Dart odds

Dart er en populær sport som mange oddsspillere liker å sette penger på. Man finner dart på de fleste puber i Europa, og mange bettingselskaper tilbyr odds på dart. I tillegg har mange nordmenn en darttavle på hytta eller i hagen, så dette er en sport mange har et forhold til.

Dartbrett

I denne artikkelen ser vi nærmere på det du trenger å vite om dart odds, hva du bør spille på, samt gir deg litt grunnleggende info om dart.

Spill odds på dart hos disse bettingselskapene:

Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Svenbet logo

Svenbet

LES OMTALE

1000 NOK

reload bonus

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Odds på dart

De fleste bettingsider tilbyr odds på dart. Dette er en sportskategori som blir mer og mer populær blant oddsspillere både i Norge, og ellers i verden.

Dart er en behagelig sport å følge med på, og det er også veldig spennende å se kampene når du har satt penger på en kamp.

Du trenger ikke lete lenge for å finne en bettingside som tilbyr odds på dart. De fleste «norske» bettingsidene har nemlig mange oddsobjekter du kan spille på i forbindelse med de største turneringene og kampene.

Om du er lei av å spille odds på fotball og vil prøve noe nytt så bør du definitivt sjekke ut dart.

Slik fungerer betting på dart

Betting på dart fungerer på mange måter veldig likt som betting på lagsporter som fotball og ishockey, men likner nok enda mer på tennis i oppsettet.

Du finner en kamp eller turnering du vil spille på, og velger deg deretter ut hvilke oddsobjekter som virker attraktive.

For å få tilgang til betting på dart må du først finne deg en bettingside som tilbyr dette. Heldigvis trenger du ikke å lete lenge, for de fleste store bettingsider har også betting på dart.

Det er enkelt å registrere seg som spiller hos disse sidene, og så fort du har satt inn penger er det bare å finne frem til kampene eller turneringene du vil spille på.

Live dart odds

Mange av bettingsidene tilbyr også live dart odds, og siden dart vanligvis ikke vises på norsk TV så streamer bettingsidene også mange av de største kampene på sine nettsider.

Live odds på dart er veldig spennende. Du spiller mens kampene pågår, og oddsen endrer seg hele tiden underveis. Michael van Gerwen kan kanskje være favoritt med 1.50 i odds til å vinne kampen før den starter, men dersom motstanderen vinner de to første etappene endrer oddsen seg raskt.

Oddsobjekter på dart

Det finnes mange ulike oddsobjekter som er populære blant spillere som spiller odds på dart. Nedenfor gir vi deg en rask innføring i de mest populære oddsobjektene.

Kampodds

Mange spillere ønsker å spille på kampodds i dart. Her plasserer du penger på hvilken spiller som vinner en kamp, på samme måte som du f.eks. gjør i fotball. Det er også mulig å satse på den nøyaktige poengsummen i et sett, eller på kampens ulike deler. Du kan f.eks. satse på at en av spillerne kommer til å treffe tallet 180 på vei ned, noe som er den høyeste scoren du kan få med tre piler.

Turneringsvinner

Det er også mulig å satse på vinneren av en turnering, f.eks. vinneren av VM i dart. Noen bettingsider har også oddsobjekter på enkeltspillere, der du f.eks. kan plassere pengene dine på at Michael van Gerwen får en Nine Dart Finish i en turnering.

Quarter bets

Et annet populært oddsobjekt i dart er å satse på at en spiller vinner sin kvart i trekningen. Dette passer for deg som ikke vil satse på hvem som vinner en kamp, men mener at en spiller kommer til å greie seg gjennom et visst antall runder.

Over / under

Spill på over/under er også viktige oddsobjekter i dart. Her spiller du f.eks. på det totale antallet sett i en kamp. La oss for eksempel si at en kamp du spiller på er lagt opp til «best av fem sett». Kampen kan altså få alt fra tre til fem sett. Dersom du satser på «over 4,5» vinner du dersom kampen ender med stillingen 3-2 til en av spillerne (altså fem sett).

«King of the Oche»

Et spennende oddsobjekt er «King of the Oche». Denne måten å spille på går ut på at en av spillerne vil vinne kampen, få den høyeste checkouten samt flest 180ere. Dette er et oddsobjekt som du får høye odds på.

Det er også vanlig å satse på hvor mange ganger spillerne skyter 180 poeng med tre piler i løpet av en kamp (altså tre piler på trippel 20).

Odds på turneringer som VM og Premier League of Darts

Det er mange store turneringer i dart, men de to klart største er VM og Premier League of Darts.

VM tiltrekker seg de beste dartspillerne i verden og finner sted hvert år ved Alexandra Palace i London.

En annen stor turnering i dart er Premier League of Darts. Dette er en 16 uker lang dartturnering der alle de beste spillerne (pluss noen outsidere) deltar. Turneringen pågår i perioden februar til mai flere steder i Europa

Andre populære turneringer du kan spille på er Wold Grand Prix, World Matchplay, UK Open og Grand Slam of Darts

Generell info om dart som sport

Dart er et veldig populært spill der to spillere kaster dartpiler mot en korktavle. Korktavlen er delt opp i poengområder som går fra 1 til 20. Det er også en ring på utsiden av poengområdet samt to ringer i midten (verdt 25 poeng og 50 poeng). I tillegg har ringene felter som teller henholdsvis dobbelt og trippelt. Det er altså mulig å score så lite som 0 poeng om du treffer utenfor poengområdet og så mye som 60 poeng om du treffer på en trippel i 20-poengs feltet.

Målet med et dartspill er å komme først til 0 fra den summen du starter på. I de vanligste profesjonelle dartspillene starter du med 501 poeng. For å fullføre en omgang må du avslutte spillet ved å treffe et dobbeltfelt eller i midten. Man kaster tre piler hver i tur og orden, og den som ender på 0 først har vunnet etappen (omganger kalles etapper i dart).

Det finnes et ulikt antall omganger i et dartspill avhengig av hvordan turneringen er lagt opp. Noen ganger deles også kampene opp i sett der spilleren som vinner tre etapper vinner settet.

Publisert: 2/6/2020 · Sist oppdatert: 30/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.