Odds på gruppe E i fotball-VM 2022

Odds på gruppe E fotball-vm 2022

Det foreligger et helt enormt utvalg av oddsobjekter å spille på når det avholdes VM i fotball. Det inkluderer selvsagt sjansen til å tippe på Gruppe E i fotball-VM 2022. I Gruppe E møtes to europeiske fotballstormakter i Tyskland og Spania. De utfordres av et spennende japansk landslag, og uforutsigbare Costa Rica.

På forhånd tilsier ingenting noe annet enn spansk og tysk dominans, men VM er nå en gang VM. Og både Tyskland og Spania har i tidligere mesterskap vist at de er høyst feilbarlige. Så gjenstår det bare å se hvorvidt Japan eller Costa Rica er i stand til å utnytte eventuelle feilsteg fra de to stjernespekkede mannskapene fra Europa.

Odds på gruppe E i fotball-VM 2022 finner du her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
NordicBet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
BetsAmigo logo

BetsAmigo

LES OMTALE

150 EUR

Free bet-fredager

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Gruppe E oversikt 

Tyskland vant VM i 2014 og Spania fire år før det igjen, så i Gruppe E møtes to relativt nylige verdensmestere i fotball til dyst. Begge lag har tropper fulle av stjernenavn, og unge, lovende spillere. 

Ekspertene er samstemte om at det er disse to lagene som vil komme seg videre til åttendelsfinalen fra gruppa. Men hverken Japan eller Costa Rica er dårlige lag. Japan har klippekort i VM, takket være sin posisjon som en av Asias to ledende fotballnasjoner, sammen med Sør-Korea.

Et solid knippe med japanske landslagsspillere operer til vanlig i gode ligaer i Europa, mens den hjemlige seriefotballen holder et mer enn adekvat nivå. Costa Rica, på sin side, spilte jevnt med USA, Canada og Mexico i kvaliken og har gode resultater fra nylige vennskapskamper. 

Det vil si at hverken Spania eller Tyskland kan at lett på gruppe E. Noe annet enn maks innsats kan fort straffes, både av Japan og Costa Rica. Når det er sagt, er vi enige med ekspertene – Tyskland og Spania tar seg videre fra gruppen, men neppe uten dramatikk.

Lagene i Gruppe E 

La oss nå ta lagene som skal møtes i Gruppe E i fotball-VM 2022 nærmere i øyesyn.

Spania

Etter den spanske storhetstiden fra 2008 til 2012, da La Roja innkasserte to EM og et VM-gull, har det vært tørke. Laget har kvalifisert seg til mesterskap, men ikke imponert særlig. 

Nå er det igjen spennende tider for spansk landslagsfotball. En ny generasjon med stortalenter er i ferd med å slå igjennom. Navn som Fati, Gavi og Pedri snakkes det heftig om, og store forventninger knyttes seg til dette trekløveret fra Barcelona, samt tilsvarende unge og spennende spillere fra andre klubber. 

Supplert med veletablerte og rutinerte stjerner som Busquets, Alba og Rodri kan dette bli det store gjennombruddet for en ny spansk gull-generasjon. Spørsmålet er bare om det er for tidlig. 

Det skal også sies at ingen av de unge heltene er rendyrkede spisser. På topp er Spania fremdeles avhengige av Alvaro Morata. Ikke en strategi som har lønnet seg for hverken Chelsea, Juventus eller Atletico Madrid i det siste, men Morata har en god statistikk på landslaget. 

Vi forventer at Spania skal takle brasene i Gruppe E, takket være høy kvalitet og en solid trener i Luis Enrique. Laget kvalifiserte seg uten problemer og vant sin gruppe i Nations League. I åttendedelsfinalen blir det solid motstand, mest sannsynlig fra Kroatia eller Belgia. Det skal bli spennende å se hvordan de spanske ungdommene takler den utfordringen. 

Tyskland

På papiret burde det være stor optimisme rundt Die Nationalmannschaft før fotball-VM 2022. Troppen er full av kvalitetsspillere i sin beste alder, og den nye treneren, Hansi Flick, bragte en ny giv til et lag som hadde gått litt i stå under forrige trener, Joachim Löw.

Men tyskerne har ikke vært stabile på høyt nivå siden de vant VM i 2014. Heller ikke etter at Flick tok over har laget klart å levere jevne, gode resultater. Det forblir et voldsomt sprang mellom Tyskland på sitt beste, og Tyskland på sitt verste. 

Laget floppet noe forferdelig i VM 2018, da de ble slått ut i gruppespillet. Også EM 2020 ble en stor skuffelse. Tyskland blåste så gjennom kvalifiseringen til VM 2022 i Qatar på svært imponerende vis, med 27 poeng og 32 plussmål på 10 kamper. Deretter ble det igjen et realt mageplask i Nations League hvor tyskerne havnet bak både Italia og Ungarn i gruppa. 

