Odds på gruppe C i fotball-VM 2022

Odds på gruppe C fotball-vm 2022

Det er mye moro å finne på oddsmenyene til bettingselskapene nå som VM i fotball står for døren. Hvis du vurderer å tippe på Gruppe C i fotball-VM i Qatar, så kan vi her gi deg en del nyttig informasjon. Gruppen er en av de beste i mesterskapet med en reell gullkandidat i Argentina, pluss to solide mellomvektere i Polen og Mexico. Sistelaget Saudi Arabia virker suverent svakest på papiret.

Odds på gruppe C i fotball-VM 2022 finner du her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
NordicBet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
BetsAmigo logo

BetsAmigo

LES OMTALE

150 EUR

Free bet-fredager

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Gruppe C oversikt 

Det mest spennende med Gruppe C er nok å følge Lionel Messis siste forsøk på å lede Argentina til VM-gull. Skal det skje denne gangen, må han være i toppform mot godt organisert motstand som venter når Polen og Mexico står på motsatt banehalvdel.

Det skal også bli interessant å følge Robert Lewandowski i det som fort kan være hans siste VM også. I møtet med Saudi Arabia bør han hamre inn godt med mål om han skal ha håp om å hevde seg i konkurransen om toppscorertittelen. 

Mexico, på sin side, har et godt mannskap og satser tungt inn mot neste VM, da landet er en av tre vertsland. Saudi Arabia er ikke noen stor VM-nasjon, men spiller til gjengjeld i kjent klima i nabolaget Qatars ørken. Hvorvidt det får noe å si for lagets prestasjoner gjenstår å se. 

Lagene i Gruppe C 

La oss nå ta en nærmere titt på hvert av de fire lagene i gruppen:

Argentina

Det er nå hele 36 år siden Argentina sist vant VM i fotball, anført av det lille geniet, Diego Maradona. Skal de lyseblå og hvitstripede gjenta bragden er det nok et lite geni som må lede an. Lionel Messi leverer fortsatt på klubbnivå i PSG, og presterer jevnt og godt for Argentina. Ingenting tilsier at alderen er i ferd med å stagge ham. 

Messi og Argentina nådde finalen i VM i 2014. Da hadde målmaskinen fra Rosario nok et sterkere mannskap rundt seg. Når det er sagt, har argentinerne prestert godt i kvaliken og påfølgende vennskapskamper. Keeperen er god, forsvaret er satt og i Lautaro Martinez har de en genuin toppspiss ved siden av Messi i angrepsrekka hvor også veteranen Angel di Maria forventes å levere godt med målpoeng i kjent stil. 

Mexico og Polen er tøff, godt organisert motstand. Vinner Argentina mot de to er det ingen tvil om at laget straks vil bli rangert blant de heteste favorittene til å vinne hele VM. Å banke Saudi Arabia bør være en smal sak. I åttendedelsfinalen venter steintøff motstand – mest sannsynlig enten Frankrike eller Danmark. Skal Messi vinne VM, blir det med høy vanskelighetsgrad.

Polen

Polen har for vane å kvalifisere seg til mesterskap og så floppe så snart alvoret begynner. De må selvsagt sette sin lit til spisslegenden Robert Lewandowski som, med sine 76 mål på 134 landskamper, er minst like viktig for polakkene som Messi er for Argentina. Selv om han også er å anse som en veteran fortsetter han å prestere på aller høyeste nivå. 

Bayern München nektet å gi han mer enn en ettårskontrakt – til tross for at han satte målscoringsrekord på en sesong i Bundesliga – og Lewandowski ble så forulempet at han pakket sekken og dro til Barcelona. Det har vært en velsignelse for katalonierne som har fått nyte godt av en helt ypperlig spiss i topp slag. 

Men Polen er ikke bare Lewandowski. Også Napoli-spilleren Piotr Zielinski og Juventus’ kreative angrepspiller Arkadiusz Milik holder topp nivå. Polen har alltid gode keepere, og Wojciech Szczesny er en svært habil sisteskanse.   

Polen satser nok på å slåss med Mexico om andreplass i gruppa bak Argentina. I og med at det venter tøff motstand i neste runde – vinner av gruppen til Frankrike og Danmark – ser vi ikke for oss noe videre fremgang for Polen denne gang.

Mexico

Mexico er alltid med i VM, og de går som regel videre fra gruppen. Likevel har de aldri klart å ta seg forbi kvartfinalen i noe mesterskap. Det til tross for at de har vært VM-arrangør to ganger (1970 og 1986). 

