bowl.

Tidlig i sesongen synes mange det er gøy å spille odds på hvilke lag som kommer til Super Bowl. Her er det mye å hente på å se hvilke lag som har vært best de siste sesongene.

Selve Super Bowl-finalen er i seg selv et mekka for betting. Her spiller du på en rekke ulike oddsobjekter som om du spiller på en vanlig kamp mellom to lag. Spenningen er imidlertid mye større, og odds på Super Bowl er virkelig noe å glede seg til.

RELATERTE ARTIKLER

Publisert: 27/8/2019 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.