Så, hva kan vi vente oss av Deutschland i Gruppe E? På den ene siden bør ethvert lag med spillere som Kimmich, Gnabry og Gundogan være en reell mesterskapskandidat. Laget har flere gode midtstoppere å velge blant, samt enorm rutine i karer som Muller og Neuer, foruten et av de største talentene i fotballverdenen, Jamal Musiala. På spissplass er det derimot tynt, med Timo Werner som et sannsynlig navn i førsteelleveren. 

Vi tror Tyskland kommer til å gå videre fra Gruppe E. Spiller de på seg selvtillit ved å levere på høyt nivå i gruppa kan de nå langt, svært langt, utover i sluttspillet også. 

Japan

Japan har deltatt i samtlige fotball-VM siden 1998. Dette er med andre ord det syvende mesterskapet på rad at japanerne deltar. I de seks foregående mesterskapene har de gått videre fra gruppespillet tre ganger. Det er en suksessrate på 50%. Slettes ikke ille. 

Det er klart at Japan er rangert et godt stykke bak Tyskland og Spania, men om de to europeiske storlagene ikke er helt i toppslag har Japan mer enn nok kvalitet til å straffe dem. Laget har prestert godt i nylige vennskapskamper og kvalifiserte seg som Asias klart beste lag. 

Mannskapet de tar med til Qatar består stort sett av spillere som til daglig representerer lag i de store europeiske ligaene, sånn som Bundesliga, La Liga og Ligue 1. Spissen Furuhashi hamrer inn mål for Celtic i Skottland, mens den offensive midtbanespilleren Kamada var en nøkkelspiller da Eintracht Frankfurt vant Europa League i fjor. Det er bare toppen av isfjellet. Også spillere som tidligere Liverpool-ving Minamino og Union Berlins Haraguchi holder høyt nivå. 

I tillegg har Japan enorm rutine i forsvar med spillere som Yoshida og Nagatomo. Førstnevnte har 121 landskamper og skal nå delta i VM for 3. gang. Sistnevnte står med 137 kamper med flagget på brystet og går inn i VM nummer 4.

Vi tror det blir vanskelig for japanerne å gå videre. Men umulig er det slettes ikke.   

Costa Rica 

Costa Rica har virkelig vært uheldige med trekningen. Ikke nok med at de endte opp sammen med to av de virkelig store kanonene i Spania og Tyskland, de fikk sannelig Japan også. Det vil si tre lag med helt andre ressurser og forutsetninger enn det mellom-amerikanerne kan vise til. 

Selv om Costa Rica er inne i en god periode, skal det med andre ord hardt holde å håpe på noe mer enn å ta en skalp i form av et poeng mot et eller kanskje to av Gruppe Es mer selebre motstandere.

Når det er sagt, så har Costa Rica en hel del kvalitet i rekkene. Sisteskansen, Kaylor Navas, er lagets største stjerne og en av verdens beste keepere. Han har vunnet Champions League 3 ganger for Real Madrid, og står nå for PSG. 

I tillegg har laget rutinerte ringrever som Bryan Ruiz (145 landskamper) og den tidligere Fredrikstad-spilleren Celso Borges (154 landskamper) i stallen. Målene er det det forhenværende Arsenal-talentet Joel Campbell som skal levere. Han spiller nå i Mexico, og står så langt med 25 mål på 118 kamper for Costa Rica.

Problemet for costaricanerne er at de forannevnte storspillerne alle er godt over 30 år gamle. Flesteparten av lagkameratene spiller til daglig i den lokale ligaen. Dette skal ikke holde i konkurranse med de øvrige lagene i gruppa. Men det blir neppe enkelt å banke Costa Rica heller.

Oversikt over alle kamper i gruppen

Gruppe Lag 1 Lag 2 Dato Klokkeslett (norsk tid) Arena
ETysklandJapan23.11.202214:00Khalifa International Stadium, Al Rayyan
ESpaniaCosta Rica23.11.202217:00Al Thumama Stadium, Doha
EJapanCosta Rica27.11.202211:00Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan
ESpaniaTyskland27.11.202220:00Al Bayt Stadium, Al Khor
EJapanSpania01.12.202220:00Khalifa International Stadium, Al Rayyan
ECosta RicaTyskland01.12.202220:00Al Bayt Stadium, Al Khor

Fotball-VM 2022 Gruppe E oddstips

Tyskland og Spania skal gå videre fra denne gruppen. Hvem av de to som vinner er svært vanskelig å spå. Tyskerne har flere toppspillere i sin beste alder, men sliter alvorlig med jevnheten. De floppet også stygt i forrige VM. 