Denne gangen stiller mexicanerne med et ekstremt rutinert mannskap. Det antas at troppen vil innehold minst fire spillere med mer enn 100 landskamper – keeper Ochoa, midtstopperen Moreno, Herrera på sentral midtbane og lagets kaptein, den defensive midtbanespilleren Andres Guardado. I tillegg har lagets stjernespiss Raul Jimenez 94 landskamper. Ingen skal kunne skylde på begynnernerver om det ikke blir suksess for Mexico i VM.

Formen er så som så for Mexico. De kvalifiserte seg tradisjonen tro uproblematisk, men resultater i treningskampene har ikke vært bra. 

De har en del spillere med erfaring fra Europa, men flesteparten holder til daglig til i den mexicanske ligaen. Et viktig unntak er Hirving Lozano. Napoli-vingen er nok mannen som må prestere om laget skal score nok mål til å tukte Polen i kampen om andreplassen bak Argentina. Defensivt blir Mexico nok en tøff bøyg, selv for Messi og co. 

Saudi Arabia

Saudi Arabia har deltatt i 5 VM før årets utgave. I debuten, i 1994, presterte de å ta seg videre fra gruppa, og til åttendedelsfinalen. Siden har det gått tråere. I de påfølgende 4 mesterskapene har saudierne vunnet en enslig kamp, og ingen tror det skal gå noe bedre denne gangen. 

Det er litt vanskelig å si noe sikkert om nivået på lagets spillerstall. Det skyldes at samtlige spillere til daglig opererer i den hjemlige ligaen i Saudi Arabia. Hvor gode eller dårlige lagene der er, sammenlignet med lag fra andre deler av kloden er vanskelig å si. 

I motsetning til land hvis spillere er i full gang med klubbsesongen frem til VM starter, har Saudi Arabias landslag valgt å legge inn et knallhardt kampprogram frem mot mesterskapet. De skal spille i alt 6 vennskapskamper mellom 23. oktober og 16. november mot europeiske og mellom-amerikanske lag – nok som forberedelse til kampene mot Mexico og Polen. 

Hvorvidt denne ukonvensjonelle oppkjøringen vil gi seg utslag i gode prestasjoner gjenstår å se. Vi tipper det blir tre klare tap på Saudi Arabia i Gruppe C, men hold et øye med hvordan det går i oppkjøringskampene. Kanskje vi undervurderer laget basert på tidligere svake mesterskapsprestasjoner.  

Oversikt over alle kamper i gruppen

Gruppe Lag 1 Lag 2 Dato Klokkeslett (norsk tid) Arena
CArgentinaSaudi Arabia22.11.202211:00Lusail Iconic Stadium, Lusail
CMexicoPolen22.11.202217:00Stadium 974, Doha
CPolenSaudi Arabia26.11.202214:00Education City Stadium, Al Rayyan
CArgentinaMexico26.11.202220:00Lusail Iconic Stadium, Lusail
CPolenArgentina30.11.202220:00Stadium 974, Doha
CSaudi ArabiaMexico30.11.202220:00Lusail Iconic Stadium, Lusail

Oddstips for Gruppe C i fotball-VM 2022 

De aller fleste sier seg vel enige i at dette er en gruppe med en soleklar favoritt i form av Argentina. Sør-amerikanerne er å anse som en kandidat til å vinne hele mesterskapet, anført av det vesle ballgeniet Lionel Messi. 

Når det er sagt, utgjør både Polen og Mexico tøff motstand. Argentina må være på tå hev for å hamle opp med godt organiserte og svært rutinerte lag her. Mens Polen er målfarlige og har sin egen superstjerne i from av Robert Lewandowski, må mexicanerne sette sin lit til rutinert keeper og mye mesterskapserfaring i forsvar. 

Hvem som kaprer andreplassen i gruppen er nesten umulig å si. Mye vil avhenge av om Polen klarer å holde nivået de bør ha inne i mesterskapet – noe de sjelden gjør. Mexico må på sin side klare å score må på noe slags vis. Deres spisstjerne, Wolverhamptons Raul Jimenez, er i elendig form, så mye vil avhenge av kreative Lozano. 

Hva så med Saudi Arabia? Ekspertene er enige om at dette fort kan være det svakeste laget i hele VM. Men i hvor stor grad skyldes det uvitenhet om et mannskap som utelukkende spiller i hjemlandet? Det som er sikkert er at det er det minst kjente laget i VM. Kan de få en betydelig fordel ved å spill i nabolandet? Vi tipper det blir 3 tap, med mulighet for å rane et poeng mot Mexico hvis laget er godt organisert i forsvar.

