Odds på nedrykk i Premier League

Premier League odds på nedrykk

Fotballidenskapen står aldri stille i England der noen av verdens beste fotballspillere og lag holder til i Premier League. Like spennende som å tippe på hvem som vinner Premier League, er det å tippe hvem som rykker ned. Å finne odds på nedrykk i Premier League er enkelt og i motsetning til at det bare finnes en vinner, er det hele tre lag som til slutt rykker ned hvert år fra den øverste divisjonen i England.

Slik fungerer odds på nedrykk i Premier League

Du kan enklest tippe på nedrykk i Premier League ved å registrere en konto på et av bettingselskapene som du finner på internett. Når du har laget deg en konto og gjort et innskudd, kan du velge «Premier League» i sportsbooken. Du tipper på hvem du tror rykker ned, med det beløpet du selv ønsker. I tillegg er det flere sjanser på å treffe rett lag da det er hele tre lag som rykker ned fra Premier League. Du kan velge ett eller satse på flere nedrykksfavoritter og la deg underholde underveis.

Her finner du odds på nedrykk i Premier League:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Hvem rykker ned i Premier League 2022/23?

Hvert år knytter det seg stor spenning til sesongåpningen i Premier League. Norske supportere gleder seg til at yndlingsserien endelig skal rulle i gang igjen og vi skal få nyte den herlige fotballen som venter, runde for runde. Alle virker fulle av håp. Selv den mest kyniske fotballsjel er overbevist om at dette er sesongen da alt endelig skal lykkes for favorittlaget. 

Men når neste mai kommer, og alle 38 runder har blitt spill, er det tre lags supportere som vil lide skjebnen alle frykter mest av alt: nedrykk. Å ta den tunge veien ned til Championship, hvor navn av typen Rotherham United og Luton Town venter på terminliste, ikke lenger Manchester United og Liverpool, er det verste som kan skje et Premier League-lag. 

For tipperne er nedrykksstriden vel så spennende, og full av fristende muligheter som striden i toppen. Det er nemlig hakket mer uforutsigbart å tippe på nedrykk enn hvem som vinner serien. Som oftest er det maks en fire-fem noen lunde realistiske seriemesterkandidater. Derimot foreligger det minst 10 reelle dumpekandidater. Det har inntruffet flere genuine sjokknedrykk opp gjennom nyere Premier League-historie. Kun ett lag – Leicester i 2016 - har vunnet et virkelig sjokkerende seriemesterskap. 

Både før sesongstart og i løpet av sesongen kan du tippe på hvilke lag som til slutt rykker ned. Ja, for de som ønsker seg bedre karma, er det forresten også mulig å tippe på at et lag berger plassen også.    

Dette er årets nedrykksfavoritter fra Premier League

La oss se nærmere på lagene tippeselskapene anser som de mest åpenbare dumpekandidatene før sesongstart. Aller lavest odds får du nemlig på at de følgende lagene rykker ned. Oddsen er tilsvarende høy for at de skal klare å berge plassen:

Fulham

Heislaget fra Vest-London har tatt det sedvanlige steget opp fra Championship på første forsøk. De har nå prestert å rykke opp og ned mellom Englands to øverste divisjoner fire sesonger på rad. Skal dette endelig være sesongen de klarer å bryte sirkelen og etablere seg i Premier League? Det store spørsmålet er om Aleksandar Mitrovic – den serbiske målmaskinen som satte scoringsrekord i Championship i fjor, og er det serbiske landslagets toppscorer gjennom tidene – endelig skal levere i Premier League. Da er han avhengig av god service fra de kreative spillerne i laget. At de solgte talentfulle Carvalho til Liverpool var ikke lovende, men de synes å ha kjøpt en del rutinerte spillere i Palhinha, nykronet portugisisk seriemester med Sporting, og Pereira fra Manchester United. En solid sisteskanse i Leno som nylig kom fra Arsenal er også på plass. Det blir nok ikke med god margin, men hytteboerne burde ikke bli utspilt som ved forrige forsøk i Premier League. 

