Odds på gruppe B i fotball-VM 2022

Odds på gruppe B fotball-vm 2022

Når det er VM i fotball, florerer det med spennende oddsobjekter hos bettingselskapene. Det inkluderer å tippe på Gruppe B i fotball-VM. Her møter en av forhåndsfavorittene, England, tre jevne lag i Wales, Iran og USA. Bortsett fra at Harry Kane og co. bør gå seirende ut av denne puljen, er det ikke enkelt å spå hvordan ting vil utvikle seg. 

Odds på gruppe B i fotball-VM 2022 finner du her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
NordicBet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
BetsAmigo logo

BetsAmigo

LES OMTALE

150 EUR

Free bet-fredager

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Oversikt Gruppe B 

Gruppe B er nok en av de svakeste i hele fotball-VM 2022. Kun England er å anse som en stormakt innenfor fotballsporten, og de har jo faktisk bare vunnet ett eneste internasjonalt trofe gjennom tidene: VM på hjemmebane i 1966. 

USA har en del kvalitetsspillere, men er inne i en dårlig formkurve. Ja, de har til og med måtte se seg forbigått av nabo Canada som Nord-Amerikas nest beste lag bak Mexico. Iran har også et par reelle klassespillere, men fæl ustabilitet rundt laget gjør det vanskelig å vite hvordan de kommer til å prestere i Qatar.

Wales sin gullalder kan være på hell. Etter to EM på rad og nå første VM-deltagelse siden 1958, har det begynt å slite for de walisiske dragene. De dummet seg ordentlig ut i Nations League og de to ubestridte essene, Bale og Ramsey, er inne i svake perioder i sine respektive klubbkarrierer.

Hva venter vi at skal skje her? Sannsynligvis tar England seg såpass sammen at de kommer seg videre. Det trenger ikke å bli med stor margin, men såpass mye rutine har laget at de bør klare brasene. Kampen om andreplassen blir fascinerende, men klarer Bale å levere nært det vi vet han kan, så er han i stand til å dra Wales videre fra denne gruppen.

Lagene i Gruppe B

La oss nå bli bedre kjent med lagene som skal møtes til dyst i Gruppe B ved å ta hvert av dem nærmere i øyensyn. 

England

Da trekningen var klar ble det jublet i England. Landslaget var inne i en fin stim, hvor en sterk seminfinale i VM 2018 ble fulgt opp med finaletap i EM 2020 (spilt i 2021). Å få møte Iran, USA og Wales syntes svært så overkommelig den gangen. Siden har det gått radig nedover med guttene til Gareth Southgate. 

De tre løvene gikk 6 kamper uten seier i oppladningen mot fotball VM i Qatar, og er inne i sin dårligste formkurve siden 1993. Nations League kampanjen endte i ydmykende nedrykk til nivå B, og laget scorer ikke mål. 

Men nok kvalitet er det, spiller for spiller, i troppen til at Gruppe B bør være overkommelig og vel så det. Harry Kane er regjerende VM-toppscorer og i stand til å skape noe utav ingenting. Phil Foden og Jack Grealish er i godt slag for Manchester City, og kan bidra med den lille magien England har manglet i det siste.

Engelskmennene er også heldige i den betydning at hvis de vinner gruppen, så møter de toeren i Gruppe A – også en av de svakere. Det betyr at minst en kvartfinale skal være innen rekkevidde. Skal de komme seg lengre, er de avhengige av at en rekke spillere som er ute av form skal heve seg kraftig i Qatar. 

USA

Fotballen i USA har utviklet seg voldsomt siden landet var VM-vert for første gang i 1994. Proffserien, MLS, er veletablert og en rekke amerikanere spiller nå på anstendig nivå i europeisk klubbfotball. Men fire år før USA igjen skal arrangere VM (sammen med naboene Canada og Mexico) er formkurven skremmende dårlig. 

Statene har klippekort i VM siden de konkurrerer med stort sett bare smånasjoner (med unntak av Mexico) om å ta seg videre fra det karibiske, nord- og mellomamerikanske kvalifiseringsspillet. Denne gangen kom de seg videre som tredje best – bak Canada i tillegg til Mexico. 

Dette skyldes at Canada plutselig har fått frem en god generasjon med fotballspillere, men også at USA har vært svake. Når stjernespilleren, Christian Pulisic, til alt overmål sliter med spilletid på klubblaget Chelsea er det ikke mange positive tegn å finne.

