Premier League odds

Premier League har vært betegnet globalt som verdens beste fotball liga i flere tiår. Med stjerner fra hele verden, og noen av de mest ihuga fansene du noensinne vil se, så er engelsk fotball fantastisk å følge med på. Ikke minst elsker vi nordmenn ligaen og landet, og kanskje spesielt spill på Premier League odds!

Premier league odds

I feeden ovenfor vil du se kommende Premier League-kamper med den beste oddsen fra våre partnere. Ser du ikke feeden, kan du gå til en av de anbefalte bettingsidene nedenfor.

De beste bettingselskapene for odds på Premier League

Helt siden Tippekampen startet som et program på NRK helt tilbake i 1969, så har nordmenn vært hekta på engelsk fotball. Til den dag i dag bryr vi oss mer om engelsk enn norsk fotball, og vi spiller til stadighet oddsspill her. Det finnes en rekke bettingselskaper med gode odds på engelsk fotball!

Spill på Premier League her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Betsson

Ønsker du å spille på Premier League, så er den ekspansive sportsbooken hos Betsson et godt valg for deg. Velger du dette spilleselskapet får du ikke bare mange oddsobjekter, men Betsson matcher også ditt første innskudd på opptil 2000 kr. Det betyr mer penger for deg å spille for!

Dette er Premier League

Organisert engelsk fotball på toppnivå stammer helt tilbake til 1888, noe som gjør England til en av de første fotballnasjonene. Tross alt er ofte engelskmennene tildelt æren av å ha funnet opp den moderne fotballen. Allikevel har fotballen i England gjennomgått mange endringer siden den gang, og ikke før i 1992 ble Premier League etablert.

Kommersialiseringen, da kanskje spesielt TV-pengene, har preget engelsk fotball over de siste tiårene. Dette har gjort Premier League til ligaen med mest penger i omgang. Dermed har klubbene selv på nedre halvdel hatt råd til å kjøpe verdensstjerner, noe som underbygger den generelle kvaliteten i ligaen.

Ligaen preges av jevne oppgjør, og det er hver sesong slik at alle kan slå alle. Premier League har dessuten kanskje verdens mest dedikerte fans, et poeng som er vanskelig å komme utenom. Selv her i Norge er nordmenn ofte mer dedikerte til ligaen enn vår egen Eliteserie!

Som nevnt stammer mye av dette fra tradisjonen med Tippekampen, men til den dag i dag ser nordmenn på mye engelsk fotball – selv om Tippekampen ikke lenger eksisterer. Flere betaler tusenvis av kroner årlig for å se stjernene tevle om tittelen, og mange velger å plassere sine oddsspill på Premier League.

Oddsobjekter på Premier League

Premier League er mest sannsynlig den ligaen i verden som det blir spilt aller mest på uavhengig av sport. Det gjør at samtlige sportsbookies tilbyr diverse oddsobjekter på denne ligaen. Her kan en spille på nærmest akkurat det en måtte ønske seg av odds, noe som gir deg fleksible muligheter til å følge din egen strategi.

Blant pre-match spillene finner vi selvfølgelig kampvinner, over/under, diverse handikap (inklusive Asian handikap), og mange flere alternativer. Oddsen på disse spillene pleier dessuten å være rimelig bra, da Premier League som nevnt tidligere inneholder tette oppgjør der det kan svinge begge veier.

Du kan også sette diverse spill under live betting på Premier League. Majoriteten av spilleselskap tilbyr nesten et like bredt utvalg her som under pre-match spill. Er du nervøs grunnet de jevne kampene, så kan du også velge å cashe ut om ditt spill skulle stå til vinst underveis.

Premier League lar deg videre også spille på langtidsspill, slik som ligavinner, toppscorer, og andre spill som går over mer enn en kamp. Igjen, da ligaen her er meget jevn, så kan du fort nyte høye odds, selv på favorittlagene og måltyvene på spill som ligavinner og toppscorer.

Dessuten er det verdt å merke seg at majoriteten av oddstips både hos sportsbookies og eksperter generelt inkluderer spill på Premier League. Kombinert med det faktum at en kan se kampene direkte på norsk TV, så er oddsspill på Premier League en farlig interessant aktivitet i helgen!

Tidligere vinnere

Selv om den engelske fotball ligaen sitter på en av de lengste historiene innen fotball, så stammer som tidligere nevnt Premier League fra 1992. Det har siden den gang vært 6 forskjellige vinnere. Manchester United, under Sir Alex Ferguson sitt styre, har utvilsomt vært mest suksessfulle med 13 titler i denne perioden.

Allikevel har ikke Manchester United vunnet siden 2012-2013 sesongen, og det er på mange måter erkerivalen Manchester City som har tatt over tronen. Chelsea, som bare vant sin andre tittel i 2004-2005, har derimot også vært med på å kjempe helt i toppen, og står nå med 6 titler totalt.

Dessuten er det verdt å merke seg at tittelen ikke lenger har blitt ”fanget” innenfor de største lagene. Den jevne spredningen av TV-pengene gjør nemlig at hvem som helst kan ta steget opp. Det så vi da lille Leicester, som bare sesongen før var i fare for nedrykk, tok tittelen i 2015-2016.

De siste årene for eksempel har dog toppen vært dominert av de velkjente topplagene, og Leicester er et sjeldent unntak. Allikevel har det vært ekstremt jevnt blant topplagene, og ligaen har gjerne ikke vært avgjort før de siste kampene – noen ganger til og med ikke før aller siste kamp for sesongen!

Med pengesterke eiere i Chelsea og oljesjeikene i Manchester City, har disse lagene dominert de siste årene, men med et virkelig formsterkt Liverpool som tok sin første Premier League-tittel i 2020. En oversikt over Premier League sine vinnere de siste årene finner du nedenfor.

Siste 5 års Premier League vinnere:

  • 2014-2015 – Chelsea
  • 2015-2016 – Leicester
  • 2016-2017 – Chelsea
  • 2017-2018 – Manchester City
  • 2018-2019 – Manchester City
  • 2019-2020 - Liverpool
  • 2020-2021 - Manchester City
  • 2021-2022 - Manchester City
Publisert: 15/7/2019 · Sist oppdatert: 19/8/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.