NBA odds

NBA odds og betting

NBA eller National Basketball Association er den største ligaen innen basketball i Nord-Amerika. Per nå består ligaen av tretti ulike lag, og disse er delt inn i avdelinger kalt Western Conference og Eastern Conference.

Ett lag fra henholdsvis Western Conference og Eastern Conference møtes hvert år i den store NBA-finalen. Lag som Los Angeles Lakers, Chicago Bulls og Boston Celtics har historisk sett gjort det veldig bra.

Dersom du ønsker å tippe på amerikansk basketball i år, gjelder det å sette seg inn i NBA odds for 2022!

NBA odds finner du hos bettingselskapene nedenfor:

Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Les også: Mer info om odds og betting på basketball generelt

NBA 2021

NBA har bydd på mange spennende arrangementer helt siden oppstarten i 1946. I startfasen bestod ligaen av kun elleve lag, men i dag har ligaen 29 lag fra USA og ett lag fra Canada.

Her er noen av de 30 lagene du kan tippe på i år:

 • Brooklyn Nets
 • Utah Jazz
 • Philadelphia 76ers
 • Phoenix Suns
 • Milwaukee Bucks
 • Los Angeles Clippers
 • Chicago Bulls
 • Detroit Pistons
 • Los Angeles Lakers
 • Toronto Raptors

2020–2021-sesongen av NBA startet 20. desember, istedenfor 1. desember som var den planlagte sesongstarten. En rekke kamper har nemlig blitt utsatt grunnet koronapandemien, og hvert lag spiller kun 72 kamper hver.

Dette er den 75. gangen NBA-mesterskapet går av stabelen, og det er knyttet stor spenning til hvem som vinner. Foreløpig gjør Brooklyn Nets det bra i Eastern Conference, mens Utah Jazz leder an i Western Conference. Dette kan imidlertid endres raskt!

Brooklyn Nets er vinnerfavoritt blant mange oddsselskaper. Hvem tror du vil vinne årets største basketball-liga?

Oddsobjekter på NBA 2021

Det finnes en rekke spennende oddsobjekter du kan tippe på under NBA 2021. Det er for eksempel populært med betting på vinner av hele ligaen, eller det å tippe på vinner av Eastern eller Western Conference.

Du kan også tippe på flere utfall samtidig, noe som gjerne er kjent som kombinert odds. La oss kikke på hvilke betting-muligheter du har!

Kombinert odds

Kombinert odds er ypperlig for deg som ønsker å spille på minst to spillobjekter på en og samme tippekupong. Dette kalles også for kombispill, og tilbys blant annet på Betsson.

Du kan også legge inn et såkalt systemspill, noe som er det samme som kombispill – bare med minst tre spillobjekter. Når du tipper på flere utfall i basket samtidig, øker oddsen for å vinne siden du må tippe riktig på begge eller alle utfall for å vinne.

Samtidig kan du vinne stort dersom du først tipper rett! Du kan for eksempel tippe på utfallet i to eller tre ulike basketballkamper på en gang.

Toppscorer

Det er også populært å tippe på hvilken individuelle spiller som dunker ballen i nettet flest ganger i løpet av en kamp eller ligaen totalt sett.

Tipp på toppscorer i NBA, og se om du gjetter riktig! Hittil denne sesongen har Nikola Jokic, James Harden og Giannis Antetokounmpo fått ballen i kurven flest ganger.

Ligavinner

Et av de mest populære oddsobjektene i NBA 2021 er å tippe på ligavinner. Hvem stikker av med gull og ære i slutten av sesongen? Foreløpig er det mange som holder en finger på Brooklyn Nets eller Los Angeles Lakers.

Tipp på det laget du tror kommer til å vinne. Husk at høyere odds gir større potensiell gevinst!

Vinner av Eastern Conference og Western Conference

Du kan også tippe på hvem du tror vinner henholdsvis Eastern og Western Conference. Foreløpig ligger Brooklyn Nets og Milwaukee Bucks best an til å vunne Eastern Conference,

Western Conference ledes an av Los Angeles Lakers og Los Angeles Clippers, men også Utah Jazz gjør det rimelig bra!

Live betting på NBA

Husk at betting på NBA kan nytes både pre-match – altså før kampen eller hendelsen finner sted – og live. Med live betting får du mulighet til å spille mens kampene pågår.

Live odds er morsomt og spennende, enten du spiller på basketball, fotball eller andre sporter. Du vil nemlig kunne se at oddsen svinger mens kampen pågår, noe som er nervepirrende. Alt kan skje under en basketballkamp!

Prognose og vinnerfavoritter

Det er mange spekulasjoner rundt hvem som kommer til å vinne NBA-finalen 2021. Det er vanskelig å spå dette, men det kan være smart å ta utgangspunkt i de prognosene betting-selskapene har kommet frem til.

Et av Norges største betting-selskaper, Betsson, har Brooklyn Nets som vinnerfavoritt, tett etterfulgt av Los Angeles Lakers.

Her kan du se vinneroddsen for ulike lag i finalen, basert på Betsson sin bookmaker:

 • Brooklyn Nets: 3.40
 • Los Angeles Lakers: 4.50
 • Los Angeles Clippers: 5.50
 • Milwaukee Bucks: 9.00
 • Utah Jazz: 9.00

Viktige datoer for NBA 2021

Dersom du liker å følge med på NBA frem mot finalen, finnes det en rekke kamper du bør merke av i kalenderen din. Husk også å få med deg finalen!

Mellom 22. desember og 16. mai spilles ordinære kamper. Mellom 18. og 21. mai spilles Play-in Tournament, før playoff starter 22. mai og varer til 6. juli. Mellom 8. og 22. juli utspilles finalekampene!

Tidligere vinnere

Når du skal tippe på NBA er det alltid lurt å orientere seg litt og se på tidligere vinnere. Ved å vite hvem favorittene er, er det lettere å lykkes med betting.

Vinnerlykken kan imidlertid fort snu, og det er ingen garantier for at et lag beholder tronen flere sesonger på rad. De siste tre årene har tre ulike lag vunnet:

 • Los Angeles Lakers (2020)
 • Toronto Raptors (2019)
 • Golden State Warriors (2018)

Sett i gang med betting på NBA

Det å tippe på NBA kan være både morsomt og utfordrende. Det er en fordel om du er interessert i basket og kjenner lagene godt, men dette er absolutt ikke noe krav. Ved å vite hvilke lag som gjør det bra og mindre bra, er du allerede godt på vei.

NBA 2021 er spennende, og godt i gang allerede. Se nærmere på lagene og finn dine favoritter.

Vi har nå gitt deg en grunnleggende innføring i NBA odds og oddsobjekter. Finn ut hvilke utfall du ønsker å tippe på, og få muligheten til å vinne gode gevinster. Du kan spille på en mindre risikabel måte med lave odds, eller satse stort på høye odds. Valget er ditt!

Publisert: 14/5/2021 · Sist oppdatert: 4/1/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.