Odds på gruppe F i fotball-VM 2022

Odds på gruppe F fotball-vm 2022

Hos alle de beste bettingselskapene på nett kan du nå tippe på Gruppe F i fotball-VM 2022. Oddsutvalget er gedigent nå som VM i fotball står for døren, og det er mye spennende å satse på. I Gruppe F møtes sølv- og bronsevinnerne fra forrige VM, Kroatia og Belgia. Begge har et aldrende mannskap, men kvaliteten kan ingen betvile. 

Også Canada og Marokko er å finne i Gruppe F i fotball-VM 2022. Førstnevnte har plutselig fått frem en rekke svært gode, unge spillere, mens Marokko har flere fargeklatter på laget. Så gjenstår det å se hvem som går seirende ut av en gruppe hvor vi forventer høy underholdningsfaktor. 

Odds på gruppe F i fotball-VM 2022 finner du her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
NordicBet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
BetsAmigo logo

BetsAmigo

LES OMTALE

150 EUR

Free bet-fredager

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Gruppe F oversikt 

I Gruppe F finner vi Belgia, et lag hvis gylne generasjon nå går inn i sitt siste VM. For fire år siden var superstjerner som Hazard, De Bruyne og Lukaku i sin beste alder. I forsvaret var Alderweireld og Vertonghen rutinerte uten å være gamle. 

Når stiller ting seg litt annerledes. De Bruyne er i sitt livs form, og storkoser seg med Erling Braut Haaland som lagkamerat i Manchester City, men resten av den gylne generasjonen synes å være på hell. Det store spørsmålet i Gruppe F er hvorvidt belgierne klarer å løfte seg for et siste forsøk på å kapre VM-gull, eller om toget har gått?

Belgia kom på tredje plass i VM 2018. Kroatia tok et steg lengre, og nådde finalen hvor det ble tap mot Frankrike – som slo ut Belgia, knepent, i semifinalen. Også Kroatia har mange aldrende stjerner. Karer som Perisic og Lovren blir ikke yngre, selv om 37 år gamle Modric spiller som han har funnet ungdomskilden og ikke påvirkes av tidens gang overhodet. Også når det gjelder Kroatia må vi spørre oss om de virkelig kan gjøre det en gang ting, fire år senere?

Og så har vi spennende utfordrere i Canada og Marokko. Om de to aldrende aristokratene, Belgia og Kroatia, ikke er på topp kan de fort gå på en smell mot disse to. I det hele tror vi Gruppe F kan by på stor moro for oss nøytrale. 

Lagene i Gruppe F 

La oss nå kjøre en mer dyptgående analyse av hvert av de fire lagene som skal slåss om heder og ære i Gruppe F i fotbal-VM 2022.

Belgia

At Belgia ikke kom seg til finalen i fotball-VM 2018 var en bitter pille å svelge for hele nasjonen. I semifinalen la Frankrike seg kynisk bakpå og kontret inn kampens eneste mål mot spillets gang. Det er et revansjesugent lag som tar turen til Qatars ørken denne gangen. 

Men det har gått fire år. Viktige spillere har blitt eldre, og få unge nykommere som holder samme nivå som den gamle garden, De Bruyne, Hazard, Witsel, har dukket opp. De to AC Milan-spillerne, De Ketelaere og Saelemaekers, er begge rundt ti år yngre enn gamlekara, og høyst lovende, med de vil neppe få mange sjanser fra start.

Med andre ord er det en veterangjeng som nå har en siste sjanse til å levere VM-gullet mange mente de fortjente, etter å ha spilt til dels utsøkt fotball forrige gang. Kan det gå?

De Bruyne og målvakt Courtois har bare blitt bedre med årene. Det samme kan ikke sies om noen av de andre veteranene i rekkene. I forrige EM ble de slått ut av Italia i kvartfinalen, mens årets Nations League-kampanje huskes best for at de tapte borte og hjemme mot Nederland. Ja, på eget gress slo naborivalen dem hele 4-1. 

Kvaliteten er der, og med Kevin De Bruyne i slag kan hva som helst skje. Vi tror Belgia er såpass sårbare i forsvar at det allikevel ikke blir noe gjentagelse av forrige VMs bronse. Det skal bli krevende nok å komme seg ut av denne gruppen.  

Kroatia

I likhet med Belgia er Kroatias nylige suksess basert på et knippe med sensasjonelt gode, svært erfarne spillere. Luka Modric, kåret til forrige VMs beste spiller, holder fremdeles topp nivå, både for Real Madrid og på landslaget. Hans mangeårige makker på Kroatias midtbane, Ivan Rakitic, ga seg som landslagsspiller i 2020, men etterveksten er solid. Karer som Brozovic og Kovacic påser at på midten forblir Kroatia formidabel. 

