Odds på gruppe D i fotball-VM 2022

Odds på gruppe D fotball-vm 2022

De store bettingselskapene på nettet varter opp med imponerende oddsmenyer i anledning VM i fotball. Det vil blant annet si at du kan tippe på Gruppe D i fotball-VM 2022. Her møtes to av de heteste forhåndsfavorittene, Danmark og Frankrike, samt to lag få har trua på, Australia og Tunisia. 

På papiret ser Gruppe D ut som en av de mest forutsigbare gruppene i mesterskapet. Men i VM kan mye skje. I denne artikkelen ser vi nærmere på lagene og kampene som venter. Er du interessert i å tippe på Gruppe D i fotball-VM, finner du en hel del nyttig informasjon her.

Odds på gruppe D i fotball-VM 2022 finner du her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
NordicBet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
BetsAmigo logo

BetsAmigo

LES OMTALE

150 EUR

Free bet-fredager

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Gruppe D oversikt 

Regjerende verdensmester i fotball, Frankrike, er en av de aller heteste favorittene til å gjenta bragden fra 2018 i Qatars ørken nå i vinter. Skal de lykkes med det, må de ta seg ut av Gruppe D. 

Der møter de et av de store formlagene i Europa, Danmark. Med Tunisia og Australia som gruppens øvrige lag, ligger det an til en kamp mellom de to europeiske nasjonene om hvem som tar førsteplassen og hvem som får andreplassen i gruppa. 

Det kan ha mye å si. Går ting som forventet, og Argentina vinner Gruppe C, er det Lionel Messi på jakt etter et etterlengtet VM-gull som venter i neste runde. Vinneren av Gruppe D forventes å møte langt mer overkommelig motstand, mest sannsynlig enten Polen eller Mexico. 

Men dette er VM, og det er alltid minst et sjokk i gruppa. Kan det være at Danmark eller Frankrike dummer seg ut, og Tunisia eller Australia kaprer en sensasjonell plass i neste runde? 

Vi ser det bare ikke for oss. Dette er et svakt australsk mannskap som mangler betydelige profiler, mens Tunisia allerede har overprestert ved å kvalifisere seg. 

Vi ser for oss en durabelig kamp mellom Danmark og Frankrike om den etterlengtede førsteplassen i gruppa, hvor vi holder en liten knapp på danskene. Det skyldes enkelt og greit at de virker mye mer samspilte, fungerer bedre som lag og synes å ha en mye mer harmonisk stall enn franskmennene.

Lagene i Gruppe D 

La oss nå ta hvert av de fire lagene i Gruppe D litt nærmere i øyesyn. 

Frankrike

Frankrike vant forrige VM i Russland etter å ha slått et svært godt belgisk lag i semifinalen og et Luka Modric-inspirert Kroatia i en målrik finale. Flere av nøkkelspillerne fra 2018 er fremdeles med. Det inkluderer den svært rutinerte keeperen, Lloris, stopperen Varane og selvsagt superspissen selv, Kylian Mbappe. 

Sentralt på midten er det litt vanskeligere å spå hvorvidt det blir gamle eller nye krefter som dominerer. Paul Pogba, en av Frankrikes beste spillere i VM 2018, har mistet månedsvis med alvorlig skade siden returen til Juventus i sommer. Også innflytelsesrike Ngolo Kante har slitt med småskader og form. Uteblir de to etablerte stjernene, kan det ligge an til at den unge Real Madrid-spilleren, Tchouameni, kan få sitt internasjonale gjennombrudd i VM.

Men sant å si er det vanskelig å finne svakheter i dette mannskapet. Det bare oser klasse gjennom hele troppen. En angrepsrekke som foruten Mbappe, også består av Benzema, Griezmann og Giroud er direkte skremmende. Utfordringen for treneren, Didier Deschamps, er hvordan han skal få alle sine briljante spillere til å fungere best mulig sammen. 

Det har han slitt med nylig, og Frankrike var langt fra toppformen i Nations League, hvor du fikk juling av Gruppe D-motstander Danmark. Frankrike var også en skygge av seg selv i forrige EM. Klarer de å spille opp mot sitt beste når det gjelder for alvor i Qatar? Er svaret ja er det ikke mange lag som har realistisk sjanse til å stoppe dem. 

Danmark

Spiller for spiller har ikke Danmark noe å stille opp med mot Frankrike. Men så dreier jo ikke fotball seg om hvem som kan ramse opp flest verdensstjerner i startoppstillingen før kampstart. Det som har noe å si er hvordan spillerne fungerer sammen i et lag. Og her er Danmark før VM starter langt foran franskmennene i løypa. 

