Ballon d’or odds

Odds på gullballen

Ballon d’Or deles hvert år ut til den beste fotballspilleren i verden. Dette er den mest prestisjetunge kåringen av sitt slag, og listen over tidligere vinnere er en oversikt over de største stjernenavnene i verdensfotballen de siste 60 årene. Odds på Ballon d’Or, også kjent som Gullballen på norsk, finner du hos alle gode online bookmakere. På den måten kan du avgi din stemme for spilleren du synes har vært best i det foregående året – og innkassere din egen premie hvis Ballon d’Or panelet sier seg enig i ditt valg. 

De beste bettingsidene for odds på Ballon D'or

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Det er mange gode bettingsider som fokuserer på fotball, og nær sagt samtlige har gode oddsobjekter også på events som dette og andre prisutdelinger. Det er likevel noen som skiller seg ut. Vi vil spesielt nevne Unibet, som for det første alltid er tidlig ute med kandidater og odds, og som i tillegg tilbyr et bredt utvalg av spill på gullballen.

Slik fungerer Gullballen

Ballon d’Or arrangeres av den franske sportsavisen France Football. Det var en av avisens fotballskribenter som tok initiativ til den første kåringen i 1956. Siden den gang har formatet endret seg flere ganger. I dag har ca. 180 fotballjournalister, samt landslagstrenere og landslagskapteiner fra hele verden stemmerett, og alle profesjonelle fotballspillere fra hele verden er aktuelle som Gullballen-kandidater. 

Selve avstemningen starter med at et panel enes om 30 kandidater. Dommerne velger så sine fem favoritter blant de 30, og gir dem henholdsvis 6, 4, 3, 2, eller 1 poeng hver. Spilleren med flest poeng sammenlagt blir årets Ballon d’Or-vinner.

Ballon d’Or 2022 - info årets begivenhet

Gullballen 2022 blir en litt annerledes utgave enn det vi er vant med. Det skyldes to viktige faktorer. For det første, synes det nå som om Lionel Messi og Cristiano Ronaldos totale dominans over Ballon d’Or omsider vil bli brutt. De står med henholdsvis 7 og 5 Gullballer hver, og siden 2008 han kun én annen spiller vunnet prisen. Nå som begge to begynner å bli godt voksne, er det vel på tide med et permanent tronskifte – eller? 

For det andre, er det VM-år i år. Historisk sett vinnes Ballon d’Or alltid av en spiller som utmerker seg i VM. Mens Messi og Ronaldo regjerte kom det unntak i 2010 og 2014, men vi merker oss at den eneste som brøt monopolet – Luka Modric – gjorde det etter å ha ledet Kroatia til VM-sølv i 2018. 

Men så har det seg jo sånn at VM 2022 ikke skal avholdes om sommeren, men har blitt flyttet til november/desember. Dette er akkurat samme tid på året som Gullballen vanligvis deles ut. Vil France Football flytte avstemningen, slik at dommerne kan vurdere spillernes innsats i VM? I skrivende stund har vi ikke klarhet om dette. Alle som har lyst til å spille på årets vinner av Gullballen bør bringe dette på det rene før de setter penger på sin favoritt. 

Hvem vinner Gullballen i 2022?

Det er tidlig på året, og mye fotball skal spilles før ekspertene avlegger sine Ballon d’Or-stemmer. Like fullt er det en del navn som utmerker seg allerede. De store internasjonale oddselskapene har vært tidlig ute, og mener de følgende kandidatene er det mest aktuelle for å vinne Gullballen i 2022: 

  • Robert Lewandowski – Mange synes Bayern Munchens polske målmaskin ble snytt for en fullt fortjent gullball da Lionel Messi vant fjorårets kåring. Han ville også vært storfavoritt i 2020 da kåringen ble kansellert grunnet Korona-restriksjoner. Fortsetter han å banke inn mål, vil han være blant favorittene også i år. 
  • Mohammed Salah – Den lille magikeren vil nok samle mange stemmer, særlig hvis Liverpool vinner serien og gjør det skarpt i Champions League. Lite minus for anonym innsats (etter sine standarder) i årets Afrika Mesterskap for Egypt.
  • Kylian Mbappe – Slo igjennom som vindunderbarn i 2018, og fortsetter å imponere. Vil være en storfavoritt om PSG omsider vinner Champions League.
  • Lionel Messi – Må vel nesten lede Argentina til VM-triumf i Qatar om han skal ha en sjanse i 2022 også? Aldri lurt å undervurdere den småvokste trollmannen.
  • Cristiano Ronaldo – Nok mest på bookmakernes oddslister utav gammel vane. Har en middels sesong på et middels Manchester United-lag. Er avhengig av mirakuløs innsats for Portugal i VM om nok en gullball skal innkasseres. Først må han eventuelt skyte landslaget gjennom en tøff kvalik for engang å komme seg til Qatar. 

Et viktig forbehold her er at Gullballen-vinnere som regel representerer et klubblag som har hatt en stor sesong. Det betyr minst en Champions League-finale, og helst å vinne sin hjemlige serie i tillegg. Derfor er det ganske vågalt å komme med noen bombesikre tips før den europeiske klubbsesongen er ferdigspilt. 

Usikkerheten rundt VM er også en faktor som ikke skal undervurderes. Hvis stemmene avlegges etter at finalen spilles i Doha den 18. desember, kan det fort være dårlig nytt for Lewandowski og Salah. Ingen forventer at hverken Polen eller Egypt kommer til å herje i VM. Derimot kan nok Mbappe sette kronen på Ballon d’Or-verket ved å levere som forventet for Frankrike. For Messi er vel å endelig kapre VM-gull eneste realistiske sjanse til å innkassere gullball nr. 8.   

Oddsobjekter på Ballon d’Or

Du kan kort og greit tippe på hvem som vil vinne kåringens om et singelspill. Detter er altså definisjonen på et enkelt vinnerspill på oddsen. 

Når på året er Ballon d’Or-kåringen?

Gullballen deles ut for årets beste spiller, og det gjør man logisk nok på slutten av året. Ofte avholdes den offisielle seremonien i slutten av november/begynnelsen av desember. Stemmene avgis i god tid på forhånd, så spillernes prestasjoner i løpet av vårsesongen teller mer enn det som presteres på høsten. 

For de som er opptatte av Ballon d’Or-oddsen, er det viktig å merke seg to øvrige datoer. Nemlig når France Football først kunngjør årets 30 kandidater, deretter de 3 finalistene. Odds på Gullballen-vinneren vil selvsagt stupe etter at finalistene er klare. Det kan derfor være lurt å tippe før den tid, hvis du vil ha høye odds. Prioriterer du derimot best mulige vinnersjanser, kan du vente til de tre finalistene er klare.    

Slik tipper du på Ballon d’Or 

Å tippe på odds på Ballon d’Or er enkelt som bare det. Bare logg den inn hos ditt online bettingselskap og bla deg frem til Gullballen på oddsmenyen – den vil sannsynligvis ligge under «Spesialspill», eller lignende. Da er det bare å sjekke kandidatene og sammenligne odds. Du klikker på spilleren du har trua på for å legge han til kupongen. Deretter velger du innsats, og klikker «Legg til spill» for å bekrefte ditt bet.

Publisert: 8/3/2022 · Sist oppdatert: 8/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.