Odds på Golden Glove i fotball-VM i Qatar 2022

Odds på Golden Glove i fotball-VM i Qatar 2022

Nå som det snart er VM i fotball igjen, kryr det av spennende oddsobjekter hos bookmakerne. Det inkluderer sjansen til å tippe på Golden Glove-vinneren i VM 2022. 

Golden Glove er navnet på utmerkelsen VMs beste keeper mottar etter hvert mesterskap. Mange store sisteskanser har kunnet smykke seg med tittelen opp gjennom årene. Hvem sin tur er det denne gangen? Svarer du korrekt på det spørsmålet kan du vinne en kjekk liten slant på oddsen. 

Les videre for å finne ut alt du trenger å vite om å tippe på hvem som vinner Golden Glove i fotball-VM 2022 i Qatar. Det inkluderer en del praktisk info, noen tippetips og litt historisk info vi håper kan være av interesse.

Odds på Golden Glove i Fotball-VM i Qatar 2022 finnes hos disse bettingselskapene:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
NordicBet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
BetsAmigo logo

BetsAmigo

LES OMTALE

150 EUR

Free bet-fredager

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Tippe på hvem som vinner Golden Glove i fotball-VM 

Det er ganske så enkelt å tippe på Golden Glove-vinneren i VM 2022. Mange gode bettingselskaper på nettet har denne godbiten på menyen, men ikke alle. Derfor er det første du må gjøre å finne en bookmaker som byr på dette oddsobjektet. 

Da er det bare å registrere en konto, og tippe på den keeperen du tror FIFA kommer til å kåre til mesterskapets beste. Det gjør du ved å åpne VM 2022-menyen, og klikke på Golden Glove. Da får du se en komplett liste over vinnerkandidater, med tilhørende odds. Klikk på keeperen du tror vinner for å legge han til kupongen. Nå gjenstår kun å fastsette innsatsen, og klikke gjennomfør spill. 

Her har du oppskriften i en enkel punktliste:

 1. Åpne VM 2022-menyen
 2. Klikk på Golden Glove-menyen
 3. Klikk på keeperen du tror vinne kåringen
 4. Angi ønsket innsats
 5. Klikk fullfør spill, e.l.

Hvem blir Golden Glove-vinner i fotball-VM 2022? 

Tippeselskapene har nå lansert sine lister over oddsfavoritter til å vinne Golden Glove i VM 2022. På menyen er det få overraskelser, og mange kjente navn. Det skyldes at så å si alltid går denne utnevnelsen til en keeper som går langt. Som regel til finalen. Det medfører at det realistisk sett kun er keepere på de beste lagene som er med i konkurransen.

La oss nå se litt nærmere på de heteste oddsfavorittene og vurdere deres vinnersjanser: 

Alisson, Brasil

Brasils sisteskanse er utvilsomt en av verdens beste keepere. Klubblaget, Liverpool, har hatt en noe rufsete sesongstart i Premier League, men Alisson har ikke blitt en upålitelig keeper av den grunn.

Det er alltid en keeper som går langt i VM som vinner Golden Glove. Brasil er favoritt til vinne i Qatar i 2022, og da er det jo naturlig at Alisson også forventes å gjøre det skarpt i konkurransen om å bli utnevnt til mesterskapets beste keeper. 

Med et solid og erfarent forsvar foran seg, stiller Alisson utvilsomt sterkt. Det er dog et par motargumenter. Det første er at Brasil møter tøff motstand i gruppa. Blant annet skal brassene ut mot Serbia som stiller med et av verdens hvasseste spisspar i Mitrovic og Vlahovic. Det blir nok tre poeng til Brasil, men 0 baklengs er ikke garantert. 

Det andre er at Alisson har svært tøff kamp om den grønne nr. 1 trøya til Brasil. Bak seg puster Ederson ham i nakken. Ja, Manchester City-keeperen er faktisk en av Golden Glove-favorittene han også.

Thibaut Courtois, Belgia

Ingen keeper har vunnet Golden Glove i VM mer enn en gang. Det er utfordringen Belgias glimrende keeper Thibaut Courtois nå skal bryne seg på. Real Madrids nr. 1 ble kåret til VMs beste keeper i Russland i 2018, og oddssetterne tror han kan skrive historie ved å gjenta bragden i Qatar.

Vi har våre tvil. Belgias landslag er ikke i nært like god tilstand nå som for fire år siden. Særlig er det i forsvar det knirker. Flere nøkkelspillere er godt oppe i årene, og tempo er et problem i midten. Det kan gjenre ligge an til at den godeste Courtois får mer å henge fingrene i enn han ønsker. 

Manuel Neuer, Tyskland

Manuel Neuer vant Golden Glove da han og Tyskland vant VM i 2014. Da var Bayern München-legenden utvilsomt en av verdens soleklart beste keepere. Den posisjonen innehar han ikke nå lenger. 

Ja, faktisk har plassen hans som tysk sisteskanse blitt utfordret av blant andre Marc-Andre ter Stegen (som også er en av oddsfavorittene til å vinne Golden Glove i VM 2022). Vi forventer allikevel at Neuer starter VM, og går Tyskland langt vil han sikkert bidra mye. 

Skal møte både Spania og et farlig Japan i gruppen, så får ingen enkle oppgaver helt fra begynnelsen av.

Unai Simon, Spania

Spania har de siste tiårene hatt en svært sterkt keeper-tradisjon. Da laget vant sitt eneste VM, i 2010, var keeperen, Iker Casillas kaptein. Han vant også vant Golden Glove. I år er det unge Unai Simon som skal vokte buret for spanjolene. Kan det ende med mer suksess?

