Cricket odds

Cricket odds

Cricket er ikke en idrett med spesielt dype røtter i Norge, men populariteten er i betydelig vekst. Stadig flere cricket-fans her til lands følger sporten både som tilskuere foran TV-skjermen, og som aktive spillere. Å tippe på cricket odds er en annen underholdende måte å følge denne veldig tradisjonsrike idretten på. 

Selv om den jevne Ola Nordmann kanskje ikke har spesielt god peiling, og cricket knapt dekkes i norske medier overhodet, er det snakk om en av verdens klart mest populære idretter. Med millioner av fans på de britiske øyer, i Australia, Sør-Afrika, Pakistan, India og Bangladesh skorter det ikke på folk som liker å tippe på cricket. Dette gjør at du kan få et enormt utvalg av odds på cricketkamper og -turneringer hos online bookmakere. 

Odds på cricket

Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betway logo
1000 NOK

Rewards Club

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

For en nybegynner kan en oddsmeny for cricket virke overveldende. Det skyldes at det er mulig å spille på veldig mye på forskjellig per kamp, og at poengsystemet er ulikt det man kanskje er vant med fra andre idretter, som fotball, ishockey, håndball og lignende.

En ting som det er greit å merke seg med en gang er at det finnes forskjellige cricket-formater. De to mest utbredte er den klassiske utgaven som kalles Test Cricket og en modernisert utgave som kalles Twenty20. Uten å gå i detaljer, er den definerende forskjellen at sistnevnte går mye hurtigere. Twenty20 har også enklere format som gjør denne typen cricket noe mer lettforståelig for nybegynnere. 

Når det gjelder odds på cricket er det viktige forskjeller mellom Test Cricket og Twenty20. Den mest åpenbare er at mens førstnevnte har tre mulige kamputfall (hjemmeseier, uavgjort, borteseier), foreligger kun to muligheter i sistnevnte: hjemmeseier eller borteseier. 

Slik fungerer betting på cricket

Odds på cricket kan du gjøre så enkelt eller så avansert som du selv ønsker, egentlig. Det mest "rettfremme" er å bare tippe på hvem som vinner en enkel kamp. Her kan du sette deg inn i formen til lagene, og gjøre dine egne spådommer om kamputfallet. Etter hvert som du blir mer fortrolig med idretten kan du så begynne å spille på mer spesialiserte objekter. En ting som gjør det å spille på Test Cricket litt unikt sammenlignet med andre lagidretter er at en kamp strekker seg over flere dager. 

Du finner cricket-kamper fra hele verden hos norske og internasjonale bookmakere på nettet. Klubbsesongen går om sommeren, noe som betyr at du kan tippe på engelsk cricket i løpet av vår europeiske sommer. De australske og sør-afrikanske cricketseriene går derimot mens det er vinter her på den nordlige halvkule. Den indiske serien spilles om våren, mens det avholdes landskamper så å si gjennom hele året.

Oddsobjekter på cricket 

Det er veldig mange forskjellige oddsobjekter som er tilgjengelige per kamp. Hvis vi tar for oss en Twenty20 Cricket-kamp kan du finne objekter som for eksempel: 

  • Kampvinner
  • Hvem som vinner myntkastet før kampen (toss)
  • Hvem som scorer flest runs
  • Hvem som tar flest wickets
  • Hvorvidt noen scorer et century
  • Hvorvidt noen scorer et half-century
  • Antall runs for hvert lag

Dette er bare toppen av kransekaka. For enkeltkamper i cricket kan du spille på mer enn 50 forskjellige objekter. Uten å gå i mer detalj om hva idretten går ut på, blir det vanskelig å forklare alt sammen. Det får holde å slå fast at både nybegynnere og ihuga cricket-fans har mer enn nok å velge blant når de skal tippe på denne idretten. 

I tillegg er livebetting tilgjengelig på mange cricket-kamper hos bookmakerne. Dette kan gjøre seeropplevelsen mer intens for oppgjør som, som sagt, kan vare i dagevis. Også på live-menyene kryr det av forskjellige objekter å velge blant. Antall objekter per kamp kan variere litt fra liga til liga, kamp til kamp, og mellom de to store cricket-formatene: Twenty20 og Test Cricket. 

Hvis vi ser på vinnerodds for cricket, så kan du tippe på hvem som vil vinne alle de store cricket-ligaene, -mesterskapene og -turneringene. Her kan du være tidlig ute, og tippe før sesongstart og så følge ditt yndlingslag underveis, kamp for kamp. Dette er veldig populært. 

Odds på de virkelig store cricket-eventene, sånn som VM og Indian Premier League, ligger alltid ute på sidene til bookmakerne. Det vil si at du kan følge oddsen over lang tid, og selv vurdere når det lønner seg å slå til og plassere innsatsen på laget du tror vil vinne.

Du kan bygge store kombinasjonskuponger og benytte diverse systemer når du tipper på cricket. Her er utvalget stort og valgmulighetene mange. Flere objekter fra en enkelt kamp kan inkluderes på én kupong. Du kan også tippe på objekter fra forskjellige oppgjør i kombinasjoner og systemer.

Odds på cricket kan kombineres med andre idretter. Altså kan du satse på at Pakistan slår India i cricket og at Norge slår Sverige i håndball på samme kupong. Dette gjør det mulig å dra nytte av din kunnskap innenfor forskjellige idretter på en gang.  

Betting på cricket-turneringer 

De virkelig store cricket-turneringene og -ligaene er blant de største idrettsevenementene på kloden. Hvis vi ser på klubb-cricket, så er det største og viktigste ligaen helt klart Indian Premier League (IPL). Der spilles Twenty20-cricket, slik at spillet går hurtig unna og også de som ikke er ekte cricket-eksperter kan henge med på det som foregår.

IPL består av 10 lag, og har siden lanseringen i 2008 blitt sensasjonelt populær. Mange av de største cricket-stjernene fra andre land, sånn som Australia, England og Jamaica, flokker til IPL-lag. Siden sesongen bare varer noen få måneder, kan utenlandske spillere enkelt kombinere landslagsforpliktelser med spill i den indiske ligaen. Også Pakistan, England, Australia og Sør-Afrika har standsmessige ligaer som du kan tippe på hos bettingselskapene.

Landslagscricket er også fenomenalt populært. Når de to erkerivalene India og Pakistan barker sammen er tilskuertallene helt enorme – både på stadion og foran TV-skjermer over hele verden. Den viktigste landslagsturneringen er ICC Cricket World Cup som avholdes hvert fjerde år. Cricket-VM består av klassisk Test-cricket og anses som hele cricket-verdenenes absolutte høydepunkt. 

Australia kan vise til de sterkeste merittene i turneringen, med sine fem verdensmesterskap. India og Vestindia (et kombinasjonslag med spillere fra forskjellige karibiske øy-nasjoner) har begge vunnet VM to ganger, mens Pakistan, Sri Lanka og England har ett gull hver.

Publisert: 8/3/2022 · Sist oppdatert: 8/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.