De forventes å slå et kaotisk Iran, men skal få slite med å ta andreplassen i gruppe i konkurranse med Wales. England skal være for sterke for denne utgaven av USA.  

Iran

Iran burde være en skikkelig god fotballnasjon. Med et stort folketall og voldsom interesse for idretten skulle alt ligge til rette for gode resultater. Laget gjør det anstendig i asiatisk sammenheng og kommer seg ofte til VM. Der bruker det sjeldent å gå godt. En grunn til det er kaotiske utenomsportslige omstendigheter. Også i 2022 går Iran inn fotball-VM med ustabilitet omkring laget. 

Siden kvaliken til kommende VM i Qatar begynte har Iran sparket to trenere. Mannens som skal lede dem i mesterskapet, den portugisiske veteranen Carlos Querioz, fikk jobben den 7. september – drøye to måneder før VM begynner. Han har riktignok vært trener for Iran i to tidligere fotball-VM (2014 og 2018), men det er uansett ikke en ideell forberedelse. 

På spillersiden har iranerne tre ess i angrepsrekka, Azmoun, Taremi og Jahanbakhsh, som har klasse nok til å skyte laget forbi både Wales og USA. Spørsmålet er bare om Queiroz klarer å få det beste utav dem. Vi forventer et slite-VM for løvene fra Persia, men skulle alt klaffe kan de ta seg forbi både Wales og USA. England skal være for sterke uansett.  

Wales

I en utvikling som mange her i Norge vel har fulgt med stor interesse, har Wales klart å få seg en skikkelig gullalder ved å bygge et lag rundt en internasjonal mega-stjerne og en meget habil Arsenal-midtbanespiller. Vi snakker selvsagt her om Gareth Bale og Aaron Ramsey (som riktignok forlot Nord-London for en del år siden). 

Anført av Bale, med god hjelp fra Ramsey, har waliserne klart å komme seg til to EM-sluttspill og nå altså sitt første VM på 64 år. Ekstremt imponerende for et lite land hvor rugby tradisjonelt sett er idrett nummer en.

Det er ikke den store optimismen foran mesterskapet, dog. Laget ble ydmyket i Nations League hvor det var åpenbart at de ikke hørte hjemme i den øverste divisjonen og rykket ned så det dundret. Klubbkarrierene til både Bale og Ramsey synes å være mer eller mindre på hell. Bale spiller nå i MLS hvor han ikke får all verden med spilletid. Ramsey har havnet i Nice etter et nokså mislykket låneopphold i Rangers. 

Klarer de to å nærme seg godt, gammelt nivå kan de gjerne slå både USA og Iran. Ja, da laget var på sitt beste for noen år siden kunne de også ha hamlet opp med England. Nå skal de være meget fornøyde om de klarer å komme seg ut av gruppa.

Oversikt over alle kamper i gruppen

Gruppe Lag 1 Lag 2 Dato Klokkeslett (norsk tid) Arena
BEnglandIran21.11.202214:00Al Bayt Stadium, Al Khor
BUSAWales21.11.202220:00Al Thumama Stadium, Doha
BWalesIran25.11.202211:00Al Thumama Stadium, Doha
BEnglandUSA25.11.202220:00Khalifa International Stadium, Al Rayyan
BWalesEngland29.11.202220:00Khalifa International Stadium, Al Rayyan
BIranUSA29.11.202220:00Al Bayt Stadium, Al Khor

Fotball-VM 2022 oddstips for Gruppe B

Hadde det ikke vært for Englands sørgelig dårlige form i månedene før mesterskapet, ville vårt oddstips for Gruppe B vært at de tre løvene ville gå videre fra gruppa som suverene vinnere med 9 enkle poeng i lomma. Nå er vi ikke fullt så sikre. 

Engelskmennene bør, uavhengig av form, være gode nok til å vinne gruppa. Hva som skjer med de øvrige lagene er ikke enkelt å spå. Sant å si er alle fire inne i dårlige formkurver, så her blir det et spørsmål om hvem som klarer å heve seg når det gjelder som mest. Vi har litt mer trua på Wales, takket være de to legendene, Bale og Ramsey, sin klasse.  

England – Iran

Det kan virke utrolig, men inn mot VM 2022 er det de i England som mener Gareth Southgate burde ha fått sparken og at en annen trener burde lede landslaget i mesterskapet. Detter er altså etter at Southgate tok England til semifinalen i VM 2018 (Englands nest beste prestasjon i VM noensinne) og finalen i EM 2020 (Englands beste prestasjon i EM noensinne). 