Bournemouth

Laget som oddssetterne har som favoritt til å rykke ned før en ball har blitt sparket i Premier League 2022/3. Klarte å rykke opp sammen med Fulham, men uten å begeistre i nært samme grad. Skal Scott Parkers mannskap klare seg er de aldeles avhengige av at den forhenværende Liverpool-junioren Dominic Solanke fortsetter å score etter at det litt på etterskudd løsnet for ham for kirsebærene fra sørkysten i Championship i fjor. De må også håpe på at det de har av Premier League-erfaring i rekkene vil bli utslagsgivende. Drevne karer som Philip Billing, Adam Smith og Jefferson Lerma ble alle med ned i Championship og er nå tilbake. Mangelen på forsterkninger i overgangsvinduet lover ikke godt. Kun den unge midtbanespilleren Joe Rothwell fra Blackburn og backen Fredricks fra West Ham har så langt kommet inn.

Nottingham Forest

Endelig ble det opprykk for de gamle aristokratene fra East Midlands. Mye har forandret seg siden sist, og gullalderen med seriemesterskap og to Champions League-triumfer mellom 1978 og 1980 virker svært fjern. Opprykket kom som en overraskelse på de fleste – nok også de som sitter bak spakene på ærverdige City Ground, nede ved Trent-elvas bredder. Stallen syntes skremmende tynn, særlig etter nøkkelspillerne Spence og Gardner, ble kalt inn fra sine sensasjonelt vellykkete låneopphold i Forest hvor begge bidro sterkt til opprykket. Klubben har svart med å åpne pengesekken på gap, og kjøpe spiller etter spiller. Jesse Lingard og Dean Henderson fra Manchester United, førstnevnte som gratisovergang, sistnevnte som lån kan være virkelige scoop. Viser de godt gammelt slag, etter et miserabelt fjorår som benkfyll på et elendig United-lag, holder de høy Premier League-klasse. Spillere som Awoniyi fra Union Berlin og Mangala fra Stuttgart må nok betegnes som relativ høy gambling. Det er ikke godt å si hvordan det går med Forest i comebacket, men spennende blir det.

Leeds United

Påfuglene fra Yorkshire berget seg på siste dag i fjor. Store omveltninger har inntruffet siden. Lagets beste spiller, Kalvin Philips, har blitt snappet opp av Manchester City, og inn har kommet en hel haug med spillere. At det stort sett dreier seg om spillere hovedtrener Jesse Marsch, har jobbet med før kan tolkes både positivt og negativt. Amerikaneren har uansett en tøff jobb foran seg. Mye avhenger nok av å få Partick Bamford, som var skadet så å si hele forrige sesong, tilbake for fullt. Skal de berge plassen er de nok avhengige av at den veloppdragne engelskmannen hamrer inn godt med mål.

Brentford 

Biene fra lengst vest i London imponerte voldsomt i sin debutsesong i Premier League i fjor – lagets første på øverste nivå i England siden 1930-tallet. Under den danske treneren, Daniel Frank, spilte de elegant fotball, anført av tanksenteren Ivan Toney. Men etter en forrykende sesongstart begynte laget for alvor å miste futten. Det var da de klarte det mesterstykket å sikre seg den danske fotball-maestroen, Christian Eriksens tjenester i seks måneder. Han fikk fart på sakene og laget cruiset inn til trygg plass med god margin. De har satset tungt på lovende Keane Lewis-Potter fra Hull City og prøver idet vi går i trykken å hente inn dansk dynamitt i form av Sampdoria-vingen Mikkel Damsgaard. Men er det nok? Eriksen har gått til Manchester United og ingen på hans nivå er igjen i stallen. Håpet er nok at de øvrige spillerne har vokst av sitt år i serien, og nå vil prestere enda høyere. Uansett er ingen immun mot det notoriske «andresesongsyndromet», senest observert i Sheffield United i fjor.

Publisert: 25/8/2021 · Sist oppdatert: 5/8/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.