EFL Championship odds

EFL Championship odds og tipping

EFL Championship er det nest høyeste nivået i den engelske fotballpyramiden, og den mest populære andredivisjonen i verden, målt etter tilskuertall. Kampene byr på forrykende stemning, maks innsats og ekte, god gammeldags erkebritisk fotball. Alle gode bettingselskaper på nettet har et stort utvalg av odds på EFL Championship. Du kan tippe på samtlige kamper gjennom hele sesongen, foruten et stort utvalg av vinnerodds-objekter. 

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Gode grunner til å tippe på EFL Championship 

Oddstipping på EFL Championship er svært populært her til lands. Det skyldes nok i stor grad at mange norske tippere har en forkjærlighet for engelsk fotball. Mange av oss holder med et engelsk lag, og det har jo ikke vært rent få norske profiler som har gjort det godt på balløya opp gjennom årene. Men hvorfor satse på EFL Championship på oddsen, foran betting på Premier League

EFL Championship byr på en rekke fordeler. Du får en lengre sesong, med flere kamper. Dessuten skal ingen av lagene ut i europacup-spill i midtuka. Dermed går rundene tett i tett, med færre avbrekk. Du kan også si at EFL Championship er langt mindre forutsigbar enn Premier League. Med nye favoritter hvert år etter at fjorårets beste lag rykket opp, er det aldri enkelt å spå hva som vil skje. Dette skaper utfordringer for oddsetterne og muligheter for kyndige oddsspillere. 

EFL Championship 2021/22 

EFL Championship-sesongen 2021/2022 er allerede godt i gang. Siste serierunde spilles den 7. mai, etterfulgt av playoff-semifinaler og finalen, som går på Wembley den 29. mai. 

Det er hele 24 lag i ligaen, noe som vil si at serien spilles over durabelige 46 runder. Lagene som kommer på 1. og 2. plass rykker rett opp, mens lagene på 3., 4., 5., og 6. plass må ut i playoffs. De store opprykkskandidatene er som følger, idet sluttspurten nærmer seg: 

 • Fulham
 • Bournemouth
 • Sheffield United
 • Middlesbrough
 • Blackburn
 • QPR
 • Huddersfield

Blant disse navnene skiller de to første seg ut som de mest realistiske kandidatene for direkte opprykk. Særlig Fulham har imponert i store deler av sesongen, og ligger godt an til å vinne serien. Lagets serbiske superspiss, Aleksandar Mitrovic, har allerede satt rekord for antall mål i én EFL Championship sesong nå i år. Det gjorde han med 14 runder igjen å spille, noe som sier sitt. 

Bournemouth var favoritt før sesongen, men Scott Parkers mannskap har vært noe ujevne. En andreplass og direkte opprykk forventes fremdeles, men ingenting vil nok være sikkert før vi kommer atskillig nærmere sesongslutt. 

De øvrige lagenes mest realistiske opprykkshåp er nok via playoff, men her gjelder det å være forsiktig som oddsspiller. EFL Championship er en notorisk uforutsigbar serie. Veldig mye fotball skal spilles før playoff-lagene er klare, og mange overraskelser vil garantert dukke opp underveis. Presset kan bli uutholdelig, og se ikke bort fra noen skikkelige oddsbomber i løpet av de siste serierundene. Opprykk, og plass i neste sesongs Premier League, er verdt hundretalls millioner av kroner for klubbene, så her står mye på spill. 

Er du glad i spenning, er det artig å tippe på playoff-kampene også. Her skjer det alltid mye rart, med straffekonk, utrolige opphentinger, røde kort og selvmål som standard. 

Nedrykksstriden i EFL Championship 2021/22

Når det gjelder nedrykk fra EFL Championship 2021/22 ligger de følgende lagene dårligst an, og kan fort havne i League 1 til neste sesong: 

 • Derby County
 • Barnsley 
 • Peterborough 
 • Reading

Avstanden fra disse fire opp til det femte siste laget synes i skrivende stund uoverkommelig. Med tre lag som rykker rett ned, er det med andre ord snakk om et realt rotterace i bunnen av tabellen når vi kun har fire reelle nedrykkskandidater igjen.

