Europaligaen odds

Europaligaen fremstår kanskje for folk flest som lillebroren til Champions League, men allikevel er dette absolutt en respektert turnering. Kanskje spesielt viktig er turneringen for å gi flere lag en sjanse til Europeisk spill. For deg som spiller er det dog bare nok en flott turnering å se på god fotball og sette oddsspill på!

Odds på Europaligaen

De beste bettingselskapene for odds på Europaligaen

Samtlige bettingselskap som tilbyr fotball i sin sportsbook vil gi deg spill på Europaligaen. Dessuten er turneringen såpass stor at du også vil få de fleste oddsobjekter hos majoriteten av bettingselskapene. Derfor er kanskje det viktigste her at du fokuserer på hvilke betingelser bettingselskapene ellers gir deg.

Spill på Europaligaen her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Unibet

Unibet har alle de ønskede spillene på Europaligaen, og dessuten noen saftige innskuddsbonuser. Du velger selv mellom 200% i bonus opp til 1000 kr, eller 500% i bonus opp til 500 kr. Uansett vil du ha mer enn nok av bonuspenger å sette på oddsspill på Europaligaen.

Betsson

Da Betsson byr på en av markedets ledende sportsbooker, så bør det ikke by på noen overraskelse at de også har mange spill på Europaligaen. Utforsk det store utvalget av oddsobjekter her med din oddsbonus på 100% opp til 2000 kr.

LeoVegas

Siden de fleste Europaliga kampene, både i gruppespillet og i utslagsrundene, foregår midt i uka, så kan det være kjekt med mobilbetting. LeoVegas gir deg her det beste alternativet. Dessuten vil de matche ditt første innskudd opp til 2000 kr med 2 helt gratis mobilspill.

Dette er Europaligaen

Europaligaen er kanskje best kjent som Cupvinnercupen, og dette er en turnering som har røtter helt tilbake til 1971. Det var en gang i tiden en turnering som baserte seg på deltakelse fra vinnerne av cupturneringer i respektive land, men turneringen har i nyere tid inkludert også lag med gode plasseringer i ligaspill.

Turneringer starter rett før lagene er tilbake fra sommerpausen og skal til å starte en ny sesong. Her kjemper lag om kvalifisering til gruppespillet, der Europaligaen i seg selv offisielt starter. Gruppespillet består forøvrig av 48 lag fordelt på 12 grupper, der de 2 beste går videre til sluttspillet.

Lagene møter deretter hverandre både borte og hjemme, helt til finalen som kun spilles over ett oppgjør på nøytral grunn. Det er dette utslagsformatet som gjør Europaligaen så spennende, og selv om Champions League utvilsomt regnes som den beste turneringen, så har Europaligaen bygd seg opp godt med respekt over årene.

Finalene inkluderer ofte noen av Europas beste lag – da ofte lag som har kommet inn i Europaligaen etter å ha havnet som nummer 3 i sin respektive Champions League gruppe. Finalene spilles dessuten for store publikumstall, og det er også mye penger og prestisje involvert i denne turneringen.

Oddsobjekter på Europaligaen

En turnering slik som Europaligaen er ikke overraskende gjenstand for flere hundretusen oddsspill hvert eneste år. Med bokstavelig hundrevis av kamper fra kvalifisering til finalen, så er det mer enn nok av oddsspill å sette fingrene i. Antall oddsobjekter er også mange, da turneringen er godt dekket blant bettingselskapene.

Pre-match er den aller mest populære typen spill uavhengig av sport og turnering, og derfor er det ikke overraskende at folk flest også spiller det på Europaligaen. Her kan du sette spill på matchvinner, kampresultat, over/under, diverse handicap, eller satse på flere kamper på en og samme kupong.

Det er alltid en utfordring å tippe vinneren, spesielt før gruppespillet har startet, men dette gir ofte meget god odds!

Du kan også se an spillet og vente med dine innsatser for live betting. Dette innebærer at du ser kampen live, for deretter å tippe på vinneren for eksempel basert på utviklingen i kampen. Dessuten, har du allerede satt et spill pre-match, så gir de fleste bettingselskap deg en funksjon for å cashe ut om spillet går din vei.

Om du ikke er fullt så interessert i spill i det korte løp, så kan du for eksempel satse på hvem som vinner hele turneringen, eller hvem som blir toppscorer. Det er alltid en utfordring å tippe vinneren, spesielt før gruppespillet har startet, men dette gir ofte meget god odds!

Tross de mange oddsobjektene som Europaligaen byr på, så er kanskje den største goden at du kan spille på noen av Europas beste lag. Dessuten foregår som oftest kampene midt i uka, slik at du har enda mer å glede deg til. Kombinasjonen av kamper med noen av Europas beste lag, og betting, er helt uslåelig!

Tidligere vinnere

Spredningen av vinnere er mye større i Europaligaen enn i Champions League, noe som vitner om at det er en god del tøffere å velge ut en vinner av denne turneringen. Det bunner i at mange jevngode lag havner i denne puljen. Det er derimot noen lag som skiller seg ut.

Sevilla er laget med flest titler i Europaligaen, og de sitter inne med 5 titler totalt. Det er dog ikke antallet titler som er mest interessant med Sevilla, men heller måten disse har blitt vunnet på. 3 titler ble vunnet på rad mellom 2014 og 2016, og 2 ble vunnet på rad mellom 2006 og 2007.

Med andre ord har Sevilla vært laget å regne med i Europaligaen over de siste 15 årene. Også Atletico Madrid (3 titler) og Chelsea (2 titler) har vært å regne med de siste årene. Allikevel har også lag som Shakhtar, Zenit, Porto, og Manchester United vunnet tittelen i nyere tid, noe som vitner om at alle kan vinne her.

Sett bort i fra Sevilla sin dominans med rekken på 3 og 2 år på rad, så har ingen vunnet turneringen flere år på rad siden Real Madrid gjorde det i 1985 og 1986. Dette vitner om hvor jevnt det er i denne turneringen.

Norske lag har deltatt i Europaligaen, men altså aldri vunnet. IFK Gøteborg fra Sverige er eneste mester, men de har riktignok også 2 titler under beltet. Europaligaen er en meget spennende turnering, og selv om ingen overraskelser har vunnet nylig, så kan dette fort skje når som helst.

Siste års Eliteserien vinnere:

  • 2022 - Eintracht Frankfurt
  • 2021 - Villareal
  • 2020 - Sevilla
  • 2019 – Chelsea
  • 2018 – Atletico Madrid
  • 2017 – Manchester United
  • 2016 – Sevilla
  • 2015 – Sevilla
Publisert: 23/7/2019 · Sist oppdatert: 15/8/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.