I forsvar vil mye avhenge av veteranene Lovren og Vida, mens store forventninger knytter seg til unggutten, Gvardiol. Fremover er det særlig kantspillerne, Rebic og gode, gamle Peresic som holder nivå. På spissplass savner Kroatia en nr. 9 av godt gammelt format. Kramaric er selvoppofrende og legger ned stor innsats, men noen Davor Suker er han ikke.

Kroatia går inn i VM i kanonform. De vant sine siste 5 kamper i Nations League, inkludert mot Frankrike og to ganger mot Danmark. Med det vant de gruppen sin, og er klare for sluttspill. 

Vi anser kroatene som det sterkeste laget i Gruppe F, og tipper de vil gå videre som gruppevinnere. 

Canada

Av alle ting, så har altså Canada nå plutselig avlet frem en svært spennende generasjon med unge spillere. Her snakker vi med andre ord om et landslag på helt motsatt side av utviklingsløpet enn Belgia. 

De to store profilene er Bayern Münchens utsøkte kantspiller, Alphonso Davies, og den eksplosive Lille-spissen, Jonathan David. Begge er 22 år gamle, og det finnes flere spennende navn i samme aldersgruppe selv om ingen så langt har slått gjennom for fullt. 

Ellers er det ganske ujevnt i rekkene. Målmannen, Borja holder høyt nivå og har Champions League-erfaring med Røde Stjerne, mens Reading-spissen Junior Hoilett har spilt mer enn 10 sesonger på de to øverste nivåene i England.

Den store satsingen i Canada er nok frem mot neste VM, hvor de skal være vertsnasjon, sammen med USA og Mexico. Allikevel tror vi et fryktløst og fremadstormende lag kan overraske allerede nå i Qatar. Å gå videre fra gruppa skal holde hardt, men god fotball forventer vi å se fra Canada som riktignok har hatt noe varierende resultater siden de imponerte ved å slå både USA og Mexico i kvalifiseringen.   

Marokko

Marokko har vært i god form over lengre tid. De kom seg gjennom den krevende afrikanske kvaliken ved å slå et sterkt Kongo hele 4-1 på hjemmebane. Laget har deretter en hel del gode resultater å vise til i oppkjøringskampene frem mot VM 2022. 

De fleste av de marokkanske spillerne tjener til livets opphold i standsmessige europeiske klubber. Keeperen Bono er til daglig en solid sisteskanse for Sevilla i La Liga, mens PSG-backen Achraf Hakimi og Chelseas dribleglade ving, Hakim Ziyech, er å anse som lagets største stjerner. Målene er det Sevillas Youssef En-Nesyri som skal levere. 

I det hele og store har Marokko et godt mannskap som ikke blir noen enkel motstander for noen av lagene i gruppen. Både Belgia og Kroatia må spille nært sitt beste for å sikre seg 3 poeng mot de såkalte Atlasløvene. Canada, på sin side, blir outsider når de to møtes.

I VM i Russland i 2018, ble det to tap og en uavgjort på Marokko i gruppen, og dermed billett rett hjem. Også i forkant av det mesterskapet var de som mente laget kunne gjøre det bra. Vi tror like fullt at nøkkelspillere som er mer erfarne og modne kan føre til bedre resultater denne gangen. 

Oversikt over alle kamper i gruppen

Gruppe Lag 1 Lag 2 Dato Klokkeslett (norsk tid) Arena
FMarokkoKroatia23.11.202211:00Al Bayt Stadium, Al Khor
FBelgiaCanada23.11.202220:00Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan
FBelgiaMarokko27.11.202214:00Al Thumama Stadium, Doha
FKroatiaCanada27.11.202217:00Khalifa International Stadium, Al Rayyan
FKroatiaBelgia01.12.202216:00Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan
FCanadaMarokko01.12.202216:00Al Thumama Stadium, Doha

Oddstips for Gruppe F i fotball-VM 2022 

Selv om både Canada og Marokko synes å ha ting på gang, klarer vi ikke tro annet enn at de to favorittene, Kroatia og Belgia, tar seg videre fra gruppen. Kroatia har en fenomenalt sterk midtbane anført av det evigunge fotballgeniet, Luka Modric. De er en samspilt gjeng, og har levert imponerende resultater inn mot mesterskapet.

For Belgia begynner tidens tann å tære på en gyllen generasjon. Særlig i forsvar kan det lugge, men så mye rutine og ren, skjær klasse har laget ennå at det skal holde. Vi tipper De Bruyne og co. går videre, men muligens på andreplass bak kroatene. 

Når det gjelder Marokko og Canada er det egentlig vanskelig å spå. Canada har nok et svært ujevnt mannskap hvor svært mye avhenger av to ungdommer, Davies og David. Hvis lagets langt mindre kjente spillere har et lavt bunnivå kan det gå ille. Klarer de derimot å la seg inspirere av de to unge stjernene kan det blir moro med Canada.