Spanjolene på sin side er inne i et generasjonsskifte. De presterte meget godt i Nations League nylig, og alt tyder på en lys fremtid. Men er de nye spillerne klare for å hevde seg i VM allerede? 

Til syvende og sist har det ikke mye å si hvem som vinner Gruppe E og hvem som kommer på andreplass. I neste runde venter vinner av Gruppe F som inneholder både Kroatia og Belgia. Det vil si jevngod motstand uansett. 

Men hverken tyskerne eller spanjolene skal ta noe på forskudd. Japan er gode nok til å slå begge to hvis de ikke spiller opp mot sitt beste, og japanerne er i toppslag. Også Costa Rica kan være et bananskall. Gruppen vil avhenge av hvorvidt Japan klarer å ta poeng fra de store guttene. Gjør de det, kan hva som helst skje. 

Tyskland – Japan

Dette blir en skikkelig ilddåp for Tyskland. I forrige VM, i 2018, røyk de ut i gruppespillet for første gang i historien. Da ble det nederlag mot både Mexico og Sør-Korea. Arrene fra den opplevelsen preger nok enda den tyske fotballsjela. Alt annet enn seier her og nervene vil melde seg for alvor.

Japan har en rekke spillere som til daglig representerer Bundesliga-klubber. De kan tysk fotball inn og ut. Laget er også stinn av rutine, og er vante til å vinne fotballkamper. Dette kan bli en gyser, sett med tyske øyne, og en reell sjanse til å markere seg i VM 2022 for Japan. 

Vi tror Tyskland klarer dette, men på kupongen spiller vi heller på uavgjort/borteseier med lav innsats. Oddsen på hjemmeseier blir sannsynligvis for lav til å friste.

Spania – Costa Rica

Dette skal Spania ha kontroll på. Ja, de har mange unge spillere i nøkkelposisjoner, og Costa Rica stiller med masse rutine og en svært god keeper. Men de spanske ungdommene spiller til daglig for Barcelona, Atletico Madrid og lignende toppklubber. De forventes å takle VM-debuten på strak arm. 

Her setter vi en klinkende klar hjemmeseier. Selv om oddsen nok blir såpass syltynn at vi helst kombinerer dette objektet med øvrige kamper på en akkumulator.

Japan – Costa Rica

Her avgjøres det for Japan. De må vinne denne kampen om de skal ha sjanse til å komme seg til åttendedelsfinalen på bekostning av en av forhåndsfavorittene. 

Japan har klart høyere kvalitet på enkeltspillerne enn Costa Rica. De vil ikke undervurdere motstanderen, og spiller heller ikke med et voldsomt forventningspress – slik tilfellet er når Tyskland og Spania skal i ilden mot costaricanerne. Det tilsier at de skal takle brasene.

Vi tror Japan klarer dette, men neppe med stor margin. Her blir det hjemmeseier og få mål.

Spania – Tyskland

På papiret skal dette være et av de store høydepunktene i løpet av gruppespillet i fotball-VM 2022. To lag som er stinne av toppspillere møtes. Begge har scoret mye mål nylig, og liker å spille offensiv fotball med høy intensitet. 

Hvis ett av lagene ikke vant sin åpningskamp, vil de spille med enormt press i denne kampen. Det kan få mye å si for hva slags oppgjør dette blir.

Går både Spania inn i kampen med 3 poeng hver, kan dette derimot bli en liten skuffelse. Det sier vi fordi det har lite å si hvem som vinner gruppa, og hvem som kommer på andreplass (motstander i neste runde bli jevngod uansett). Dermed finnes det en mulighet for at begge vil si seg fornøyde med ett poeng. 

Vi satser på uavgjort hvis begge lag, som forventet, vinner sine respektive åpningskamper. Hvis så ikke skjer, spiller vi heller på at det blir mange mål i dette oppgjøret. 

Japan – Spania

En kamp som helt avhenger av hvordan Japan presterer i sine to første kamper. Kommer de inn i dette oppgjøret med reell sjanse til å gå videre på bekostning av enten Spania eller Tyskland, kan dette bli en meget intens og spennende forestilling. 

Har Japan derimot ikke startet bra, forventer vi at Spania skal ha full kontroll her og styre kampen. Se med andre ord an hvordan de to første kampene til disse lagene arter seg før du tipper på denne.

Costa Rica - Tyskland

Her skal Tyskland vinne, punktum. Det er et hav av forskjell på kvaliteten som her møtes. Hvis tyskerne spiller nært så godt som vi vet de kan, så er de i stand til å slå Costa Rica klart. 

Selv om de skulle spille med stort press etter å ha underprestert i de to første kampene (noe vi tviler på at vil skje), er de proffe nok til å reise seg her. Klink borteseier på kupongen.

Publisert: 19/10/2022 · Sist oppdatert: 21/11/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.