Årsaken er en grell formkurve. Laget scorer ikke mål og vinner ikke kamper. Skulle de prestere å ikke vinne enkelt mot Iran vil støyen i hjemlige medier bli uholdbar. 

Iran har nok kvalitet i angrepsrekka til å lage trøbbel for engelskmennene – særlig hvis formsvake Maguire starter. Men i forsvar stiller iranerne stort sett med spillere fra den hjemlige serien. Vi ser ikke for oss at de skal spille mot Harry Kane i 90 minutter uten å slippe inn mål. Denne kampen skal England vinne.

USA – Wales

I denne kampen forventer vi at mye vil avgjøres når det gjelder andreplassen i Gruppe B. USA og Wales er de antatt beste lagene bak England, all den tid Iran stiller med sin tredje trener på kun kort tid. Så hva skjer når de møtes? Alt vil avhenge av Gareth Bale, egentlig. Den walisiske halvguden har båret laget på egne skuldre i en årrekke, og har gitt supporterne sin beste periode noensinne. 

Men kan han virkelig levere nok en gang? Han spiller nå i MLS for Los Angeles FC, visstnok kun for å holde seg i trening med tanke på landslaget. Mange tror han vil legge opp så snart VM 2022 er over. Alle vet at om han viser godt, gammelt slag er han i stand til å score mot hvem som helst, og helt sikkert denne utgaven av USA. 

Vi tviler dog på om Bale kan heve seg nok en gang. Wales var traurige i Nations League og han mangler kamptrening. Denne kampen er for tett til å spå med sikkerhet. Vi legger den ikke til vår kupong.

Wales – Iran

På papiret en ganske jevn kamp, dette her. Men siden Iran altså ikke har hatt en særlig god oppladning til mesterskapet, og Wales tross alt har en hel del, riktignok aldrende, klasse i mannskapet tror vi på waliserne her.

Skal de gå videre må de slå Iran, og det tror vi at de klarer. Selv om det nok blir med liten margin.

England – USA

En av de største ydmykelsene i VM-historien kom da disse to lagene møttes i gruppespillet i Brasil-VM i 1950. England deltok for aller første gang (de hadde ikke orket å være med på de tre VM-sluttspillene som ble avholdt på 1930-tallet fordi FA mente det sportslige nivået ikke var høyt nok), og alle forventet at et lag anført av Stanley Matthews og Tom Finney skulle banke USA. 

Det som skjedde var at amerikanerne vant 1-0. Deres lag bestod av amatørspillere og flere av dem hadde emigrert fra England etter å ha blitt veid og funnet for lett for proffspill i engelsk klubbfotball. Sjokket snakkes det om på balløya den dag i dag. 

Skulle det samme skje igjen vil Southgates tid ved roret være over, nesten uansett. England skal vinne denne kampen, og det tror vi at de gjør. Vi legger ikke for stor vekt på dårlig form i forkant av mesterskapet, og tror kvalitet og rutine hos England har langt mer å si. Sikker hjemmeseier på kupongen.

Wales – England

Et lokalderby som hadde vært knakende om det bare hadde blitt spilt for noen år siden da Gareth Bale og Aaron Ramsey var på topp. Nå skal dette være plankekjøring for storebror. Det walisiske laget består i hovedsak av spillere som operer på OK nivå i den engelske fotballpyramiden. Det engelske laget består nesten utelukkende av spillere fra topp Premier League-lag (og et par fra storklubber ute i Europa).

At waliserne kommer til å være topptrente vil ikke kompensere for klasseforskjellen. Eneste motargument er hvis England har dummet seg ut i en eller begge foregående kamper. Da kan presset i denne kampen bli uutholdelig og prestasjonene deretter.

Iran – USA 

Her møtes to geopolitiske motstandere til dyst på fotballbanen. USA er et svært upopulært land i Iran etter at amerikanerne har rammet Iran med strenge sanksjoner helt siden revolusjonen i landet i 1979. 

Faktisk er dette andre gangen de to spiller mot hverandre i gruppespillet i et VM. Forrige gang, i Frankrike i 1998, vant Iran 2-1. Hva som skjer denne gangen er ikke enkelt å spå. Mye vil nok avhenge av prestasjonene til de to lagene i foregående kamper. Her avventer vi hvordan gruppa utvikler seg før vi avgjør hva vi spiller på.

Publisert: 19/10/2022 · Sist oppdatert: 21/11/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.