Marokko har på papiret et sterkere lag enn Canada. En imponerende kvalifisering til VM, og flere nøkkelspillere i form lover godt. Det holder neppe mot Kroatia og Belgia, men vi satser på at Marokko takket være større rutine klarer å unngå sisteplassen i gruppa.

Marokko – Kroatia

Dette skal være grei skuring for gutta fra adriaterhavskysten. Kroatia skal ha nok klasse til å slå Marokko. Spørsmålet er om de, mangelen på en toppspiss til tross, skal klare å omsette sjanser i mål. Det var ikke et problem i nylige Nations League, så det skulle gå greit.

Marokko blir nok avhengige av en god start på kampen for å spille på seg selvtillit. Laget er også helt nødt til å se atskillig høyere nivå fra sin stjerneving, Hakim Ziyech, enn det han til daglig leverer for klubblaget Chelsea. Skal det bli noe annet enn plankekjøring for kroatene, må Marokko være sterke defensivt og Ziyech må utgjøre en trussel offensivt.

Belgia – Canada

Dette bør på papiret være en overkommelig oppgave for Belgia. Ja, så stort er gapet i kvalitet mellom de to mannskapene generelt sett at kampen mot Canada kan utgjøre en sjanse for Romelu Lukaku til å hamre inn godt med mål i kampen om toppscorertittelen. 

Når det er sagt, kommer det ofte en skikkelig bombe i gruppespillet i VM. Som regel er det sånn at minst en av favorittene flopper stygt mot en underdog. Belgia er ikke i god form. Flere nøkkelspillere sliter med formen, og forsvaret er aldrende. 

Canada har to eksplosive, unge stortalenter i David og Davies. Er Belgia slappe og selvgode her, kan de straffes av Canada. For all del, det er ikke videre sannsynlig. Men vi flagger dette som en mulig oddsbombe i gruppespillet i fotball-VM 2022.  

Belgia – Marokko

Vi tror dette kan bli en jevnere kamp enn Marokkos møte med Kroatia. Det skyldes at Belgias forsvar kan komme til å slite med hurtigheten til Ziyech og kompani. Altså må Belgia her være bevisst faren for kontring. 

Selvsagt er ethvert lag som har Kevin De Bruyne i rekkene i stand til å skape store målsjanser. Hvis Lukaku finner formen inn mot mesterskapet kan dette fort ende som en enkel seier til Belgia. Men vi tipper dette blir et jevnt oppgjør hvor Belgia til slutt går seirende ut. Om oddsen på hjemmeseier er så lav som vi forventer, er det neppe verdt risikoen å legge denne til kupongen.

Kroatia – Canada

Her skal de drevne kroatene etter alle solemerker klare å hamle opp mot et lag som har flere lovende spillere, en grei keeper og ellers mange ubeskrevne blad i rekkene. Canadas to stjerner kan lage trøbbel for hvem som helst, og det er fullt mulig Kroatia ikke klarer å holde nullen. 

Allikevel ser vi ingen fare for at Kroatia skal ta lett på oppgaven, eller begå andre tabber som kreves for at en storfavoritt skal la seg felle av en langt svakere motstander. Bombesikker hjemmeseier på kupongen, selv om oddsen sannsynligvis blir så syltynn at objektet helst bør kombineres med andre i en akkumulator for at det skal være noe poeng.  

Kroatia – Belgia

Her vil det etter all sannsynlighet avgjøres hvem som vinner gruppa, men siden det er stor sjanse for at det enten er Danmark eller Frankrike som venter i åttendelsfinalen, har det ikke så mye å si. Hvis Belgia og Kroatia vant sine to respektive åpningskamper og dermed allerede er videre, er faren stor for en skikkelig daff kamp her med ingenting å spille for. 

Hvis begge lag går inn i kampen med 6 poeng er dette en klar uavgjort på kupongen. Hvis ett av lagene ikke klarte brasene mot Canada og/eller Marokko kan det derimot være duket for fyrverkeri, og i potensielt sett en av de beste gruppekampene i hele VM. Det er ikke hver dag vi får se Luka Modric og Kevin De Bruyne dele en fotballbane. Vi kan bare glede oss. 

Canada – Marokko

Denne avhenger nok av hvordan det har gått så langt i gruppa. Har et av lagene spilt på seg selvtillit ved å ta poeng mot et av gruppens to storlag, kan det gi dem et løft her. Altså, setter vi pengene på laget som har poeng – hvis det da gjelder noen av dem. 

Hvis ikke, og dette er en kamp for å avgjøre hvem som kommer sist og hvem som kommer nest sist, setter vi våre kroner på Marokko. De har et langt jevnere mannskap og atskillig mer rutine.

Publisert: 19/10/2022 · Sist oppdatert: 21/11/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.