Athletic Bilbaos Simon er utvilsomt en ypperlig målvakt. At han har utkonkurrert rivaler som Kepa og De Gea i kampen om keepertrøya sier sitt. Spørsmålet er bare om han og resten av et meget ungdommelig spansk mannskap kan nå langt nok?

Starter i gruppe med Tyskland, så det bli ingen myk introduksjon til fotball-VM på den godeste Simon.  

Hugo Lloris, Frankrike

Lloris vant VM i 2018 som Frankrikes bunnsolide sisteskanse, og gjør nå et forsøk på å gjenta bragden. Blant mange er Les Bleus nestfavoritt bak Brasil, så det er godt mulig Lloris kan nå langt og bli en seriøs Golden Glove-kandidat. 

Det som taler imot Tottenham-keeperens kandidatur er for det første at Frankrike ikke har spilt godt i det siste. De imponerte ikke i forrige Nations League, hvor det blant annet ble tap hjemme og borte mot Danmark (som de også møter i gruppa i VM). 

For det andre har formen til Lloris vært litt suspekt i det siste. Litt for mange tabber har sneket seg inn, så her må det skjerpings til om det skal bli en gyllen hanske på veteranen i Qatar-VM 2022.

Emiliano Martinez, Argentina

Aston Villas Martinez er en meget solid målvakt. Ganske sikkert den beste som Argentina har hatt på mange år. Dette er godt nytt for alle de som håper at Lionel Messi skal krone sin spektakulære karriere med VM-gull i Qatar i 2022. Men har Martinez virkelig det som skal til for å sikre seg Golden Glove? 

Til tross for at han er over 30 fikk Martinez først virkelig fart på karrieren sin etter overgangen fra benketilværelse i Arsenal til fast plass på Villa for to år siden. Han er dermed slettes ikke så rutinert som man kunne håpe. Til gjengjeld er han fryktløs, har eminent reaksjonsevne og en fandenivoldsk holdning. 

Går Argentina langt, kan Martinez fort seile opp som Golden Glove-favoritt. Skal møte Robert Lewandowskis Polen i gruppa, så må være skjerpet fra starten av.

Rui Patricio, Portugal

AS Romas keeper, Rui Patricio, er både rutinert og svært dyktig mellom stengene. Allikevel er vi litt overrasket over at han får plass blant favorittene til å vinne Golden Glove i fotball-VM 2022. 

For det første er plassen hans som Portugals sisteskanse under alvorlig press fra Portos unge målvakt, Diogo Costa. For det andre er det vel de færreste som tror portugiserne skal gå langt nok i mesterskapet til at lagets keeper skal være en realistisk kandidat. 

Starter mesterskapet mot Uruguays fryktinngytende angrepsrekke, så får alt annet enn en myk star på VM.

Jasper Cillessen, Nederland

Nederland ankommer Qatar som et av de store formlagene. De oransje herjet i Nations League, hvor de blant annet banket nabo Belgia hjemme og borte, og vant Norges VM-kvalikgruppe greit. Sisteskansen, Jasper Sillessen er kanskje ikke et kjent stjernenavn. Men han står fast, og har et meget solid forsvar foran seg. 

Som om ikke det var nok, møter hollenderne slett motstand i VMs klart svakeste gruppe. Angrepsrekkene til motstanderlag som Qatar og Ecuador er alt annet enn skremmende. Senegal har Sadio Mane, men skal ikke være uoverkommelig motstand for Nederland under normale omstendigheter.

Dermed bør Cillessen komme seg gjennom de tre første kampene med lakenet rent. Deretter er det bare å se hva som skjer. Har såpass store odds at han utgjør et av de klart mest spennende valgene på listen over Golden Glove-favoritter.

Tidligere Golden Glove-vinnere i fotball-VM 

Utnevnelsen som nå kalles Golden Glove ble delt ut for første gang i VM 1994. Den het da Lev Jasjin-prisen, oppkalt etter den legendariske Sovjetiske keeperhelten. 

Den aller første utdelingen forblir eneste gang Golden Glove har gått til en spiller som ikke minst kom seg til semifinalen. Belgieren Michel Preud'homme vant, selv om laget hans ble dumpet ut allerede i åttendedelsfinalen. 

Ja, Preud'homme forble den eneste vinneren som ikke minst fikk sølv eller gull i VM, frem til landsmannen, Thibaut Courtois, tok prisen i forrige VM, i 2018, da Belgia vant bronse. Da hadde utnevnelsen skiftet navn til Golden Glove åtte år tidligere.  

Ellers består listen kun av keeperlegender fra de virkelig store fotballnasjonene, sånn som Oliver Kahn og Gianluigi Buffon. Kahn presterte faktisk å både vinne Golden Glove og bli kåret til VMs beste spiller i 2002 – til tross for at det endte med sølv på han og resten av det tyske landslaget etter tap mot Brasil i finalen. 

Golden Glove-vinnere gjennom historien

 • 1994: Michel Preud'homme, Belgia
 • 1998: Fabien Barthez, Frankrike
 • 2002: Oliver Kahn, Tyskland
 • 2006: Gianluigi Buffon, Italia
 • 2010: Iker Casillas, Spania
 • 2014: Manuel Neuer, Tyskland
 • 2018: Thibaut Courtois, Belgia
Publisert: 4/11/2022 · Sist oppdatert: 21/11/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.