Under landslagssjef Kasper Hjulmand har Danmark blitt et svært samspilt lag. De kombinerer så godt offensivt, særlig på hurtige overganger, at det virker mer som et klubblag enn et landslag. Men om det er det kollektive som imponerer mest med danskene, mangler det ikke på gode enkeltspillere heller. 

I mål står eminente Kasper Schmeichel. Foran ham er det mye kvalitet i en forsvarsrekke anført av Barcelona-stopperen, Christensen. På midten er det rutine og fysikk i Delaney og Højbjerg. 

Stjerna er selvsagt Christian Eriksen som sikkert er revansjesugen etter å ha gått glipp av Danmarks imponerende innsats i EM 2020 på grunn av helseproblemer. For landslaget er Manchester United-strategen i topp form, og med bistand fra andre kreative krefter som Damsgaard og Dolberg skorter det ikke på dansk dynamitt offensivt.

Danmark omtales som en kandidat til å gå langt i VM. Det tror vi fort kan hende. Går de ikke videre fra Gruppe D vil det være å anse som et sjokk. 

Australia

Dette er femte gang på rad at Socceroos kvalifiserer seg for VM, og sjette gang i alt. I 2006 kom gutta fra «down under» til åttendelsfinalen. Siden har det blitt bom stopp i gruppespillet. De røk ut i både 2014 og 2018 uten å vinne en eneste kamp. 

Det er liten grunn til optimisme denne gangen heller. Australia har tidligere hatt solide spillere på høyt nivå i Europa, sånn som Cahill, Viduka og Kewell, foruten keeper-legenden Schwarzer. Dagens stall er blottet for den slags kvalitet. 

Australia tilhører den asiatiske fotballføderasjonen, og kjemper med lagene fra Asia om plass i VM. I kvaliken til fotball-VM 2022 havnet de bak Iran, Saudi Arabia, Sør-Korea og Japan. De sikret plassen etter to knepne kvalikkamper. Først mot de Forente Arabiske Emirater, deretter Peru. 

Vi tipper at Australia kan risikere å bli ydmyket av både Danmark og Frankrike. Ikke tror vi de kommer til å ta Tunisia i kampen for å unngå sisteplass i gruppa heller.

Tunisia

For et såpass lite land som Tunisia må det å ha kvalifisert seg til fotball-VM stå som en stor prestasjon. Særlig når langt større afrikanske fotballnasjoner, som Nigeria og Elfenbenskysten, for ikke å snakke om Tunisias nord-afrikanske naboer, Algerie og Egypt, ikke kom seg gjennom nåløyet. 

Tunisia har ikke noen profiler som kan måle seg med stjernene som representerer de forannevnte lagene. Den mest kjente av de tunisiske spillerne er nok den offensive midtbanespilleren Wahbi Khazri som kan vise til en solid karriere på øverste nivå i Frankrike. 

Ellers knytter det seg spenning til om hvorvidt det unge stortalentet Hannibal Mejbri vil få sjansen fra start. Dette er uansett ikke et mannskap som skal kunne måle seg mot de to europeiske lagene i gruppen. 

Oppgjøret mot den gamle kolonimakten Frankrike vil utvilsomt bli en følelsesladet anledning for de tunisiske spillerne – hvorav mange spiller til daglig i fransk fotball, og flere er født i landet. Men det tviler vi på vil gi tellende resultat. Tunisia går ut i gruppa (som de har gjort i samtlige av sine 5 tidligere deltakelser), men muligens etter å ha slått Australia.   

Oversikt over alle kamper i gruppen

Gruppe Lag 1 Lag 2 Dato Klokkeslett (norsk tid) Arena
DDanmarkTunisia22.11.202214:00Education City Stadium, Al Rayyan
DFrankrikeAustralia22.11.202220:00Al Janoub Stadium, Al Wakrah
DTunisiaAustralia26.11.202211:00Al Janoub Stadium, Al Wakrah
DFrankrikeDanmark26.11.202217:00Stadium 974, Doha
DAustralia Danmark30.11.202216:00Al Janoub Stadium, Al Wakrah
DTunisiaFrankrike30.11.202216:00Education City Stadium, Al Rayyan

Fotball-VM 2022 Gruppe D oddstips 

Gruppe D er en ganske så grei gruppe å tippe på dersom ting går sånn som ekspertene forventer. Det vil si at Frankrike og Danmark kommer til å banke Australia og Tunisia. Spørsmålene blir da hvem som vinner når Danmark møter Frankrike, og Tunisia spiller mot Australia. 

Et annet element for tippere er jo at intet mindre enn to av favorittene til å bli toppscorer i fotball-VM spiller for Frankrike. At Mbappe og Benzema møter svak motstand i to av gruppekampene kan gi dem et forsprang på øvrige storspisser i mesterskapet.