Derby County burde logisk sett allerede ha rykket ned. Etter en rekke alvorlige brudd på seriens finansregler ble klubben trukket hele 21 poeng før sesongstart. De har solgt flere nøkkelspillere, har ikke lov til å signere nye spillere, og stallen består stort sett av leiesoldater og juniorer. Allikevel har laget, anført av Wayne Rooney, i sin første hovedtrenerjobb, prestert å ta nok poeng til at de ville vært trygge for lengst – hadde det ikke vært for de 21 minuspoengene.  

For oddsspillere er det et par viktige ting å merke seg her. For det første, at Derbys tragiske tabellsituasjon jo er misvisende. De spiller ikke som et av seriens tre verste lag, men derimot som en solid middelhavsfarer. Altså bør du se bort fra tabellposisjon, når du vurderer om du bør satse på dem i neste serierunde eller ikke. 

For det andre, kan det godt hende at bunnlagene får et oppsving etter hvert. Skulle Reading, Barnsley eller Peterborough miste sjansen til å berge plassen, forsvinner alt press. Når et lag som spiller uten press møter et lag som, for eksempel, kriger om en verdifull playoffplass helt på tampen av sesongen kan det godt være duket for en fristende oddsbombe. 

Oddsobjekter på EFL Championship

Det største plusset med å tippe på EFL Championship sammenlignet med ligaer flest, er antallet kamper og antallet tilhørende oddsobjekter. Ikke bare spilles det hele 46 serierunder, det foreligger i tillegg et digert utvalg av spilleobjekter per kamp. Du kan spille på kamputfall, antall gule kort, cornere, første målscorer og så videre, og så videre. Klart du også kan spille på liveodds i løpet av kampene. 

I tillegg finner du flere vinnerodds-objekter hos mange bookmakere. Det inkluderer odds på hvem som rykker opp, serievinner, nedrykk og toppscorer før sesongen begynner. I det hele og store er det få ligaer som byr på så mange tippemuligheter som andrenivå i England. 

Når på året er EFL Championship-sesongen? 

EFL Championship spilles i likhet med de store ligaene i Europa gjennom høsten, vinteren og våren. Første serierunde spilles som regel i slutten av august, mens siste runde går i begynnelsen av mai. Playoffs spilles deretter, og playoff-finalen om opprykk til Premier League er som regel avslutningen på den engelske fotballsesongen i slutten av mai. EFL Championship har ingen vinterferie, og byr på et tett kampprogram også i løpet av romjula og over nyttårshelgen.

Merk at lagene i EFL Championship aldri spiller europacup, og få av dem går som regel langt i de engelske cupene. Dette medfører at kampprogrammet går jevnt og trutt uten avbrekk, med midtukekamper gjennom mesteparten av sesongen. Mens topplagene i Premier League, La Liga, Bundesliga og så videre skal ut i kvalik, gruppespill, sluttspill i Champions League, Europa League og Conference, holder EFL Championship det gående. 

Dette er forresten ikke bare et pluss når det gjelder at du kan spille på midtukerunder gjennom hele året. Deltagelse i europacup er også noe du som oddsspiller må ta hensyn til når du vurderer helgas kamper. Er for eksempel Chelseas spillere slitne etter bortekamp i Istanbul? Vil Liverpool spare spillere denne runden før viktig kamp mot PSG til uka? Slike hensyn styrer du unna når du spiller på Preston hjemme mot Bristol City. 

Slik tipper du på EFL Championship

Tipping på EFL Championship kan du gjøre så enkelt eller så avansert som du selv ønsker. Antallet spilleobjekter er enormt, og du kan velge mellom forskjellige systemer. 

Tar vi utgangspunkt i den enkleste formen for odds på EFL Championship, altså å tippe på utfallet av neste kamp, kan det gjøres i en fei. Bare finn frem EFL Championship på menyen til din bookmaker. Der får du med en gang oversikt over kommende kamper. Klikk på laget du tror vil vinne (eller uavgjort) for å legge objektet til kupongen. Velg så mange, eller så få, kamper som du ønsker. Du kan også legge til kamper fra andre serier og idretter om ønskelig. Fastsett innsats, og klikk «Fullfør» eller lignende for å plassere ditt bet.

Publisert: 8/3/2022 · Sist oppdatert: 8/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.