Argentina – Saudi Arabia

Det er vel bortimot umulig å se for seg noe annet enn argentinsk seier i åpningskampen. Argentina har et solid lag som har prestert godt i kvaliken. Angrepsrekka har både rutine, kvalitet og unge krefter. I mål har argentinerne sin beste keeper på en årrekke, og både forsvaret og midtbanen oser kvalitet. 

Det skal ikke gå an at Argentina taper det her. Eneste motargument er at de møter en helt ukjent motstander, og Saudi Arabias halmstrå i form av nesten hjemmefordel. Vi kan ikke tenke oss noe annet enn at Messi og co. sanker 3 ganske så enkle poeng her.

Mexico – Polen

Dette er nok den meste interessante kampen i Gruppe C. De fleste antar at Argentina vil vinne gruppa, og at Saudi Arabia havner på sisteplass. Da står det mellom Polen og Mexico i kampen om andreplassen og billett til åttendedelsfinale. 

Mexico er solide bakover, og kommer til VM med et særs rutinert mannskap. Polen ledes av en av verdens klart beste spisser, og har også en erfaren kjerne av spillere som har vært med på både VM og EM før. 

Hva som vil skje her, er ikke enkelt å spå. Alle involverte vil være klare over hva som står på spill. Presset vil med andre ord være betydelig. Hvem takler det best? 

Polen flopper som regel i mesterskap, mens Mexico har en tendens til å komme seg videre fra gruppespillet i VM. Her må hver enkelt tipper gjøre sin egen vurdering. Vi snuser på en uavgjort her siden begge lag har så mye å tape. 

Polen – Saudi Arabia

Dette skal blir kampen hvor Robert Lewandowski må gjøre det om han skal ha håp om å bli toppscorer i VM. Både Mexico og Argentina er gode i forsvar, og selv den mektige Robert skal få slite med å hamre inn godt med mål mot de to. Mot saudierne derimot, kan det ligge an til kalas. 

Vi skal heller ikke glemme at Lewandowskis lagkamerater også kan spille fotball. Her ser vi ikke for oss noen annen mulighet enn polsk seier. 

Unntaket blir hvis Polen gikk på en lei smell i første kamp mot Mexico. Da kan tungsinnet fort ha kommet sigende og satt sitt preg på mannskapet. Vi tviler på det, og setter våre tippekroner på klink hjemmeseier. 

Argentina - Mexico

Hele trenerapparatet til det mexicanske fotballandslaget er argentinsk, anført av landslagssjefen Gerardo Martino. Han har tidligere ledet Argentinas landslag, så her møtes mange kjenninger til dyst. 

Selv om Argentina er langt sterkere enn Mexico på papiret ser vi ikke for oss noen enkel seier for gutta fra pampasen her. Mexico er rutinerte og vanskelige å slå. De vil mest sannsynlig satse på å ta ett poeng i denne kampen, og vi vil neppe se noen festforestilling her. Allikevel tipper vi klassen til Messi, samt giftigheten til spillere som Martinez og Alvarez vil være nok til å kapre 3 viktige poeng. 

Polen - Argentina

Hva slags kamp dette blir avhenger i stor grad av foregående resultater i gruppen. Sitter både Polen og Argentina med 6 poeng her, kan det hende dette blir en ren vennskapskamp og at begge sparer kruttet frem mot tøffe åttendedelsfinaler. Altså en sikker uavgjort på kupongen.

Gikk det derimot ikke som planlagt i lagenes to første kamper, så kan det her bli et realt fyrverkeri. Begge lag har forrykende angrepsrekker, og spillere som er i stand til å score utav ingenting. 

Her kan absolutt alt skje om nerver og press virker inn, og alt står på spill. Klart Argentina er favoritt, men heller ikke denne kampen forventer vi at vinnes med klar margin.

Saudi Arabia - Mexico

Hvis Mexico fremdeles har en sjanse til å gå til åttendedelsfinalen før denne kampen (noe vi anser som sannsynlig), tipper vi at dette ender med en klar borteseier. Selv om Mexicos beste spiss, Jimenez, er i dårlig form og ikke har vært seg selv siden han ble utsatt for en stygg hodeskade for klubblaget, skal de ha mer enn nok krutt på lager til å sprenge seg gjennom Saudi Arabias forsvarslinjer. 

Skulle Mexico, mot formodning, ha tapt sine to første kamper blir denne kampen meningsløs og dermed vanskelig å spå. Uansett tviler vi på saudi-arabisk seier, ganske enkelt fordi mexicanerne har et rutinert mannskap og en solid keeper. Uansett hvor lite de har å spille for bør de ikke la seg slå av antatt langt svakere motstand.

Publisert: 19/10/2022 · Sist oppdatert: 21/11/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.