La oss gå gjennom samtlige kamper i gruppen og komme med våre vurderinger.

Danmark – Tunisia

Dette er en kamp vi forventer at våre danske naboer skal håndtere ganske så enkelt. Danmark har rutine og mesterskapserfaring. De vil ikke la seg prege av forventningspresset. Spiller de nært opp mot det de har vist nylig blir de alt for sterke for et begrenset tunisisk lag.

Siden det er viktig å vinne gruppa foran Frankrike for å (etter all sannsynlighet) unngå Argentina i neste runde, gjelds å trykke på fra start for danskene. Målforskjell kan bli utslagsgivende, så her er det bare å satse alt fra start. 

Frankrike – Australia 

Dette er en kamp som kan ende med en total utklassingsseier til Frankrike. Den på papiret sterkeste angrepsrekken i hele mesterskapet møter et av de klart svakeste lagene i VM. Det her kan med andre ord bli stygt, fryktelig stygt, sett med australske øyne. 

Når det er sagt, har ikke Frankrike spilt særlig bra nylig. Trener Deschamps sliter med å få det beste ut av sine fremragende angrepsspillere. Ja, bare noen uker før mesterskapet begynner er det stor tvil om hvem som vil starte på topp. Et målkalas vil nok avhenge av at enkeltspillerne briljerer. Frankrike spiller generelt sett forsiktig og tilbakeholdent for tiden. 

Uansett, er dette en bombesikker hjemmeseier på kupongen. Så får den enkelte avgjøre om de vil sette noen kroner på mange mål eller ei.

Tunisia – Australia

På sett og vis den viktigste kampen i gruppa for begge lag. At Danmark og Frankrike er langt sterkere enn Tunisia og Australia er et faktum. Altså gjelder det å vinne her for å engang kunne gjøre det spennende inn mot siste kamp. 

Vi har størst trua på Tunisia. De har et par spillere med lang erfaring på godt, europeisk nivå. At de kom seg gjennom den beintøffe afrikanske VM-kvaliken er også et godt tegn. 

Australia på sin side sliter. De har hverken enkeltspillere som holder høyt nivå, eller gode resultater å vise til i oppkjøringen. Vi tipper at dette blir tunisisk jubel, og at Australia reiser den lange veien hjem med 0 poeng fra gruppa.

Frankrike – Danmark

Dette er en av de store høydepunktene i hele gruppespillet i VM 2022. Da Frankrike og Danmark nylig møttes i Nations League leverte de en forrykende forestilling i Parken i København hvor hjemmelaget vant 2-0. Ja, danskene var ikke snauere enn at de vant kampen i Frankrike også, 2-1. 

Altså er det to jevnbyrdige lag som møtes her. Frankrike har stjernegalleri, men ikke et velfungerende lag. Danmark har et samspilt lag, men kun en reell stjerne i Christian Eriksen. 

Hvordan det går når de møtes i Qatar skal bli svært spennende å følge med på. Begge vil være livredde for å tape, mens de vet at en seier vil garantere førsteplass i gruppa og enklere motstand i neste runde. Vi holder en knapp på danskene her, basert på nylige oppgjør mellom de to.  

Australia – Danmark

Dette er en kamp hvor vi kan få se en skikkelig festforestilling fra Danmark. Har ting gått som vi forventet med Australia i de foregående kampene vil de stille nokså desillusjonerte til dette oppgjøret. Danmark kan være i en posisjon hvor målforskjell kan bli utslagsgivende i kampen om førsteplass i gruppa. Det kan bety mange mål. 

Hvis Danmark slo Frankrike i forrige runde og dermed tok et gigantisk steg mot å vinne gruppa, kan det hende treneren sparer de beste spillerne her. Det tviler vi dog vil bety noe annet enn en litt knappere seiersmargin for våre skandinaviske brødre. Bombesikker borteseier.  

Tunisia – Frankrike

Nok en kamp hvor en soleklar favoritt møter et langt svakere lag. Det eneste som kan gjøre at Frankrike ikke knuser Tunisia er vel den sterke motivasjonen som utvilsomt vil drive nord-afrikanerne her. 

Tunisia og Frankrike har en lang, delt historie og det er en del ondt blod mellom de to. For vesle Tunisia vil det være en enormt viktig symbolsk seier å ta skalpen til den gamle kolonimakten. 

Det tviler vi sterkt på at vil bli utslagsgivende. Vi tipper på fransk seier, men tunisierne vil neppe la seg slå med kalassifre.

Publisert: 19/10/2022 · Sist oppdatert: 21/11/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.